香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   16.67%

該用戶從未簽到

睇黎要借CERN既大型粒子撞擊器加速成光速先可以勉强影到nc姐既側面!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 1-10-2008 20:46 發表

係因為嬌姐自己跑得快, 一閃而過

今天笑死人,用D練跑既慢速, 完成今季第一場10K賽事.總覺得C姐快D喎,可能係第一次同C姐同賽,失敬失敬.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Gills 於 2008-10-1 20:50 發表

今天笑死人,用D練跑既慢速, 完成今季第一場10K賽事.總覺得C姐快D喎,可能係第一次同C姐同賽,失敬失敬.  

阿嬌士真勁!以練跑速度跑都可以攞獎.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-10-1 22:50 發表

阿嬌士真勁!以練跑速度跑都可以攞獎.

x 2, 阿嬌姐係咪考慮緊寶雲道5k, 很有外國feel喎

升級   0%

該用戶從未簽到

今天是自唔知幾多年前以來第一次玩10k, 真係大鄉里了. 攪到昨晚睡得不好, 雖則是4.45am起床, 但並沒有疲勞的感覺. 之前明明看過internet理想酒店最近的一個地鐵出口是exit G, 但不見指示牌有"G", 剛巧附近有個staff, 原來是'B", 點解...?? 唔理得咁多, 最緊要去到... 在指定時間到達大會登車地點, 上車, 嘩, 架旅遊巴很full, 真好, 第二排有一個位, 好似預留給我咁,正   

大約7.05am旅遊巴已到達,在燒烤場遇到Alfred兄,真好,唔駛孤伶伶一個到集合處,從遠處已看見7兄在warm up,跟著當拿出號碼紙時,天啊!!點解我張咁細,望真d,什麼AVOHK,死喇,帶錯號碼紙,於是帶著收據去詢問處,好彩即時出過張給我,真係一額汗.

8點多已齊集了眾長跑網ching, Alan兄說小妹組別只得30人,可能有機,心想有機唔駛坐艇返已偷笑,沒有比賽經驗的我,只想在自己訂下的目標時間完成,其他也不想理.Alan兄提議不如跟他跑,跟得到緊係好啦,誰知100米後已跟不上了,很辛苦很努力地跑呀跑,覺得自己快斷氣,但不斷也有人從後追上,他/她們真係很犀利.一邊跑一邊看見各人也跑得辛苦,究竟跑得咁辛苦為什麼呢? 練習跑步時辛苦,跑緊比賽時就更加超辛苦 ...

10.17"94/11'28"89/11'25"35 (2k each)
    5'29"49/5'11"26 (上下斜路各1k)
    6'37"65/4'35"44 (最後2k)
    Total: 55'06"

很開心,很滿足的10k跑,因為很好彩地pb了,比預期58還要快3分鐘,thanks GOD.

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜 obaanc c tse....
    比賽時間比target快..
    快3分鐘真係唔錯~~

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 440# & 441# 的帖子

謝謝sonia & cookie

希望在下次賽事中見到兩位 , 一起影張大合照

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 1-10-2008 23:06 發表

x 2, 阿嬌姐係咪考慮緊寶雲道5k, 很有外國feel喎

nc姐寶雲道的確風景好靚,跑得5k真係幾辛苦,全程要鬥速度,而家人大左,耐力返而比較優勝,所以想搵D長少少玩呀.

升級   97.05%

該用戶從未簽到

恭喜 NC 得到獎!
    果日要開工,分享唔到大家的喜悅,但看完留言都感受到,比賽的氣氛。 努力有成果了,不過好似chengcc ctse 話齋 妳要練下速度啦,
    遲下會體驗到真正的飛越進步!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-10-2 13:07 發表
    恭喜 NC 得到獎!
    果日要開工,分享唔到大家的喜悅,但看完留言都感受到,比賽的氣氛。 努力有成果了,不過好似chengcc ctse 話齋 妳要練下速度啦,
    遲下會體驗到真正的飛越進步!

謝謝pwong兄, 希望再有進步啦, 不過要挨苦了

升級   35.4%

該用戶從未簽到

nc 姐,聽ken 兄講你拿了獎呀
    雖然遲了恭喜ctse, 但希望不介意
    聽到nc 姐你拿了獎,很登你高興,雖然不能即場分享喜悅
    但真的很開心

你既特訓,有了很好的成績
    你要努力,下次必定更好的

我都要努力,期望有日可與ctse 拍住跑(哈哈..唔知lee 日幾時先得)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ken 兄係特派記者 無間道
    點算25仔

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

25仔 .... ...  (講笑咋)

不過, 唔識比反應紅紅姐....

紅紅姐終於考完試, 並且康復喇, 可喜可賀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 3-10-2008 13:37 發表

無間道....咪等於....25仔

Kenneth兄只不過係心在賽道,身在家,何來25與無間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-10-3 16:55 發表

Kenneth兄只不過係心在賽道,身在家,何來25與無間.

gills兄, 唔好咁大聲呀 隔牆有耳...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

恭喜 NC 得到獎!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 453# 的帖子

多..... 謝..... ching.

請大家真係不要恭喜小妹了... 感激