香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~NN~

馬鞍山新人報到

升級   87.67%

該用戶從未簽到

唔緊要啦,食完先減,減完再食,咁咪促進經濟繁榮囉  

例如我琴晚食完大餐,今晚就去跑10K,不過都應該消耗唔晒  

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-6-14 00:34 發表

咁咪會越黎越肥

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-6-14 22:52 發表
咁咪會越黎越肥

又係wor  

咁有時間咪跑長d囉, 12K, 14K…跑去沙田中央公園都好wor  

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-6-15 00:25 發表

又係wor  

咁有時間咪跑長d囉, 12K, 14K…跑去沙田中央公園都好wor    
都好WO,我都想練返多D長課,近來衝圈太多,久長課,一星期最小
走返1次或以既長課先掂,你就好似同我相反.

升級   87.67%

該用戶從未簽到

今晚去馬料水碼頭睇吓豬兜ching玩徒潛捉蟹!原本睇到天色幾好,但出發起跑唔夠1K就開始落雨,海濱長廊得番幾個人跑步,無晒散步放狗吹水踩單車嘅人,好靜呀!

到了雙橋已變了落湯雞,meet埋豬兜ching跑到碼頭,total 6K!跑到咁熱真係想落水,但乜都無準備,無得玩!

d水好濁,ching潛左半粒鐘就上岸,下次水靚d我都落水游吓先!

升級   85.6%

該用戶從未簽到

N姐不如開個女子組BLOG,等多D人入黎陪你吹下去.

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-6-17 01:15 發表

我好懶架,開左blog又未必keep住寫 .....

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-6-18 00:30 發表

我好懶架,開左blog又未必keep住寫 .....  
好多師兄師姐都好忙的,有9成以上都吾會日日寫的,
快D去開啦

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 豬兜1 於 2011-6-17 01:15 發表
    十卜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-6-14 00:34 發表

NN其實食野唔洗點戒口,少飯(五穀多碳水化合物)飲品少糖都夠了。

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原本今早只約了豬兜師兄跑步,後來又有機會約埋金金師兄,亮哥,波哥三位師兄一齊跑去大埔,好多前輩呀我又有野學了

一起身望出窗,嘩!!! 使唔使咁晴天呀!   如果今日玩水上活動我會好開心有藍天白雲, 但今早係去跑...步...喎...實熱死啦 !

出發去雙橋會合,唔見左豬兜ching (後來先知佢整親脚趾公黎唔到, 豬兜ching祝你快d好番呀)

咁我地四人就出發去大埔,天氣好熱,幸好去程有雲遮住個太陽,ching們又就住我跑慢d,傾下偈欣賞下風景,幾個人一齊跑真係有動力d,如得我一個早就回程了!

到了元洲仔休息一陣就回馬鞍山,無雲遮住太陽伯伯啦,勁曬勁曬,好在沿海跑有風吹!到了馬料水仲飲埋枝保X力解下渴,多謝晒金金ching  

返到馬鞍山緩跑徑尾剛好21K,多謝ching們帶我跑了這隻熱辣辣半馬,希望下次再join你地,等我偷下師,嘻嘻...

升級   87.67%

該用戶從未簽到

都話我懶架啦, 咁多日都無報告添 :

21/6 同金金C兄hea跑城門河,途中join埋皓琳小C妹一齊跑左幾K

馬鞍山 -> 大圍 -> 雙橋 -> 馬料水碼頭 -> 雙橋 -> 馬鞍山
    Total : 22K

升級   87.67%

該用戶從未簽到

23/6  沙田運動場衝圈

第一次跑interval, 好辛苦, 但好好玩
    主菜 - (400m x 6 + 800m) x 2 sets
    甜品 - 800m 去盡

1st set :  (第一圈,哈哈,無按錶)  1’35”  1’38”  1’35”  1’40”  1’39”  3’37”
    2nd set :  1’42”  1’41”  1’42”  1’41”  1’40”  1’43’  3’39”
    甜品 :  3’36”  (都無力啦,邊有得去盡wor )

升級   87.67%

該用戶從未簽到

25/6荃灣西, 深井 : 跑 + 游

又熱又曬的上午, 約了幾個C兄荃灣西起步, 跑入深井…...歎早餐

原本plan回程3K去近水灣游水, 但太熱了偷懶啦    去較近的海美灣

個灘好細咋,又無泳客,咁熱即刻跳落水,成10個救生員睇住我地5個游水,好安全咁呀

游水有青馬大橋 + 汀九橋view, 又涼浸浸,勁正,呢個行程一定要encore

上水時都正午啦,又話要跑多幾K先回深井休息,熱死人...... o羊 !

Total :  來來回回14K

晚上同成班ching ctse去睇豬兜C兄徒潛,下次都潛落水睇佢點捉蟹先 (我就未必敢捉了)

升級   85.6%

該用戶從未簽到

都叫你開個BLOG嫁啦,快D去開啦,以你NN姐既魅力一定勁多人SUPPORT你嫁.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-6-26 23:08 發表

又熱又曬的上午, 約了幾個C兄荃灣西起步, 跑入深井…...歎早餐

原本plan回程3K去近水灣游水, 但太熱了偷懶啦    去較近的海美灣

個灘好細咋,又無泳客,咁熱即刻跳落水, ...

咁好玩, 下次encore記得叫埋我呀~

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-6-26 23:08 發表

個灘好細咋,又無泳客,咁熱即刻跳落水, ...
    果邊D水好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-6-26 23:50 發表
    都叫你開個BLOG嫁啦,快D去開啦,以你NN姐既魅力一定勁多人SUPPORT你嫁.

同意呀,直頭魅力沒法擋...快d開啦~

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-6-26 23:50 發表

就係驚收視率太低囉….

升級   98.9%

該用戶從未簽到

NN師姐,開番個blog啦,一定好收視過超級無敵奬門人嫁