香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kennysze
打印 上一主題 下一主題

第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-21 23:00 發表
青沙公路不可行走,故由青衣航運路是入回青衣路,有行人路和燈位,轉入青鴻路,到盡頭是藍澄灣及酒店,走入商場,一出便接長輝路。

THX! 睇錯左tim 搵日daytime試下先~~

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 22:58 發表

kenny師兄:小二衷心多謝你....(maybe 明早試下..但我只可以跑到14km左右)

如果小二唔跑上長亨...改轉去青衣村 (見藍線),最多去到運動場跑4-5個圈...再出番去...(咁接近14km嗎?)

我平時由長發上去回歸徑 ...

睇個圈都知爭好遠喇...仲要問...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

班長,你條路唔計跑入運動場,約5-6公里,你要跑兩次加在運動場跑幾個圈就OK!!!

不要客氣啦! 反而要多謝你帶旺人氣! 哈哈!
    有乜問題即管提問啦!!!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 22:58 發表

kenny師兄:小二衷心多謝你....(maybe 明早試下..但我只可以跑到14km左右)

如果小二唔跑上長亨...改轉去青衣村 (見藍線),最多去到運動場跑4-5個圈...再出番去...(咁接近14km嗎?)

升級   37.6%

該用戶從未簽到

我度過大概5k 多少少 再+ 你跑圈的距離.........

升級   0%

開心

好值得試下,依條路平時點都唔會經過O既,除O左海景仲有好多特別野睇!
    記得影昂船洲大橋果個位!!!

原帖由 monkeywsk 於 2012-1-21 23:02 發表

THX! 睇錯左tim 搵日daytime試下先~~

升級   0%

開心

Kevin, 多謝你分享果個量度距離O既網站,頭先我都係用果個網站去量度!

原帖由 monkeywsk 於 2012-1-21 23:11 發表

我度過大概5k 多少少 再+ 你跑圈的距離.........

升級   69.25%

該用戶從未簽到

kenny師兄...小二要跑兩次藍色線,先有11-12km....

不如搵日叫埋kevin, paul師兄, eddy師兄==>呢3位都係癲友(好錫小二),跑番一轉青衣呀

反正小二未去過昂船橋底....但我最多跑14km..就要投降...

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-21 23:16 發表
    Kevin, 多謝你分享果個量度距離O既網站,頭先我都係用果個網站去量度!

別客氣~o岩用就好了~~

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 23:19 發表
    kenny師兄...小二要跑兩次藍色線,先有11-12km....

不如搵日叫埋kevin, paul師兄, eddy師兄==>呢3位都係癲友(好錫小二),跑番一轉青衣呀

反正小二未去過昂船橋底....但我最多跑14km..就要投降... ...

咁你跑一個圈咪o岩數lor~ 唔夠的去運動埸加圈

升級   0%

開心

一於咁話! 你地慣幾點開跑? 如果早上我星期六日大部份日子都OK!
    其實點解你咁強調14公里!? 哈哈! 其實唔話俾你知跑下跑下可能你會跑到更多!

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-21 23:19 發表

反正小二未去過昂船橋底....但我最多跑14km..就要投降... ...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-21 23:32 發表
    一於咁話! 你地慣幾點開跑? 如果早上我星期六日大部份日子都OK!
    其實點解你咁強調14公里!? 哈哈! 其實唔話俾你知跑下跑下可能你會跑到更多!

因為.... 小二現時只可以由荃灣西更衣室...跑到去深井日本城 (來回),
    每次跑完,坦克師兄都會叫我再跑多幾個舖位

小二跑齡只有2個月....我係慢慢加里數...現時去到14km左右...所咪成日講「14km」lor

升級   0%

開心

回復 31# 的帖子

明白晒! 因為你跑同一段路,所以咁清楚自己的情況,慢慢增加距離!
    哈!  如果想跑長D距離就將你的速度減低少少,一定可以超過14公里啦! 行山你都玩20公里啦! 在三小時完成都有D挑戰性O架!

升級   0%

開心

12年1月22日,今早由青衣出發,經荃灣去城門水塘,再落葵涌回青衣,共20公里
    這段路經過四個運動場,分別為青衣、城門谷、北葵涌和南
    葵涌,補給方便,可以不帶水去跑了!

登錄/註冊後可看大圖

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-22 05:51 發表
    明白晒! 因為你跑同一段路,所以咁清楚自己的情況,慢慢增加距離!
    哈!  如果想跑長D距離就將你的速度減低少少,一定可以超過14公里啦! 行山你都玩20公里啦! 在三小時完成都有D挑戰性O架!

早晨:Kenny呀...你已經跑完回家啦?
    我一會才跑....今日仍然跑青公...回程嘗試步行北橋回家!
    不過今早陰凍...青公一定好凍...食晒風....

升級   0%

開心

早晨! 班長,係呀,我習慣早起,咁樣好似多D時間用! 哈哈!
    你又係住青衣?  之前行過北橋未? 第一次行感覺好好,帶部相機去影下相!
    我凍OK,最怕係曬同落雨!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-22 09:31 發表
    早晨! 班長,係呀,我習慣早起,咁樣好似多D時間用! 哈哈!
    你又係住青衣?  之前行過北橋未? 第一次行感覺好好,帶部相機去影下相!
    我凍OK,最怕係曬同落雨!!

早晨:Kenny...我已經跑完青公返來...今次跑到去馬灣碼頭...練下上落斜...哈哈哈

班長當然住係「小二島」啦!否則點會問你咁多「小二島」既路線呢??

我未行過北橋...今日無時間試....

我凍唔OK...落雨都唔OK...曬都唔OK....最好陰陰天...哈哈哈!
    所以夏天我會玩番游水...

升級   37.6%

該用戶從未簽到

我都係住小二島ga~~

升級   0%

開心

原來班長同Kevin師兄 都住青衣,咁就真係要搵日約埋一齊跑青衣啦! 哈哈!
    班長, 依幾日天氣凍凍地,幾O岩我跑,希望年初三可以挑戰到100公里啦!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-1-22 22:09 發表
    原來班長同Kevin師兄 都住青衣,咁就真係要搵日約埋一齊跑青衣啦! 哈哈!
    班長, 依幾日天氣凍凍地,幾O岩我跑,希望年初三可以挑戰到100公里啦!

我地叫青衣做「小二島」,因為班長係「島主」之一,哈哈哈!
    不過....由長安跑上青華園條斜....好金金wor...
    你既速度咁快,我一定跟唔到你啦

你住係南面or北面?我見你好多時都係由青衣城附近左右出發圍住青衣跑...
    我最怕係船廠D狗狗....

升級   0%

開心

我住海欣,我成日覺得跑步應該輕鬆咁跑,除O左參加比賽,我都係好放鬆咁跑咋! 無刻意keep 甚麼時間,覺得累就跑慢D,我依種跑法應該好唔科學,不過我幾享受這種跑法! 所以放心,唔係比賽,你應該可以跟到我的! 哈哈! 船廠D狗OK啦! 我在台灣跑步試過一次面對三十幾隻狗,隻隻都鬼咁惡,不過都無事! 哈哈!