香港長跑網  - 長跑長友

樓主: alivemusic

2014.11.09-ASICS香港十公里挑戰賽2014

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

天氣真的很好, 跑完先出太陽

升級   72.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 14 天

已經出了成績,好快手

升級   17.37%

該用戶從未簽到

今日我在旁影相, 見到有數個跑手扮 elite runner 由前面衝咗入去最前排, 工作人只已努力阻止, D 人都唔聽

又見到一位所謂的女明星, 即使係大會俾佢當是 elite runner 咁由前面行入去起跑區, 佢連號碼布都冇戴就想衝過去.
    田總工作人員真係鬼識佢, 見佢冇號碼布就話佢唔可以呢度入,
    有個唔知係唔係女助手就態度惡劣地表明身份, 但工作人員都係話要戴返號碼布見入得,
    女助手幫所謂的女明星戴號碼布, 那時距離起跑不足兩分鐘,
    之後兩人衝向起點, 但女助手又要跑又自己都未戴號碼布, 工作人員再三 warn 佢冇號碼布唔入得去, 佢完全唔理工作人員, 同阿女明星衝入去, 仲有態度非常惡劣當正自己好巴閉的大搖大擺啤住工作人員咁入

睇到呢個情景, 我只覺得盡責的工作人員好慘囉!
    有D 咁唔尊重呢個運動的人, 唔戴號碼布, 又當自己大晒, 仲排到第一排, 九成都係阻住後面努力練習爭取好成績的師兄師姐,
    我唔明白 Asics 有乜需要請呢D 人嚟, 見到佢咁樣, 我唔覺得佢嘅出現會對呢個品牌的形象有乜提升, 反而仲有好負面的影響~

不如開名啦,雖然開咗名我都未必識  詳情 回覆 發表於 2014-11-9 13:01

升級   72.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 14 天

乜有女明星咩?

我諗講緊呢位:  詳情 回覆 發表於 2014-11-9 13:24

升級   45.1%

奮鬥
  • 簽到天數: 141 天

running_pig 發表於 2014-11-9 12:05
    今日我在旁影相, 見到有數個跑手扮 elite runner 由前面衝咗入去最前排, 工作人只已努力阻止, D 人都唔聽

...

不如開名啦,雖然開咗名我都未必識

升級   27.8%

該用戶從未簽到

如果是這位,應該話係歌手先啱,鍾舒漫。  詳情 回覆 發表於 2014-11-16 19:11
    佢係.......?sorry,我真係唔識  詳情 回覆 發表於 2014-11-9 13:32

升級   45.1%

奮鬥

bladerunner 發表於 2014-11-9 13:24
    我估講緊呢位:http://scontent-a-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/p180x540/1530368_95013118834 ...

佢係.......?sorry,我真係唔識

升級   27.8%

該用戶從未簽到

上面講緊嗰個就係佢?張相得側面認唔出  詳情 回覆 發表於 2014-11-9 13:50

升級   45.1%

奮鬥

bladerunner 發表於 2014-11-9 13:37
    跑前檢查身體:https://www.longrun.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=21317。

上面講緊嗰個就係佢?張相得側面認唔出

人地唔講名, 可能未必係佢呢… 不過只見finish time 同 net time 只差2秒… 而成積…wwoo… 抵玩  詳情 回覆 發表於 2014-11-9 21:15

升級   4.21%

該用戶從未簽到

請問有沒有成績 link ?

http://racetecresults.com/Results.aspx?CId=16387&RId=2095 在"Filter"欄位內輸入自己號碼後, 按"GO", 便能看到自己成績 再按自己名字的藍色LINK 便可入到自己成績詳細列表, 可看到自己分段時間及排名 更可列印CE  詳情 回覆 發表於 2014-11-9 18:43

升級   93.33%

該用戶從未簽到

foksmc 發表於 2014-11-9 18:07
    請問有沒有成績 link ?

http://racetecresults.com/Results.aspx?CId=16387&RId=2095

在"Filter"欄位內輸入自己號碼後, 按"GO", 便能看到自己成績
    再按自己名字的藍色LINK
    便可入到自己成績詳細列表, 可看到自己分段時間及排名
    更可列印CERTIFICATE pdf
    好方便

不過若"share by email"的話, 我要一個鐘頭才收到email
    可能server太忙碌了, 不急, 無所謂

升級   6.45%

該用戶從未簽到

彩佢都傻~! 跑完之後再跑出屯門完成30K長課~

升級   31.85%

開心
  • 簽到天數: 35 天

Hong 發表於 2014-11-9 13:50
    上面講緊嗰個就係佢?張相得側面認唔出

人地唔講名, 可能未必係佢呢…   不過只見finish time 同 net time  只差2秒…  而成積…wwoo…  抵玩

升級   20.4%

該用戶從未簽到

邊位女明星? 睇完相都唔識佢.
    尋日真係天公造美, 開跑時藍天白雲但又唔曬, 又有微風, 跑得好舒服.
    成個比賽都安排得唔錯, 最正係即日有七折鞋買~~~~

升級   47.2%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

我想問其實是否消防局入面那空地已經無了?為什麼上年和今年寄行李都要用長蛇陣?
    我第7 組由頭行到尾再由尾行番上頭坐車走,大會真係甘好送多2,3k當recover?

Like: 5.0
    其實長蛇陣係無問題........問題係在於要兜大圈.. 1 - 4 區果 d 真係要行晒成個行李區先拿到........ 最尾果幾區一拿就可以行番入行人路...... 我好想講, 守住一區出口果兩個工作人員 (1男1女), 要阻住d 人, 叫 d  詳情 回覆 發表於 2014-11-11 11:22
    Like: 5

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 98 天

尋日天氣很好,跑完返屋企前去屯門運動家用左張7折COUPON,正!

如果開番之前個空地就好啦,而家咁排位真係好鬼遠!

升級   6.45%

該用戶從未簽到

使唔使咁怕醜~?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   95.4%

該用戶從未簽到

jasonjason 發表於 2014-11-10 12:02
    我想問其實是否消防局入面那空地已經無了?為什麼上年和今年寄行李都要用長蛇陣?
    我第7 組由頭行到尾再由 ...

其實長蛇陣係無問題........問題係在於要兜大圈.. 1 - 4 區果 d 真係要行晒成個行李區先拿到........
    最尾果幾區一拿就可以行番入行人路......

我好想講, 守住一區出口果兩個工作人員 (1男1女), 要阻住d 人, 叫 d 人行另一邊過, 係職責, 呢樣明白,
    但用兇神惡殺既說話趕番 d 人行另一邊就唔係咁好..... (個女仲要用大聲公)......
    我地呢 d 跑完比賽, 理應好開心, 諗往快 d 著番件衫, 無啦啦都唔知咩事, 一行過去.比佢兇番過去. 本來兜過去係ok, 但比佢咁樣兇, 條氣真係唔係咁順.....
    當然可能有其他跑手都係照衝.佢先咁講.但都唔好個個都係咁.

Like: 5.0
    呢個女職員簡直冇得頂啦, 嚴守規則到呢.... 就算前面已經冇咩人頁拎行李...都要你行大運, 驚你cool down /recovery 唔夠... 點都要你由頭行到尾, 唔會因呢d情況而彈性處理.... 另外同意ching 你講佢手上既大聲公,  詳情 回覆 發表於 2014-11-11 11:48
    Like: 5

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 8 天

colonelbruce 發表於 2014-11-11 11:22
    其實長蛇陣係無問題........問題係在於要兜大圈.. 1 - 4 區果 d 真係要行晒成個行李區先拿到........
    最 ...

呢個女職員簡直冇得頂啦, 嚴守規則到呢....
    就算前面已經冇咩人頁拎行李...都要你行大運, 驚你cool down /recovery 唔夠...
    點都要你由頭行到尾, 唔會因呢d情況而彈性處理....
    另外同意ching 你講佢手上既大聲公,
    用極恐死的語氣來恐嚇跑手, 如果唔由頭行到尾, 就叫佢d 同事唔比拎番行李喎

升級   57.67%

• 簽到天數: 34 天

bladerunner 發表於 2014-11-9 13:24
    我諗講緊呢位:http://scontent-a-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/p180x540/1530368_95013118834 ...

如果是這位,應該話係歌手先啱,鍾舒漫。