bluesky 發表於 2010-6-13 16:02:59

我叫女兒放棄參加明天的學界越野跑賽 (19/11/2008)

女兒上星期三練越野跑, 被一男隊員撞到, 跌在地上,弄傷了双膝流血!

http://a367.yahoofs.com/hkblog/b7RpklWQHAIC5kg__DOT__Zhe_eFwdpMy7OQ--_19/blog/ap_20081119114642960.jpg.jpg?ib_____Dyc7koEsz

星期四, 右膝傷口 發炎, 出現紅腫及濃液, 所以去看醫生, 吃了消炎藥, 塗藥后,
現在紅腫散了, 濃液亦減少了,
但傷口還沒有 完全” 埋口”
我叫她放棄參加明天的學界越野跑賽,
她說不可, 因為若她退出, 其隊
就不能達到參賽人數而要退出!
我擔心, 若她參賽, 膝 ( 這活動關節) 傷口上新的結痂, 肯定會因越野跑的大动作而被弄裂流血:L

monsterjoe 發表於 2010-6-13 23:16:07

話明係FAMILY DAY, 梗係自已同小朋友一齊跑啦, 難得七日抽一日出黎嘛...(可能其餘六日俾晒你地....)
你知道啦, 佢地周不時唔係將軍澳...跔馬地...元朗...馬鞍山, 再唔就係山上出現...而家仲要下海...我都要寫"服"字呀hjhjD094hjhj

coffee71 發表於 2010-10-24 20:17:39

自己又要練,又要帶個仔去練,邊有時間發帖!自己又要參加比賽,有時又要帶佢去比賽,仲有考試測驗同佢溫習,都唔知點分配時間。仲有興趣班呀、乜乜班呀,時間真係唔多夠。

Aery 發表於 2010-10-30 00:32:00

我差唔多每次練跑都係同呀媽跑!:)

黎緊2011年既渣打馬拉松,我大舅父、二舅父、呀媽、我都報左全馬;二舅母報左半馬;大舅母報左10公里...:victory:

kenneth 發表於 2010-10-30 12:16:01

Aery 發表於 2010-10-30 19:32:22

回復 5# 的帖子

我呀媽果邊係跑步、行山家族...

我都係因為咁而會跑步行山...
頁: [1]
查看完整版本: 我叫女兒放棄參加明天的學界越野跑賽 (19/11/2008)

香港長跑網