swimbikerunner 發表於 2012-6-27 10:07:37

2012.9.23 爽浪香港三項鐡人挑戰賽

官網: http://www.hktria.hk/http://www.sportsoho.com/pg/matchicon/2402537/large/default.jpg 爽浪香港三項鐡人挑戰賽 2012 Airwaves Hong Kong Triathlon Challenge Race 2012 主辦機構運動版圖有限公司比賽日期2012年9月23日(星期日)比賽地點大尾督截止報名日期2012年8月31日紀念品參賽者將獲贈大會T恤乙件 XSSMLXL胸闊(cm)44.547505356身長(cm)6466687072參加人數2,000人費用三項鐵人超級挑戰組 $400/人 半程挑戰組 $270/人 繽紛挑戰組 $180/人 精英接力組 $450/隊水陸兩項鐵人半程組 $150/人 繽紛組 $150/人 小鐵人組 $150/人 組別 三項鐵人超級挑戰組 游水:1.9公里, 單車:60公里, 跑步:15公里男子組女子組18-29歲18-29歲30-34歲30-39歲35-39歲40-49歲40-44歲50歲或以上45-49歲-50-54歲-55歲或以上-半程挑戰組 游水:1公里, 單車:30公里, 跑步:8公里男子組女子組14-17歲14-17歲18-29歲18-29歲30-34歲30-39歲35-39歲40-49歲40-44歲50歲或以上45-49歲-50-54歲-55歲或以上-繽紛挑戰組 游水:500米, 單車:15公里, 跑步:3公里男子組女子組14-17歲14-17歲18-29歲18-29歲30-39歲30-39歲40-49歲40-49歲50-59歲50歲或以上60歲或以上-精英接力組 游水:1公里, 單車:30公里, 跑步:8公里[*]傷健共融接力[*]男子接力[*]女子接力[*]混合接力

得得地 發表於 2012-6-27 10:44:47

[超鐵] ??

冇 [全奧] ?!

嘩... 距離好新奇刺激喎 !   :o

franklcf 發表於 2012-6-27 12:05:43

2012.9.23 甘早?
我已經係威海玩緊itu 既 long distance tri
游水:3公里, 單車:80公里, 跑步:20公里

key 發表於 2012-6-27 14:11:33

超級鐵人 (游水:2公里, 單車:60公里, 跑步:15公里) ???

正呀, 唔知幾時有得報名呢?

drexler 發表於 2012-6-27 14:22:10

6轉新郞潭都幾金!!

key 發表於 2012-6-27 14:46:16

60K 單車, 中途要考慮補給 :L:L

franklcf 發表於 2012-6-27 16:10:32

KEY HING,

two bottles would be enough.

原帖由 key 於 2012-6-27 14:46 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
60K 單車, 中途要考慮補給 :L:L

key 發表於 2012-6-28 19:00:37

原帖由 franklcf 於 2012-6-27 16:10 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gifKEY HING, two bottles would be enough.
我慢,要至少兩個中先完全單車賽程

rock 發表於 2012-6-28 22:38:37

五月剛玩完全奧距離,都好想試再長距離,但又唔想離開香港,呢個比賽就好吸引。當然,如果唔係單純走多幾轉,而係不同嘅風景或路段,就會更加好。

kofelix 發表於 2012-6-28 22:55:41

真係估唔到香港都有長距離鐵人賽玩...
不過我諗我唔會參加,因為我今年既目標係10月場itu,如果而家冇啦啦加左呢場落去會打亂哂個訓練計劃,特別係呢場野係玩山,操車方法都唔同左...

key 發表於 2012-6-29 05:41:13

希望今年ITU會喺番迪迪尼搞啦

franklcf 發表於 2012-6-29 09:45:41

其實itu 既比賽有好多規定.
如奧距 要有4上4落到 某一個高度. 所以香港跟上水平就要選d有上斜既路段. 所以冇得一個圈玩哂, 因為香港吾多方便.
ironman 比賽好d吾需要. 我參加既威海ld 係itu 既所以有4次幾金既扒波 落山灣又多...一個好考體能既路段.
相比起新娘潭 1k 多既扒斜坡 新娘潭已經幾好踩. 因為上完又即落番去.

rock 發表於 2012-6-29 18:31:53

原來係咁, 多謝指點。uhgjuem32hj
原帖由 franklcf 於 2012-6-29 09:45 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
其實itu 既比賽有好多規定.
如奧距 要有4上4落到 某一個高度. 所以香港跟上水平就要選d有上斜既路段. 所以冇得一個圈玩哂, 因為香港吾多方便.
ironman 比賽好d吾需要. 我參加既威海ld 係itu 既所以有4次幾金既扒波 ...

stepheng 發表於 2012-7-9 23:37:52

請問哪裡可以報名?

key 發表於 2012-7-13 15:04:33

唔知幾時變official呢? 因為要開始練習

gforce 發表於 2012-7-13 21:18:22

原帖由 key 於 2012-7-13 15:04 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
唔知幾時變official呢? 因為要開始練習

宜家就開始練習啦!

Brian 發表於 2012-7-14 09:22:35

無奧運全程?
我都想玩超級鐵人
但未必練得切

5月才完成我的第一次全程

leefs 發表於 2012-7-18 23:13:43

爽浪香港三項鐡人挑戰賽 2012
Airwaves Hong Kong Triathlon Challenge Race 2012
主辦機構運動版圖有限公司比賽日期2012年9月23日(星期日)比賽地點大尾督截止報名日期2012年8月31日紀念品參賽者將獲贈大會T恤乙件

XSSMLXL胸闊(cm)44.547505356身長(cm)6466687072參加人數2,000人費用三項鐵人超級挑戰組 $400/人
半程挑戰組 $270/人
繽紛挑戰組 $180/人
精英接力組 $450/隊水陸兩項鐵人半程組 $150/人
繽紛組 $150/人
小鐵人組 $150/人
組別
三項鐵人超級挑戰組 游水:1.9公里, 單車:60公里, 跑步:15公里男子組女子組18-29歲18-29歲30-34歲30-39歲35-39歲40-49歲40-44歲50歲或以上45-49歲-50-54歲-55歲或以上-半程挑戰組 游水:1公里, 單車:30公里, 跑步:8公里男子組女子組14-17歲14-17歲18-29歲18-29歲30-34歲30-39歲35-39歲40-49歲40-44歲50歲或以上45-49歲-50-54歲-55歲或以上-繽紛挑戰組 游水:500米, 單車:15公里, 跑步:3公里男子組女子組14-17歲14-17歲18-29歲18-29歲30-39歲30-39歲40-49歲40-49歲50-59歲50歲或以上60歲或以上-精英接力組 游水:1公里, 單車:30公里, 跑步:8公里[*]傷健共融接力[*]男子接力[*]女子接力[*]混合接力

tn2535055 發表於 2012-7-22 01:43:44

想玩但要跑跑族半馬玩唔到= =

colemen 發表於 2012-7-22 17:07:43

我由第一屆開始, 每年不下帶二十多個小朋友參加繽紛接力組.........今年無得玩了.....:o
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 2012.9.23 爽浪香港三項鐡人挑戰賽

香港長跑網