大力 發表於 2013-12-12 17:57:04

Dragonair $350 ...... tax and surcharges not included :L

luhui 發表於 2013-12-12 19:58:20

大力 發表於 2013-12-12 17:57
Dragonair $350 ...... tax and surcharges not included

直航要雙程+住多晚喔!

martin25 發表於 2013-12-12 22:22:42

allanccl 發表於 2013-12-12 16:39
真的拿他沒法! 沒動車可訂。 我相信要照舊訂這班,等我問下佢地幾個先。 ...

亮哥,你話坐幾時就幾時,只要早點講多拿一天假no problem.

allanccl 發表於 2013-12-12 23:46:27

大力 發表於 2013-12-12 17:57
Dragonair $350 ...... tax and surcharges not included
搵唔到閣下所述價錢,1號09:40HKG去廈門,2號返機票$1310,3號19:50返淨機票來回$860,連稅後$1554一位。

大力 發表於 2013-12-13 01:02:19

亮哥,加咗,之前港航港龍做$320 同 $350 :L

AY60 發表於 2013-12-13 10:41:07

亮哥可考慮: K300 東莞東 (座) > 惠州+K300 惠州 (硬臥) > 廈門,東莞東上車後過去硬臥。

allanccl 發表於 2013-12-13 10:43:26

大力 發表於 2013-12-13 01:02
亮哥,加咗,之前港航港龍做$320 同 $350

是的,早期是會平d,現在日期越近越貴的了。
不過,之前沒說,是因為就算是$350,加埋燃油附加費及機場稅已經超過一千元,他們好想以最平的價錢,水腳加食住盡平的方法跑番隻香港以外的馬拉松。所以預算如果高鐵及時開通,¥160X2,住宿、食、報名費等等加起來只需幾百蚊。現在G高鐵開不成,變了D動車也開不成,所以要變,以求實踐早期定下最平的計劃。

allanccl 發表於 2013-12-13 10:49:01

AY60 發表於 2013-12-13 10:41
亮哥可考慮: K300 東莞東 (座) > 惠州+K300 惠州 (硬臥) > 廈門,東莞東上車後過去硬臥。 ...

要轉車有點煩(繁),如果搭K229最平,晚上上車訓一覺,第二朝早上9點半到廈門。
K297貴幾十蚊,但可以遲一個鐘頭上車,早一個鐘頭到達廈門。

luhui 發表於 2013-12-13 11:29:34

亮哥, AY兄是東莞陀地, 你香港直巴去惠州就無轉火車這回事了.

allanccl 發表於 2013-12-13 11:32:14

luhui 發表於 2013-12-13 11:29
亮哥, AY兄是東莞陀地, 你香港直巴去惠州就無轉火車這回事了.

哈哈哈!

大力 發表於 2013-12-13 11:34:26

allanccl 發表於 2013-12-13 10:43
是的,早期是會平d,現在日期越近越貴的了。
不過,之前沒說,是因為就算是$350,加埋燃油附加費及機場稅 ...

老虎每次都做根德夫人, 仲要帶多兩件未行得穩嘅一齊去, 想平都難!

allanccl 發表於 2013-12-13 12:11:09

大力 發表於 2013-12-13 11:34
老虎每次都做根德夫人, 仲要帶多兩件未行得穩嘅一齊去, 想平都難!

哈哈哈! 最艱難的三年零八個月!

大力 發表於 2013-12-13 12:15:12

亮哥, 我想一號 hea跑大鵬馬 (6 hours, 約 2 p.m. 完成), 之後立即上廈門跑, 又驚趕唔切取選手包 (close at 9 p.m.), 咩方法最快 (除飛機外, 貴!) ??

大力 發表於 2013-12-13 12:17:08

帶老虎同 2 件細, 機動性低 .......

allanccl 發表於 2013-12-13 12:24:29

大力 發表於 2013-12-13 12:15
亮哥, 我想一號 hea跑大鵬馬 (6 hours, 約 2 p.m. 完成), 之後立即上廈門跑, 又驚趕唔切取選手包 (close...

找人代拿吧! 依給我領物單及証件便可。

allanccl 發表於 2013-12-13 12:29:50

allanccl 發表於 2013-12-13 10:49
要轉車有點煩(繁),如果搭K229最平,晚上上車訓一覺,第二朝早上9點半到廈門。
K297貴幾十蚊,但可以遲一 ...

K229的始發站不是廣州,所以會打散晒及只剩中上舖。
所以會訂K297。

大力 發表於 2013-12-13 12:30:07

深宵拍門取選手包, 怕嚇親你喎 :$

allanccl 發表於 2013-12-13 12:48:36

大力 發表於 2013-12-13 12:30
深宵拍門取選手包, 怕嚇親你喎

你住那間酒店? 我可以放前台的。

大力 發表於 2013-12-13 13:52:00

未訂酒店, 因為尚未弄清鵬馬及深廈交通安排, 初步構想 -

0800 - 1400 鵬馬
1430 - ???? 大鵬至深圳 (大會專車)
???? - ???? 深圳至廈門 (?)

大力 發表於 2013-12-13 13:54:47

如時間許可, 我也想住華林, 大家可以有照應 (其實想你關照 :P)
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 2014建发厦门国际马拉松赛

香港長跑網