祖匙 發表於 2013-10-3 17:21:50

大埔新人報到

小妹通常星期六日黃昏時間(怕曬:$)都會跑海濱
參加過兩年渣打10k
目標係下年完成半馬(不求時間,但求三小時內完成)
各位師兄師姐多多指教呀:loveliness:

醉烏鴉 發表於 2013-10-3 21:04:45

歡迎大埔跑友。
本人通常在星期六、日早上或下午,徘徊於元洲仔公園 》科學園 》濾水廠雙橋之間。
剛相反,我受熱力強,不怕曬,响往前輩教落的『烈陽神功』。
努力…加油。

kin8333 發表於 2013-10-4 00:36:43

https://www.longrun.hk/thread-19639-33-1.html
https://www.longrun.hk/thread-15336-198-1.html

water0712 發表於 2013-10-4 12:14:27

我都係差不多時間跑,應該碰過面:lol
我都是今年第次路半馬。妳可以試下以下條路線不錯(全程林村河約12K):
大埔中心 》太和村 》大埔花園 》梅樹坑公園(全程樹蔭唔晒,梅樹坑公園尾段有段小斜路) 》太和村 》大埔中心 》海濱公園尾 》大埔中心.....完成(如果 x 2 = 半馬):victory:

祖匙 發表於 2013-10-4 16:09:02

醉烏鴉 發表於 2013-10-3 21:04
歡迎大埔跑友。
本人通常在星期六、日早上或下午,徘徊於元洲仔公園 》科學園 》濾水廠雙橋之間。
剛相反, ...

師兄
你好~我都諗梗遲d 跑吐露港
因為跑海濱要跑來回x2 先夠10k~有d 悶~hjkjhk
師兄唔怕曬真係好勁yufugfh

祖匙 發表於 2013-10-4 16:09:36

kin8333 發表於 2013-10-4 00:36
https://www.longrun.hk/thread-19639-33-1.html
https://www.longrun.hk/thread-15336-198-1.html

如果我起到身我都會去呢
多謝師兄提供:loveliness:

祖匙 發表於 2013-10-4 16:13:36

water0712 發表於 2013-10-4 12:14
我都係差不多時間跑,應該碰過面
我都是今年第次路半馬。妳可以試下以下條路線不錯(全程林村河約12K) ...

如果你見到一個著粉紅色poly 跑衫加粉紅粉跑褲0個個可能係我呢ghjghjhvbj

多謝師兄提供路線
我有機會試0下
我而家通常係
警署-->海濱公園尾-->海濱緩跑徑起點-->海濱公園尾-->太和-->警署
大約8-9k 到

祖匙 發表於 2013-10-4 17:44:24

Professor 師兄
我試過一次跑吐露港
係假期朝早10點到
唔知係咪始終近車路
我跑完條氣管好唔舒服係咁咳la...

醉烏鴉 發表於 2013-10-4 20:11:04

祖匙 發表於 2013-10-4 16:09
師兄
你好~我都諗梗遲d 跑吐露港
因為跑海濱要跑來回x2 先夠10k~有d 悶~

慢慢打好基礎,儲備好耐力,自然跑得更遠。
前面有42.195公里等着你!
努力…加油…

Angus_law 發表於 2013-11-10 18:30:32

師姐,你好。我都係住大埔。 我參加過一次十公里,,,下次比賽應該係渣馬十公里。

kin8333 發表於 2013-11-17 21:04:07

https://www.longrun.hk/thread-18497-1-1.html

boogieli 發表於 2014-7-14 01:35:49

試吓沿汀角路跑去大尾督水霸尾,有D斜路,無吐露港咁悶 ^^

pppy 發表於 2014-7-17 23:47:25

加 油!:

runnerg 發表於 2014-9-24 09:40:11

最近試左由馬鞍山公園 -> 梅子林 -> 雙子橋 -> 科學園 -> 吐露 -> 廣福, 全程約 15km
有上山/落山, 有快放, 有水站, 幾好!
(我會先由大埔坐 26 van 去馬鞍山, 變左無得唔跑返大埔:lol)

longrunchichi 發表於 2014-10-21 12:18:26

我都是大埔人, 6, 日會由大埔入MA ON SHAN OR 去大圍....有時會跑中大, 幾好跑...
如有大埔人有興趣可相約長跑....

Koma_rider 發表於 2014-10-21 15:24:36

longrunchichi 發表於 2014-10-21 12:18
我都是大埔人, 6, 日會由大埔入MA ON SHAN OR 去大圍....有時會跑中大, 幾好跑...
如有大埔人有興趣可相約 ...
我都是大埔人,去年的長課也是六/日,由大埔跑去馬鞍山,上落梅子林2~3轉,再去大圍,然後跑返大埔。

今年的長課,就Join咗"《May姐有請》星期日友情去馬",星期日8:00喺馬鞍山遊樂場起步,同d師兄一齊跑,跑完一齊拆餐飽,開心好多架 ~

{:27_2257:}

longrunchichi 發表於 2014-10-21 18:45:25

C , 條路都幾長下! 請問你X子林, 上到第幾個亭?

Koma_rider 發表於 2014-10-22 10:26:09

longrunchichi 發表於 2014-10-21 18:45
C , 條路都幾長下! 請問你X子林, 上到第幾個亭?

過了第四個亭到閘囗 U turn 落番去 ~ fgyhgjm

longrunchichi 發表於 2014-10-23 11:07:03

由入口去亭4, 有2 K 嗎?

Koma_rider 發表於 2014-10-23 11:38:48

longrunchichi 發表於 2014-10-23 11:07
由入口去亭4, 有2 K 嗎?

對~約2K (上落斜約4K) :victory:
頁: [1] 2
查看完整版本: 大埔新人報到

香港長跑網