bunbun 發表於 2014-2-2 05:06:25

最後倒數兩星期 心情、狀態、操練如何?

最後倒數兩星期

心情、狀態、操練如何?

bunbun 發表於 2014-2-2 05:11:39

其實, 都開始"偷懶"- 收操了

cmanho 發表於 2014-2-2 07:08:32

養傷中...

kennyv 發表於 2014-2-2 09:46:08

心情緊張 狀態一般 操練未如理想:L

raymok 發表於 2014-2-2 10:49:18

養傷中:Q:L

blenecay 發表於 2014-2-2 11:53:11

在中國沿岸馬拉松下坡快跑時弄傷了左膝, 停操跑了兩個星期, 剛嘗試復操, 還是有些不適, 不能勉強, 今年目標已改為能完成就算了. 餘下兩周只會進行短程慢跑, 待左膝慢慢復原. 但沒有做好時間的壓力, 心情反而輕鬆了.

forget 發表於 2014-2-2 14:21:31

擔心,如果天氣都係咁熱就:Q

timaedy 發表於 2014-2-2 14:58:44

我上星期最後長課弄傷左膝,宜家休息中,我都只希望能夠完成已很好了

cwkwok116 發表於 2014-2-2 15:18:55

昨天完成了35km 最後1長課,感覺好累, 天氣同空氣都難頂。恢復中!

ryangiggb 發表於 2014-2-2 16:05:35

全馬新手...操唔起:'(

ykkuk 發表於 2014-2-3 13:34:44

己放鬆心情,但會keep住郁下

wilsonkeung9 發表於 2014-2-3 16:02:28

心情:準備比賽時,穿咩服飾,令自己天更型:victory:
操練:比賽每個星期keep住跑20-30公里,希望能4個半鐘內完成全馬:P
狀態:新年太放鬆,勁常扯蝦:L

dudulung 發表於 2014-2-3 17:46:27

will do 20km coming Wed andlast long distance practice 35 km Coming Sun
Peaceful mood and just target to finish and enjoy the race

JohnNHL 發表於 2014-2-3 20:58:05

最後長課在蛇年已跑,膝內側痛。。養傷中。。。

awolswat 發表於 2014-2-3 21:21:16

明早最後一長課30KM ,收腳啦! 養肥豬啦!

dunkel 發表於 2014-2-3 21:53:49

年初二最後一次長課了,
之後都是輕輕鬆鬆跑10公里左右KEEP住先。

SimonFai 發表於 2014-2-4 10:52:53

輕輕鬆鬆,一般操練         :victory::victory:

eric798 發表於 2014-2-4 14:28:31

本周日已完成最後長課,之後會以輕鬆跑及Interval Run為主。

jack.tsang 發表於 2014-2-4 14:54:05

跑多個十六KM,TEMPO, 完, 游下水 操下車:P

wongkel 發表於 2014-2-4 15:07:35

前日完成最後長課32k,但之後仍好好keep返3-4課輕鬆課,黎緊星期六、日仲有一課18k輕鬆跑。
心理開始準備中,呢兩個星期減少節目,盡量令自已唔好咁忙,多d休息,唔好食太多奇怪野,多飲水同著多件衫唔好比自已咁易病。同埋開始 shift 早少少時間目訓,我上年發覺一星期效早睡好起都有少少困難,要再多少少時間。同埋最後一星期開始 carbon loading。
頁: [1] 2
查看完整版本: 最後倒數兩星期 心情、狀態、操練如何?

香港長跑網