Glad222 發表於 2014-4-16 04:45:47

2014.04.27 薄扶林慈善挑戰盃(10km長跑賽)

未見有人討論,有冇師兄報名?

https://www.facebook.com/media/s ... 881115177899&type=3

Glad222 發表於 2014-4-16 07:04:48

號碼布比賽當天取。冇提過有大會 T 恤,有冇人知?

felixcat 發表於 2014-4-16 08:39:23

剛剛報左,多謝通知。
無話過有衫喎。iuoihohighu

patcochoi 發表於 2014-4-16 09:12:38

報了,到時見!

Glad222 發表於 2014-4-16 10:03:49

Glad222 發表於 2014-4-16 07:04
號碼布比賽當天取。冇提過有大會 T 恤,有冇人知?

謝謝資訊

Glad222 發表於 2014-4-16 10:06:07

原來都有師兄師姐報名,到時見啦

jasonjason 發表於 2014-4-17 09:48:57

玩左兩年, 無衫送,但有抽獎, 若不趕時間可以等下, 中獎機會好大, 而且有不小平靚正的減價貨,我上年都買左些

Glad222 發表於 2014-4-17 12:20:06

謝謝師兄提供資料。
請問賽道上落斜位多不多?梯级多否?

拉包仔 發表於 2014-4-17 20:52:10

我未跑過,但睇地圖應該八成斜:dizzy:

Glad222 發表於 2014-4-17 21:09:38

據網頁所述:港島徑一段有石級,也有山路。

Glad222 發表於 2014-4-17 21:11:05

明天試路,順路上山頂,試埋六月維瑪 7.5 公里。

Glad222 發表於 2014-4-18 16:01:00

今天試路,斜路及梯級沒有想像中難應付;
引水道一段迂迴曲折,兼路窄(僅供一人身位通過),不宜過人。

另外:起跑在小鈄路上,上二三號配水庫一段的斜路頗長,跑手要留氣。

sunnysun0723 發表於 2014-4-20 18:02:07

我想問容不容易傷?(例如:扭親)

Glad222 發表於 2014-4-20 18:30:14

Dear PFL Challenge 2014 Participants,

Please ignore above message if you are received:
Event Reminder - 1st May 薄扶林慈善挑戰盃暨家庭日樂日 Pokfulam Challenge Charity Run & Family Day 2013 as system error.......

we are apology Inconvenience caused.

Here is attached above updated event information as well.
see you next week!

Glad222 發表於 2014-4-20 18:31:20

Glad222 發表於 2014-4-20 18:30
Dear PFL Challenge 2014 Participants,

Please ignore above message if you are received:

收到 1/5 日溫馨提示的師兄要留意了。

sunnysun0723 發表於 2014-4-20 20:19:09

Glad222 發表於 2014-4-18 16:01
今天試路,斜路及梯級沒有想像中難應付;
引水道一段迂迴曲折,兼路窄(僅供一人身位通過),不宜過人。

sorry, 無跑過呢條路,所以想問山路個段大概幾長?希望唔煩你:dizzy:

JIMTSE 發表於 2014-4-20 20:38:16

Glad222 發表於 2014-4-17 12:20
謝謝師兄提供資料。
請問賽道上落斜位多不多?梯级多否?

可以講,上落斜幅度很大,梯級亦不少,所以要有心理準備!

Glad222 發表於 2014-4-20 20:54:23

JIMTSE 發表於 2014-4-20 20:38
可以講,上落斜幅度很大,梯級亦不少,所以要有心理準備!
謝謝師兄提醒,斜路真的不少,且幅度頗大;配水庫左轉上樓梯都幾長,真係「甘」!

Glad222 發表於 2014-4-20 20:58:18

sunnysun0723 發表於 2014-4-20 20:19
sorry, 無跑過呢條路,所以想問山路個段大概幾長?希望唔煩你
試跑當日沒有帶手機,測不到距離。估計山路佔上半程,部份山路已鋪磚或石屎,泥路好像沒有(憑記憶而已)。

sunnysun0723 發表於 2014-4-20 21:36:12

Glad222 發表於 2014-4-20 20:58
試跑當日沒有帶手機,測不到距離。估計山路佔上半程,部份山路已鋪磚或石屎,泥路好像沒有(憑記憶而已) ...

多謝哂! :)
頁: [1] 2
查看完整版本: 2014.04.27 薄扶林慈善挑戰盃(10km長跑賽)

香港長跑網