Keroro_stephen 發表於 2009-3-16 23:58:46

有玩開Gym的ching ctse入o黎揮揮手

見隔離吹水吹得咁高興, 都開個post吹下大家做gym的心得?

我通常響荃灣或沙田p記玩多, 不過較常去沙田(雖則我係屯門友...), 因為d 野較新.

但呢排好燥, 皆因p記搞左個$500大優惠後p記多人到好似街市...hjhjD108hjhj

新軍人生活 發表於 2009-3-17 00:04:51

一路都有玩開,弗弗都有大到(包括個肚腩仔):L 今年最希望叫噃個肚腩仔細的,以前玩開Gym樓,以家樓下開左間体育館,方便左,轉左玩康文,但的機就冇左以前今多囉,ching又玩開邊度啦

ee_tpk 發表於 2009-3-17 01:07:36

我未跑步之前都係做 gym 丫..多多指教~
不過小妹主要係跳舞班~ 有時做下 leg extension 同埋 leg press 而已~ghjihkhk

sleung2002hk 發表於 2009-3-17 01:34:45

以前都有玩過下~~不過自己又唔係想操大隻~練落都係操體能有用好多

TerrySze 發表於 2009-3-17 09:49:34

讀書時有玩,一星期兩次上做2次gym, 主要要操上身.
而家join左 Califonia, 不過e排跑步多,一個星期頂多做GYM一次.
單靠做gym操返來的肌肉係比較大,唔係修長. 欠缺柔韌性和靈活性
所以而家做gym都係扶助性質.做gym時會加入大量拉筋及伸展動作

batigoal 發表於 2009-3-17 09:56:06

我都有玩gym,去康文處玩,貪佢平同近,全身都會練,主要都係想肌肉平均d....又可以幫助跑步同踢波.....

ee_tpk 發表於 2009-3-17 09:59:50

我在 FF 做 gym ga~... 因為傷0左.. 一個月去到 2-3 次左右... hg15bnvbn

onon 發表於 2009-3-17 11:11:49

多數去康文, 買張月票任玩,

勝在人少少, 冷門時間試過一個人包場.

不過d器材比較流, 勉強夠玩.

di692 發表於 2009-3-17 11:19:12

我係荃灣豬適堡玩左幾年,通常唔會係晚上,超多人,中午唔係咁多人,ok架!!

興記J-run 發表於 2009-3-17 13:22:47

我join左 Califonia, 多數去旺角, 主力做拉筋

MrMoonLight 發表於 2009-3-17 18:05:02

我一星期都會去兩三次, 都係去康文署, 返工同屋企都冇 p 記或 c 記

肥哥哥KC 發表於 2009-3-17 18:09:12

我去開銅鑼灣同鰂魚涌P記, 以前會玩跑步機同做D weight lifting, 不過出得多街跑步後少左去玩

亞平 發表於 2009-3-17 21:43:37

原帖由 kcchu 於 2009-3-17 18:09 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
我去開銅鑼灣同鰂魚涌P記, 以前會玩跑步機同做D weight lifting, 不過出得多街跑步後少左去玩

小弟都都玩左幾年,最初去gym跑步為左減磅,接住玩負重為左跑步冇咁易傷,而家少左做負重,因為想減輕體重跑快D..

蘋果 發表於 2009-3-17 22:07:36

我玩咗幾年gym ga la, 有跳啲class,亦有玩weight.
近排跑多咗啲,負重訓練少咗hgjD092ghjghj
夏天少啲跑街,收工通常去跑機hjhjD096hjhj

坑口公牛 發表於 2009-3-18 10:10:01

我玩咗兩年度,一直都係康文玩。
多數喺住處及公司附近康文署運動埸出沒。ngD181hgh

running-sue 發表於 2009-3-18 10:24:23

原帖由 坑口公牛 於 2009-3-18 10:10 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
我玩

Qoo 發表於 2009-3-20 17:20:14

現在玩開旺角百寶利Califonia,之前係Physical玩過...
初時因為極唔喜歡跑步,所以去join健身中心,後尾又因為健身,迫住開始跑...
好似行番轉頭咁...
我諗夏季會多d玩gym

chengtszhang 發表於 2009-3-25 23:45:27

GYM exercise

我係會所做, 10元一次.

主要做負重運動.

法蘭 發表於 2009-3-26 00:02:20

我都有去沙田p記,

通常都係跑完機,再去做負重!

不過呢排無咩時間去,因為實在太多人啦!ghjygughjgh
好似個街市咁!
都差唔多成個月無去啦!ghjghjghjgh

火仔11 發表於 2009-3-26 00:18:27

我玩GYM剛剛1年,08年3月開始喺康文玩,依家貪平轉左P記~
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有玩開Gym的ching ctse入o黎揮揮手

香港長跑網