jchip 發表於 2014-4-4 20:14:18

2014.12.13~14 The North Face 100- Hong Kong

報名日期 2014年7月1日 上午10時

http://www.thenorthface100.com/race/tc/index.php

Glad222 發表於 2014-4-4 21:53:07

Wow, 50/100km
各位師兄,加油

日本專家 發表於 2014-4-6 01:08:34

上年玩了50...今年一於....:victory:

divejy 發表於 2014-4-7 17:31:38

完全未玩過50公里的無機會報:(

raccon_mama 發表於 2014-4-7 18:05:44

divejy 發表於 2014-4-7 17:31
完全未玩過50公里的無機會報

oh! don't worry, 印象中去年大會有在Q & A Session 提過, 如果沒有50km的record, 大會是會考慮用全馬的成績做benchmarking, 大會認為如果全馬能在5小時內完成, 應可順利於時限內完成50km race course........ 照計今年唔會改例ge :)

divejy 發表於 2014-4-7 22:50:02

raccon_mama 發表於 2014-4-7 18:05
oh! don't worry, 印象中去年大會有在Q & A Session 提過, 如果沒有50km的record, 大會是會考慮用全馬的 ...
thanks,
我見佢寫得好清楚要有14小時完成的紀錄才可以報

raccon_mama 發表於 2014-4-8 13:39:42

divejy 發表於 2014-4-7 22:50
thanks,
我見佢寫得好清楚要有14小時完成的紀錄才可以報

no thanks la, just checked the official website, u may refer to the FAQ Session , Point 13 有提及的 :lol

doracrap 發表於 2014-4-8 14:04:24

未敢挑戰100K, 今年試下50K:$

boyboybb 發表於 2014-4-9 15:56:39

請問各位師兄,在報名時,如何申報過往的成績?

raccon_mama 發表於 2014-4-9 17:57:40

boyboybb 發表於 2014-4-9 15:56
請問各位師兄,在報名時,如何申報過往的成績?

呢位師兄可在1/7入上面第一個post條link (official website) 做online registration,個application 入面有個位俾你upload previous race record (我去年影低將cert. in jpeg, upload失敗,=> 我估可能 pdf format好d), but no worry, 大會之後有再 e mail 我叫我提交番,我俾條race record hyperlink 佢就ok了.

stwilson 發表於 2014-4-11 11:19:26

50K 有冇分級,可以小金人作紀念品?

stwilson 發表於 2014-4-11 11:20:58

日本專家 發表於 2014-4-6 01:08
上年玩了50...今年一於....

師兄,我想知道50K有冇分級獎小金人作紀念品噶?多謝

jchip 發表於 2014-4-11 14:23:49

分級小X人好似係HK100!

jchip 發表於 2014-4-11 14:24:48

開埋個HK100 post 先

armanxd 發表於 2014-4-11 20:21:25

stwilson 發表於 2014-4-11 11:20
師兄,我想知道50K有冇分級獎小金人作紀念品噶?多謝

無...呢個hk100先有

日本專家 發表於 2014-4-11 21:56:21

其實大家點比較TNF100 和hk100難度?

jchip 發表於 2014-4-11 22:31:06

The North Face 條路難好多,HK100 後半段跑麥徑,每年有兩個大賽,有關方面有專門打理。但TNF 有部分跑石澗,加上落雨好難走。

armanxd 發表於 2014-4-12 22:43:43

日本專家 發表於 2014-4-11 21:56
其實大家點比較TNF100 和hk100難度?

tnf100難好多hk100比毅行易

jklan804 發表於 2014-4-15 13:19:40

請問師兄們50km根據咩評估參賽資格?

日本專家 發表於 2014-4-15 23:45:03

jklan804 發表於 2014-4-15 13:19
請問師兄們50km根據咩評估參賽資格?

大會說:
50公里的比賽將公開以先到先得形式,予個人名義參賽者報名。參賽者須在過去三年間,曾在14小時內完成50公里比賽或在28小時內完成100公里比賽

我上年用毅行,全馬成績信,用手機影相(低像素),但upload唔到,結果要email比大會,
我有倆位朋友(女性),就比咗樂善盃(30km)成績...
頁: [1] 2
查看完整版本: 2014.12.13~14 The North Face 100- Hong Kong

香港長跑網