saviolaele 發表於 2015-11-17 22:59:45

200蚊一晚有咩酒店推介?

Shun_93202607 發表於 2015-11-18 10:33:07

大力 發表於 2015-11-17 19:53
咁多嘢搞,少少車馬費要嘅。

乜哥乜哥雖然少留言見我有困難都、

宜家果啲叫好?唔覺.....
以前好幫得手嘅唔知點解又會'被'離開晒?
P.S. 我指嘅乜哥乜哥似乎唔係你所指果幾位囖......

另外,如果其他師兄姐需要訂高鐵/火車飛嘅,PM我即可,乜手續費都唔使:lol 自己攞飛前可改簽一次。。。

大力 發表於 2015-11-18 11:08:49

中旅買咗,$296 一張 tytfuhgv

大力 發表於 2015-11-19 00:27:25

Shun_93202607 發表於 2015-11-18 10:33
宜家果啲叫好?唔覺.....
以前好幫得手嘅唔知點解又會'被'離開晒?
P.S. 我指嘅乜哥乜哥似乎唔係你所指果 ...

開名啦。和哥搞深馬鵬馬總之內地比賽一流,我有咩唔掂都請教佢。亮哥搞團購無得頂,山長水遠送貨比你唔話得,上次廈馬撞鵬馬佢幫我上廈門攞選手包, 仲送埋其自己d紀念品比我,讚啦。

唉。。。。

大力 發表於 2015-11-19 00:30:22

我明啦,當我回覆中含有某d字,例如乜哥乜哥就出唔到,要「審核」,啱啱又係咁,使唔使咁呀 tytfuhgv

nacorner90 發表於 2015-11-19 12:44:11

saviolaele 發表於 2015-11-17 22:59
200蚊一晚有咩酒店推介?

師兄, 如果近體育中心的可考慮這間, HKD139,當然一分錢一分貨

http://www.ctrip.com.hk/hotels/list?city=25&checkin=01-01-2016&checkout=01-02-2016&hotelname=&searchboxArg=t&optionId=2139879&optionType=globalhotel_hotellang&display=7%E5%A4%A9%E9%80%A3%E9%8E%96%E9%85%92%E5%BA%97%EF%BC%88%E5%BB%88%E9%96%80%E7%81%AB%E8%BB%8A%E7%AB%99%E6%B9%96%E6%BF%B1%E6%9D%B1%E8%B7%AF%E5%BA%97%EF%BC%89%2C%20%E5%BB%88%E9%96%80%2C%20%E7%A6%8F%E5%BB%BA%2C%20%E4%B8%AD%E5%9C%8B&markland=

7天連鎖酒店(廈門火車站湖濱東路店)湖濱東路319號

如有需要, 可以義務幫你訂埋,到酒店才付款,早上可考慮一起打的到起點

小叻 發表於 2015-11-19 15:45:22

想請教一下大家,如果好夜2338先去到深圳北,係咪打的去皇崗, 再搭巴士返香港?
夜晚搭車會唔會劏客,或好唔安全?

nacorner90 發表於 2015-11-19 16:28:53

小叻 發表於 2015-11-19 15:45
想請教一下大家,如果好夜2338先去到深圳北,係咪打的去皇崗, 再搭巴士返香港?
夜晚搭車會唔會劏客,或好唔 ...

咁夜只有坐的士,係深圳北的士站上會好過當街截,千祈唔好坐白牌車,唔會劏客,不過有附加費,唔記得幾多,直去皇崗,過咗大陸關之後有通宵出荃灣, 旺角, 灣仔, 觀塘,   

nacorner90 發表於 2015-11-19 16:29:25

通宵巴士

小叻 發表於 2015-11-20 12:44:49

nacorner90 發表於 2015-11-19 16:28
咁夜只有坐的士,係深圳北的士站上會好過當街截,千祈唔好坐白牌車,唔會劏客,不過有附加費,唔記 ...

唔該師兄~

waon1001 發表於 2015-11-23 00:55:18

有無跑友,有興趣早兩三天出發,
齊往冠豸山及土樓,
再參加廈門馬拉松

afungsm11 發表於 2015-11-28 09:29:59

waon1001 發表於 2015-11-23 00:55
有無跑友,有興趣早兩三天出發,
齊往冠豸山及土樓,
再參加廈門馬拉松

I shall run Xiamen but only stay over night. My bib M40069. See u there Xiamen.

scscsc 發表於 2015-12-7 08:12:08

小叻 發表於 2015-11-16 00:03
我在12306直接買, 用銀聯卡比錢~

請教師兄/姊,在高鐵網買,按註冊賬戶只彈回主頁,甚或某些瀏覽器有sercuity開啟不到,用ctrip買就算有位又被取消,請問用該兩途徑是否有些"橋妙”?

scscsc 發表於 2015-12-7 08:13:51

Shun_93202607 發表於 2015-11-16 11:47
我同事上月底先借我名下買高鐵飛,用佢自己銀聯信用卡(唔記得乜銀行)成功買到哦! ...

請教師兄/姊,在高鐵網買,按註冊賬戶只彈回主頁,甚或某些瀏覽器有sercuity開啟不到,用ctrip買就算有位又被取消,請問用該兩途徑是否有些"橋妙”?

nacorner90 發表於 2015-12-7 15:05:57

師兄,

31同1號去程似乎無太多位了,Ctrip 基本上31晚上及1日早上已無位

saviolaele 發表於 2015-12-9 09:40:20

不妨考慮搭飛機, 來回連稅港龍, 早去晚返都係800HKD

小叻 發表於 2015-12-9 15:14:45

scscsc 發表於 2015-12-7 08:13
請教師兄/姊,在高鐵網買,按註冊賬戶只彈回主頁,甚或某些瀏覽器有sercuity開啟不到,用ctrip買就算有位 ...

在12306.cn買, 要用簡體名登記帳戶, 有大陸電話收SMS驗證.
至於開唔到, 我用IE是不行的, CHROME才登記到. 有時個網會死~

仲有係綠揚新村中旅社應該買到

scscsc 發表於 2015-12-9 18:30:33

小叻 發表於 2015-12-9 15:14
在12306.cn買, 要用簡體名登記帳戶, 有大陸電話收SMS驗證.
至於開唔到, 我用IE是不行的, CHROME才登記到 ...

謝謝師姐,我暫時在ctrip買到,也是用簡体字登記姓名才行,不過要多給20人仔。
但是我搜尋某討論區,提到最近兩個月用12306買要再去內地車站做身份認證才能買票,不知你們有沒有問題。

大力 發表於 2015-12-9 21:56:02

中旅收多我六七十 :@

waon1001 發表於 2015-12-12 17:54:15

邀請跑友:
跑前先往冠豸山,土樓
及金門(自駕)遊覽
再參加廈門馬拉松
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 2016.1.2 - 厦门国际马拉松赛

香港長跑網