香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 7)

關閉 [複製鏈接]

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 08:20 發表
大家早晨~

to 豹豹及龍龍
講講下又講左游水.....我想想你兩位高人"執"下我d游泳技巧呀....
我識游水(自由或及蛙或),但唔夠氣,通常只可以勉強游一個橫池(25m),又唔識"chai水",人地話我游得太急唔識放慢呼吸囉... ...

我d朋友仔都係咁,游得太緊張了,成日怕會沈........如果可以放鬆d,游慢d,就可以游幾多米都得~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-12 09:37 發表

好快天口一熱,無人來跑自然會轉去游水

to : Disdis
以往osim鐵人賽有2項的(游水,跑步),仲好多獎頒
今年去了廸士尼只有3項了

Kin in Running

幾多月舉行架!?我唔游冬泳架?

升級   83%

該用戶從未簽到

JOEJOE, 浮潛, 泳綑海岸,探海蝕洞,登陸荒島, 好呀!! 如果有野要幫手準備,可以找我!!

VV, JOEJOE話有浮衣呀!!咁唔洗驚啦~~

圍圍, 一星期游一次, 又跑一次!!!!!唔怪得BATBAT話唔洗刻意減肥啦~~~呢到變左減肥堂!!!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-12 09:56 發表

迪迪, 上次我搵到Action Asia Challenge個比賽唔知你有冇興趣玩, 佢係一個跑山跑澗同游好短水(10m-20m, 淺水only)嘅adventure race, 全程11-13k咋, 2月15日前報只需$200, 我同kk都有興趣, 仲打電話問過資料 ...

有冇資料睇下, 現在要做D野~~下午再見!!CU~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2009-2-12 13:48 發表
VV終於見到你la  

咁都搵到.............. 勁喎!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-12 10:09 發表

可以睇吓佢個網站:http://www.actionasiaevents.com/
我問過嘞, 除咗要帶單車頭盔之外, 冇其他特別gear要帶~~

joejoe,有5項比賽,你參加左幾多個呀??其實係咪越野跑比賽? 行澗我唔係好佔喎~~~洗唔洗攀架??

飲品
大會會於水站及終點提供Bonaqua & BonActive飲品,終點更設有
Pure Blonde啤酒。

比賽終點有啤酒, 大圍,batbat啱哂你地~~

15/2前報名$200@   3項比賽, $540.  
http://www.actionasiaevents.com/index.php?option=com_eventlist&view=details&id=70:sprint_sk09&Itemid=7
後半part係中文information!!!

升級   83%

該用戶從未簽到

thx~kinkin~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-12 16:22 發表

我個fds有玩過, 11,2k 都要成4粒幾鍾.
我都想玩.但好多日子都吾得...." />" />

其實我覺得都幾貴!!
$30 渡海泳 我都未玩過!!!!你會再游嗎??

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-12 15:52 發表
明天斧山團
如不會去斧山
可以6:45pm
彩虹站內近C出口的ok便利店等

to Cat :
唔好扮北方來啦
開新post啦

Kin in Running

kinkin,我唔明點解斧山團,但又唔係去斧山呀?????

仲有,活活,我地要唔要report昨晚既練習呀?
各位,尋晚batbat同活活食飯果時,大談比賽經歷 同埋plan 09大計, 傾到晚間新聞都仲講緊!!!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-12 16:24 發表

你地終於玩到三項....厲害...hgj" />" />" />" />ghj

你已經...............玩左幾年??
for fun only.

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-12 16:40 發表

會呀. 不過是10月份 先有
$30 包括 : 飲品 , 蛋糕 , 拖鞋, 泳帽  ,  車- 大埔體育會開車到比賽場地接送 .

好抵玩!!!10月可能有d凍!!!希望到時操到好fit,唔怕凍!!!

大圍, 我有睇post!!!可以游到出浮台,休息一陣又可以游返上岸果隻~咁都叫唔識.........

quote]原帖由 batigoal 於 2009-2-12 16:44 發表

緊係...   ......   .......   .....冇啦!都諗過,不過好貴....因為要有單車... [/quote]

要自己有單車架!? 咁唔玩lu~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-12 16:46 發表

都好woo . 琴晚臨場加影兩男沖線比賽 .
disdis 你report 下 ....kakaka....
09大計 batbat 攪到我地兩個個心幾雄呀 " />" />" />

ok!冇問題!

話說尋晚我地約左7pm跑, 主要係想改善跑姿!!!之後聽活活講,原來有位卓卓ching都會黎..........結果我地吹下水,又跑下,又觀察下人地點跑,又同nc ctse 吹埋水, 8點幾....終於卓卓出現喇~~~佢就同我地heahea跑......, 可能ching真係唔慣呢d~speed. 又對interval 又好有興趣......於是活活叫教練同佢玩下...........batbat用卓ching既10k 記錄, set左 5'30 跑800m 連休,只玩2set試試.  但係唔知點解,跑左1' 26, 1'31 既時間!!!!batbat跑完第一set,話咁跑太快..............結果第二set既時間都差唔多!!!卓卓仲係最後50m過左batbat............
win左!!!

辛苦哂batbat,真係跑到滴哂汗!

請活活補充!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-12 17:05 發表

上年ok 熱 .因成10點先start . 游完仲同班fds上國內按摩tim....." />" />

出年全馬之後,我都想按按啊~~~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-12 17:06 發表

但係呢~~~我最近游果次1000m都要40mins呀, 雖然中間有休息下, 但都好mud水喎~~~
Catcat, 如果有泳術改良班我都報名

20個堂啊~~~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-12 17:32 發表

會唔會耐左少少...." />" />

睇黎你e+已經想去!!!!活活,  batbat要"苦烏"呀~~~~~~~行程包唔包呀~~~~~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-12 17:36 發表

but我驚....係..醬油+老抽練鐵團wor~~~" />" />

笑左出黎tim~~笑c我~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-12 17:37 發表

哈哈哈~~ 見到batbat 跑完講野都 "姪姪通" 就知幾辛苦喇
補充小小 . 琴日主要學練提腿.原身batbat要求提腿跑800米 .
但 我 跑完400米己辛苦到不得了. 反而DIS DIS 提腿比我好好多. 如她肯努力練習 ...

係呀~~其實尋晚練習好認真, 首先係觀察,觀察下人地既跑姿,互相討論! 然後輪住出去跑左一個圈, 再互相俾意見!!
um~~~下次要拍片,我想知道自己跑成點!!!

升級   83%

該用戶從未簽到

最後, batbat係話,我地應該計劃清楚邊d賽事要參加!!!避免太多緊密既比賽! 一個月一個已經差唔多.........(冇可能!!!到時肯定又............!!!)

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-12 17:53 發表

好呀. 睇完再針對牲去改善.一定好有幫助.
BATBAT 教練每星期最好抽一日比我地喇.....

上次都講過, 你地星期三ok嗎?

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-12 18:02 發表

9月 挑戰
10月 NIL
11月 FILA
12月 15K
1月  東北 OR 美記

我想玩你果件營光tee個果呀~~幾多月架??

我暫時nike + 美記 咋~~ +埋  9月 挑戰
total 3個