香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stan
打印 上一主題 下一主題

Wave Rider 12 入手 + 用後報告(純粹個人主觀意見)

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

自己腳肥...想買濶版
    唔知幾時先有
    濶版的 r11 靚仔過 r12
    唉...我仲難揀

升級   36.65%

無聊

我見有間有...但係...未問有無我碼

但係我記憶佢係要賣成 $499

明天可能去睇睇

你穿幾多號...我可幫你問問...如果有我先給你地址吧
    如果有既..到時你自己去買

不過就係見樓主買 R12 都係 $496
    所以我咪話難揀
    舊既就色靚D
    新既就未知幾時有同埋...設計上..話好D

升級   36.65%

無聊

原帖由 stan521 於 2008-11-27 17:53 發表
    今次我為雙腳著想, 功能行先唔揀樣!!(純粹個人意見)

估計 RIDER 11 又唔係D乜野壞設計
    只係相比 RIDER 12 ... 佢只係無咁完善
    RIDER 12 咪又係未完善....因為應該都又會有後繼型號出現的

如果真係咁為腳想 ... RIDER 都未係最好...可以有更好的呢

升級   36.65%

無聊

原帖由 ming2884 於 2008-11-27 22:48 發表
    我著8號半唔該師兄!

同我腳一樣,明天去幫你八下先
    係呢話時話ching點解唔買新買舊?
    $499 買對R11 仲貴過  R12 咁喎

因為我自己都決定唔到
    新就勁...舊就靚

升級   36.65%

無聊

係呀...r12係會有濶版的
    見樓主報價...仲平過我個到買r11

升級   36.65%

無聊

登錄/註冊後可看大圖
    8KN90454
    http://www.mizuno.jp/catalog/product/8KN904/1140010040/

升級   36.65%

無聊

原帖由 ming2884 於 2008-11-27 22:48 發表
    我著8號半唔該師兄!

登錄/註冊後可看大圖

今日上左去睇...佢放出黎個對就已經係 JP26.5 (即係八號半)
    見佢係圖中這個橙色...Rider 11 好似係無第二對係橙色
    鞋身係寫住 Rider 11 而顏色就係同圖中一樣
    所以應該係呢對
    留意佢係寫住賣 ($499)
    Rider 12 正常版樓主報價係 ($496)
    http://www.mizuno.jp/catalog/product/8KN804/1140010040/

以下呢對係新版 Rider 12 WIDE

登錄/註冊後可看大圖

貼埋一齊比較下
    我都係覺舊版d色靚d

升級   36.65%

無聊

原帖由 di692 於 2008-11-28 15:42 發表
    唔知12出左,11 會唔會減價呢!!

Rider 11  好多地方都已經段晒碼

升級   36.65%

無聊

原帖由 di692 於 2008-11-28 15:47 發表

咁即係諗下買唔買12了

因為我腳肥大...先要買 wide 版會舒d...d鞋唔會話好窄
    新的 r 12 wide 舊的就難有
    先諗緊買唔買好

升級   36.65%

無聊

原帖由 musclehead 於 2008-11-29 02:37 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

日本版

日本版?
    同香港買到...同現在周街買到都係一樣
    我估唔係日本版卦

登錄/註冊後可看大圖

不過同樓主對拼埋時就見...鞋帶位唔同了

登錄/註冊後可看大圖
    (借圖)
    但係見同報紙上所賣的又好似一樣

升級   36.65%

無聊

原帖由 stan521 於 2008-11-28 18:44 發表
    今日首次穿著Rider 12 作 Easy Jog, 以下是在下對此鞋的感覺:
    鞋籠舒適,很包腳;
    操控性方面亦佳,由腳跟到腳尖接觸地面時,無論地面情況如何也能夠即時傳送回雙腳。
    鞋底亦很咬地,跑每一步都感覺到爪實地面。
    避震方面,以在下63kg 之重量看是卓卓有餘的,無論腳跟或前掌位也感到有足夠的回彈力。
    鞋踭避震雖然夠彈,也覺得有點兒硬,令在下最初十多分鐘雙腿腳跟感覺有點痛,但二十分鐘後痛楚續漸減輕,相信鞋子也需要點時間去熱身。
    總括來說,以一雙不用$500的練習鞋來說,已經是無可挑剔,如硬要說一些缺點,就只有外觀而已(真的很土...... )
    ching/ctse們如已經擁有Rider 11, 也不必急需轉款,因為在下相信兩者穿上腳後不會有太大分別,等特別版推出再買還不遲。
    寫住咁多先,希望買咗12嘅ching/ctse 幫手一齊補充下,唔該!!!

多謝 ching 報料
    見分別不大....所以我就即時去左買 Rider 11 wide
    貴就貴過 Rider 12 三蚊
    但係主要係...Rider 12 wide 無咁靚
    自己就鍾意 Rider 11 的 鮮艷橙色

升級   36.65%

無聊

今晚見到女裝 Rider 12