香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

星期六 行6-8段 ok 5辛苦 ,因為只係行沒有跑.  
而且 sue 姐陪行第6段沿途分享左佢上年行毅行的心得 .穫益良多  
我一d 都5係勤力. 勤力就5會同你地相差甘遠喇 ........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-8-9 00:14 發表
祝哈世伯身體健康!

x200

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-8-11 10:26 發表
水袋已到活活手 , HKD90一個  共6個

星期三(8 月11日)夜晚TKO運動場跑步交收:
1. 明
2. Iceberg
3. wty16
4. 哈利
5. 昌

----------------------------------------

活活: 係咪今晚有呀?
猿球: 請 c ...

係ar ~~猿球果個今日攞埋出來.wty16 可否代收 .

升級   0%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊K隊訓練8:  
日期:T隊:13/8/2010 (星期五)   K隊:14/8/2010 (星期六)
集合時間及地點:T隊: 10:00pm於黃大仙地鐵站售票大堂內(近E出口空地)
                        k隊: 5:00pm於黃大仙地鐵站售票大堂內(近E出口空地)

T隊行程及預計時間:(全程急行不跑, 目標平均1小時4K)
1. 黃大仙地鐵 - 麥5沙田凹入口   (約1.8k)  0:30
2. 麥5沙田凹入口 - 大埔道         (約7.3k)  1:50
3. 麥6, 大埔道 - 城門水塘          (約4.6k)  1:00  (休息約10分鐘, 有水機補水)
4. 麥7, 城門水塘 - 鉛鑛凹          (約6.2k)  1:45  (休息約5分鐘)
5. 麥8, 鉛鑛凹 - 大帽山荃錦公路 (約9.7k)  2:30  (有厠所更衣)
                                     (全程約29.6K) (7:35+休息約15分鐘)

K隊行程及預計時間:(上石級及上斜行, 落斜及平路JOG, 目標平均1小時5K)
1. 黃大仙地鐵 - 麥5沙田凹入口   (約1.8k)  0:30
2. 麥5沙田凹入口 - 大埔道         (約7.3k)  1:35
3. 麥6, 大埔道 - 城門水塘          (約4.6k)  0:55  (休息約10分鐘, 有水機補水)
4. 麥7, 城門水塘 - 鉛鑛凹          (約6.2k)  1:35  (休息約5分鐘)
5. 麥8, 鉛鑛凹 - 大帽山荃錦公路 (約9.7k)  2:05  (休息約10分鐘, 隊長將預先埋水, 每人1.5L)
6. 大帽山荃錦公路--大欖涌水塘  (約8.9K)  1:15  (休息約5分鐘)
7. 大欖涌水塘--大欖涌水塘出口  (約5.7K)  0:55  (休息約5分鐘)
8. 大欖涌水塘出口--大棠度假村  (約5.5K)  1:10
                                     (全程約49.7K) (10:00+休息約35分鐘)

備註: 1. 因路程長, 行李越輕越好, 頭段不需帶太多水, 約1-1.5L已足夠, 所有物品應用有胸帶及腰帶小背囊盛載.
          2. 請帶備補給品如麵包, power gel等.
          3. 請自備手提電筒(LED胆果種), 如落雨則需帶人字拖及衣物於終點替換.         
          4. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:
T隊:
1. iceberg99
2.活 ( 行夜山我好慢. 等埋AR)  
3.
4.
5.
6.

K隊:
1. 大雄
2.
3.
4.
5.
6.

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2010-8-12 00:25 發表

captain Hung, 我地5PM 出發, target 10hrs, 行埋到大棠 ~3 or 4 AM, 點返家???
不如我地7 or 8 pm la, 行埋到大棠 ~5 or 6 am, 吃個早餐, 搭車出元朗運動場bath(開7am)..
錦就good la " />" />" />" />" />jhk

搭荃彎果邊都有得 . 落車約行5-8分鍾就有得bath

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-8-11 17:14 發表
多謝善長 Terence 同 jogging_cat,為TKO毅行T隊及K隊o既籌款總額開齋!

x2  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-8-12 11:45 發表
" />" /> " />" /> " />" /> 多謝runner 256 , terence, jogging cat 及 祖祖 四位善長, 我地會盡力完成全程, 唔會令你地失望!" />" />" />" /> " />" /> " />" />

祝各位善長身體健康, 長命 ...

係wor~~老人家5記得256大師兄tim

升級   0%

該用戶從未簽到

我5係好怕wor~~一定大把隊係山la ....
iceberg 你諗住點 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

再5係 我地可以跟 jelly 仔佢地 一齊再行多次 3-5 夜山都得........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2010-8-13 12:00 發表

如果jelly仔唔嫌我慢腳,可以考慮喎,iceberg 你覺得OK嗎 ?

牛牛你okay ,我都okay 架 , 橫點上week 我都無行 ~~~
你地上次行丁幾點開始 ,幾點完ar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2010-8-13 12:59 發表

上次行約23:00開始,約06:30到獅子亭。
因為迷路,浪費咗半小時,所以全程北潭坳至獅子亭用咗7.5小時,如果行到大埔道大約要9小時。

你有無 iceberg 電話? call 下佢ar ?
甘我地9點定10點開始好呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

大雄ching ~~你報導得好似現場一樣wor ...
講番果晚 ,真係多得冰堡同牛牛照顧我依個慢腳
自己本身落斜有恐懼+上晚上係盲架 .所以每次到落斜位都拖慢左步伐好多. 多得兩位猛男沿途都幫手照一照住地下.等我可以望清d 來行 .
行到5段尾大家相討行5行埋第6段.因為見牛牛果2粒水泡都好勁下.怕佢夾硬行.所以都問清楚牛牛意願.  牛牛佢話佢係一隻牛 .5會怕痛ka .. 跟住就大大步向第6段進發 .我同冰堡都比個叻佢ar .  
行到第6段時冰堡佢跑去前面 老遠.跟住停左係到大聲呼叫問我同牛牛想飲d 咩 . 我地講完之後.仲依為佢撞到熟人有野飲tim. 原來冰堡佢一枝箭甘跑向終點買汽水比我地 .好感動ar ....

升級   0%

該用戶從未簽到

5該晒狗哥幫我地係水浪窩埋水..仲要係超低價錢入貨 ....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-8-16 14:11 發表
完成50k 長課,沒有爆,沒有傷,狀態不錯。

信心加強了,數字上仍有機會24小時內走畢全程,但仍須加把勁。

最長一課操50k足夠嗎? 心理上好像覺得不足夠。

我覺得最盡操到55-60k 己好夠la...
因為操得太長回 5得 到.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2010-8-16 16:02 發表

休息了一天, 對腳仲無力過琴日, 膊頭果兩舊muscle 噴了"刹X巴斯"都系好痠軟" />" />, 舔野啦今舖..." />" />

hohoho~~~你地更係la... 甘鬼快 .
要回我估都要1星期以上... 落街慢jog 會好d 架

升級   0%

該用戶從未簽到

甘多位ching ~~聽你say 完都登你地慘...
我有位ctse say . 著對絲襪打底, 5會甘易磨擦到.你地可以不防一試

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-8-17 13:57 發表
跑完星期六、日通消後,昨天(星期一)上午左眼突然冇晒下半截影像, 好似相機個鏡頭比人遮咗下半截咁, 後來慢慢由左至右回復正常, 整個過程維持咗約15分鐘. 心裏覺得好唔妥, 於是由朋友介紹去睇一個幾出名 ...

大雄ching ~~~5好down . 起碼你依架發現得早.早d 睇左醫生先.所有野以健康為先.
如果你夾硬去玩毅行. 中途有咩事我地全部人都會5開心架 .

升級   0%

該用戶從未簽到

大雄CHING ~~~你E+ 無甘DOWN 就好 LA.
甘想問今個星期你PLAIN 左我地操邊到未呀 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-8-18 11:07 發表
星期六(21/8)下晝大會o係尖沙咀有毅行簡介會,一係上晝速戰速決操一、二段。

行衞徑果邊好5好?
澳景果邊開始上.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-8-18 14:11 發表
你話事兼出post啦,同消遙跑 crossover ?

衞徑我只行過頭段 .即油赯到清水彎道.5記得行左幾耐wor
今晚特訓真係大家坐埋一圍傾傾好wor ... 大雄佢到ma 今晚 ?