香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

一場比賽,咩係最重要?

升級   0%

該用戶從未簽到

一場比賽,咩係最重要?
見到大家對總會搞的比賽咁有意見, 不如有系統少少咁發表下, 等有心人睇到可作參考

以下係大家都有提及過的
1.氣氛
2.工作人員的態度
3.大會指示
4.物資支援, 如最少要有水, power bar, chear team
5.宣傳
一場比賽,咩係最重要?。
是所有人的參與,以前好害怕去比賽,自己知自己事,又不是快,但是沒有包尾何來
有第一尼?如果 official 和 工作人員 (不是全部人也是這樣),僅僅當自己是來工作,
像一部機器或者紙板公子。給一些比較慢的參賽者鼓勵是非常重要,起馬知道自己的
存在。
大會指示,已經好清晰呀, 自己沒有看,要怪,怪自己沒有做功課
物資支援 , 限米煮限飯, 水已經足夠,僅僅是沒有在參賽者過終點後給他們,要自己去取(有時自己跑完
                 都 won 下 won 下, 沒有去取水喝。
.宣傳 , 除左 ITU 會作大型宣傳開,水陸,陸上 可能是給分會玩多所以沒有什麼宣傳。

希望總會可以照顧下我們這些打單泡人士,最低限度有行李寄存,沒理由叫我著泳褲去比賽掛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-7-22 12:12 發表
大家都好中肯,知道自己要先了解賽場的責任,又接受資源有限, 最緊要有水

而行李區同受尊重似乎大家都覺得好緊要

仲有無其他意見呢?例如紀念品, 獎品等等

紀念品 .....我認為 ITU 咁大型先值得送出 , 如....毛巾 , 帽 , T-shirt, 鎖匙扣..
及一 d 要完成先可以得到既, 先有紀念價值 ..
始終羊毛出自羊身上 , 我 0 遠報名費平 d , 無紀念品都無乜所謂 !
奘品...........如果總會可以有攝影 C 影下我地呢類嘍囉 , 對我己经係最大既獎勵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-7-22 16:40 發表

紀念品呢樣嘢,我個人有點意見,因有時跑步比賽都有衫,褲,場刋或廣告印刷品等等送,但我覺得有些東西無咩用,因浪費用唔環保,希望舉辦單位,可以比参加者,拺要唔要,要就加錢.唔要平D

同意 , 其實而家好多賽事都接受 on line registration.....
基本上铁總係呢方面做得幾好....大家用 email 作實 , 實施無紙張浪費 ,
連 揸兜 都要响呢方面向鉄總學習下啦, 年年浪費咁多塲刋 , 真係有幾多人睇過 ,
上網用 adobe pdf...乜都一清 2 楚. 2010 唔知 270 蚊得 5 得呀.......又係0個件
南陸 3 呀?  可 5 可以轉下 , 好悶0者年年如是 , 出件背心 or 雞翼袖得嗎 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-8-3 15:15 發表

有進步,抵讚
昨天各方面都做得很好,游水項目竟然有架水警輪在海中,相信係防止其他船隻駛近賽區
有兩個水站,我覺得很足夠。而工作人員亦很快清理跑道上的纸杯,除警察外又有踏單車的醫療隊巡邏
比完賽立即有 ...

我都感覺到好似改變左,跑完, 5 使自己去找水喝,
有位 youngster 微笑住同我講,這裡有 water and iostonic,
我真的不敢相信。。。。。
昨天我給 8 個 good 總會(10 個滿分)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-8-3 20:15 發表

AGREED" />" /> 尋日場比賽有好多方面都改善左,包括工作人員的態度,水站的設置等等
期望以後的賽事都能逹到這場的服務水平,甚至更好
在此,衷心感謝昨天為賽員服務的工作人員們

x 2,  
感激曬敢多位工作人員, 我地先玩得敢開心。
5 該曬你地。