香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

10K SUB40 TRAINING PROGRAM

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-17 22:26 發表
17 Feb
800M Interval X 10
Line 1
1'26,1'36(3'02)
R: 2'00
1'26,1'29(2'55)
1'27,1'35 (3'02)
R:2'00
1'28,1'32 (3'00)
1'28,1'31 (2'59)
1'35,1'45 (3'20)
R: 3'20
1'34, ...

跑得好好喎, 你個時間同我個時間差唔多...
但係要10k跑到40內...最少每1 set都要係2:45~2:50....

我相信你好快就得...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-24 21:57 發表
400M Fast 200M Jog X 16
Line1
1'21(1'12),1'25(1'20),1'28(1'19),1'29(1'23),1'30(1'21),1'26(1'23),1'30(1'22),1'34(1'28)

1'35(1'41),1'32(1'31),1'32(1'29),1'31(1'28),1'30(1'23),1'32(1'22),1'28(1'28) ...

哦~~~跑到咁樣就可以跑入40啦....你要比心機呀....

咁我依加米同你差唔多(講下笑咋, 我成日都跑到無心機嫁)....
我上次跑過...400m x15....全部都係1:30s 左右...但係就會休息1:30s.(3分鐘連休)

不過我上次(nike) 跑10k 要48喎....

你要加油呀~~~又咁多師兄一齊比賽...一定好好返...個個都要跑好佢...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-28 12:00 發表
龍龍:
其實以我的狀態, 穿40應該未得; 而你如果400m x15全部都係1:30s, 應該可能以跑到接近45分, 當然jog同停係到休息的interval是很難比較, 因為慢jog的時候心跳會跌得比較慢, 對一些好似我咁心肺功能一般的跑手來 ...

穿唔穿到40其實唔太重要, 明天盡力, 對得起自己就可以了...
當然做到最佳時間會開心d, 但係都不要太介意時間...

我有掛都跑唔到40住...因為我好懶呀, 1星期只跑到一兩次, 10k都跑唔到
只係跑得5k就唔想跑...