香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   69.25%

該用戶從未簽到

升級   69.25%

該用戶從未簽到

jacky...上次你叫小二唔好再食咁多朱古力,一日一粒好...否則會肥...又係你講既?

根拿...中什麼毒??小二毒?小二一會自己4:00pm在青公「私跑」,然後6:45pm為大家點名!苛k?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位癲友!小二將於4:00pm 「私跑」青公,然後6:45pm在更衣室門外為大家點名!

當大家開跑後,小二就會跟公園內D師奶跳勁舞!!!哈哈哈!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-12-23 12:53 發表

四點跑到六點九, 苛K!!中間唔好停喎" />" /> " />" />

哥哥仔呀...小二跑完仲要沖涼、吹頭、整呢整路...!你都唔明白D女仔心事!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-12-23 13:42 發表

張X'Mas card 好靚好有心思,多謝Joe 同Carman 兩位

另外,想問吓搭西鐵來,荃西站邊個出口最近集合點呀?因放工才來,時間緊逼,唔想嘥時間揾出口呀!

今晚見大家 ...

溫溫師姐:咁你要聽完小二既指示啦

如果你坐既西鐵由紅磡向屯門,就要坐車頭 (荃灣西D出口),直上電梯出到去見到的士站,跟大隊行入公園(貼住左面行...會見到男女公廁...再行多少少見到好多花盤在地下(好似回旋處咁),就會見到小二ga la!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2011-12-23 13:14 發表

你需要冷靜

知道...好味道...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

小二現在係屋企食緊「雪耳木瓜糖水」...好味道呀!!!
大家係咪食緊飯飯呀?
其實你地會唔會帶「愛心飯」返公司叮??

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 ccomeout 於 2011-12-23 14:07 發表
小二,咁食法,唔怪之得你話跑極都唔瘦啦!" />" />

大力...咁小二真係好鍾意食ar ma...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位:小二現在要訓「晏覺」(好眼訓)啦...今晚6:45pm 見大家啦!

食飽睡一睡,好過做元帥!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位癲友!再次多謝大家參與2011青公精準賽!!
小二自問真係好蝦碌、又傻傻地、癲癲地(多謝大家包容及提點,尤其坦克兄教我點計數)

雖然「小二」俾會長降級為「小一」  (我會再考升班試,升番做"小二")....但今次比賽能順利完成,真的「多得大家唔少」

(kevin!sorry,小二計錯你的名次,唔巧意思,我會買多d「小一數學補充練習」

比賽結果如下:(再次恭賀得獎的癲友:根拿、carman、大力、paul、坦克及kevin)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 monkeywsk 於 2011-12-24 01:36 發表
唔使sorry~~~

大家為左你能再次升班 應該會俾多次機會你ge 咁你係呢段日子裡就要俾心機喇" />" />" />" />" />" /> " />" />" />" />" />" />

「小一」今日學會了 1小時60分鐘=2小時!
大家今晚又辛苦了!早點休息,大家一起「掘泥」!發個好「泥磚」!

「小一」註釋:掘泥=good night, 泥磚=nice dream

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位癲友!早晨呀!!
「小一」要出去啦....與其他小朋友做義工....!!
今晚平安夜,大家穿多件衫衫呀!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

小一返來啦!今早做左8小時義工,現在回家好好享受下~~

JACKY師兄:你的大腿外側仲痛呀...會唔會真係...暫停兩星期...唔好跑、唔好打波呢?而且你在xmas假又開始企工展...你真的要讓對腳好好休息。
不過你是骨痛or 肌肉痛or 大腿筋痛呀?講番打羽毛球,如果係一月既星期日打...可能未必得,原因如下:
1/1(日):元旦 XX ==>因為2/1(癲友要跑美津半馬)
8/1(日):癲友要跑離島10K
15/1(日):小一要做全日二公 ==>或者你們自己打??
22/1(日):年廿九 ==> 可能癲友忙於做節(過新年)??
29/1(日):年初七 ==> 人日呀...但5/2癲友要跑渣馬....
jacky,或者請你邀請癲友會好點!因為你是羽毛球老手...哈哈哈哈哈!

mil姐:唔係「小一」有吸引力呀...而係根拿兄在青公癲友隊感受到一班癲友跑步既鬥心,從而推動根拿兄繼續來約跑,小一都好開心!(我估!哈哈哈哈!)不過根拿兄大個仔啦...可以俾佢自己報名...不過昨晚精準賽真係好開心!多謝坦克兄既主意...(係佢諗出來!)

根拿兄:點解青公約跑將「小一」排左第一個報名ga...明焗小一要練多d啦...你昨晚回家都要12點多少少呀...一定累屎左....
今早又要開工工...你有無習慣飲咖啡提神既習慣ga?可能會精神D...~~

Andy:昨晚「小一」真係好想打扁你!諗住你贏番個半價放題俾我ga la...你真係呀!!不過昨晚你都累ga la,一早坐公車返香港...都好頻撲...上次你和jacky講,你27/12 去jacky工展x個展覽區「搗旦」呀?佢既大腿外側仲痛,或你「炳」一下,jacky會好番啦!呵呵!仲有...2/1 美津濃,我想去做二公,你有無參加,會否入去做攝記??

eddy, paul,joe , carman, kevin, 大力,會長, 坦克兄,成成:昨晚「小一」好開心,因為你們同我癲!!哈哈哈!下次搵埋pck、亮哥一齊癲!不過...「小一」幾時可以升番做「小二」呀??

升級   69.25%

該用戶從未簽到

jacky, 其實你是否感到右大腿(近pat pat)位的關節痛?「小一班長」現正努力睇緊「雞腸」相關文章...希望幫到你...小一研究中!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-24 17:29 發表
報告班長,剛才没留神,是這個位置~!

咁即係邊個位置呀!?班長睇D雞腸...睇到訓著左..(不過你可以pm給坦克or其他癲友既...佢地玩開運動,比小二更熟悉痛楚!)
.然後有一位「唔識趣」既物體call我...嘈醒左我呀!! (我發緊夢食緊"哈勤大"ar ma...豈有此理!! )

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-12-24 20:06 發表

我而家仲搵緊朋友同我一齊去工展會,希望27或28可以去到。  1月2曰美津濃是否同china coast撞期?不過兩個比賽我都唔知點入去。去。

andy!!!!!又唔見你搵「小一」去工展會...(你怕小一叫你「抬米、抬罐頭呀!」)
仲有呀...1月2日美津...點入去?? 我應該「痴住」坦克入去...(but坦克未知的...呵呵!),咁你「痴唔痴埋」一份呀...??
我估都係...坐什麼「7字頭」既車入沙田/大埔???小一係方向文盲!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位癲友們!今晚是平安夜!相信大家已經有節目了....祝大家玩得開心D,穿多件衫!唔好玩到發癲!!
小二現在家中...默默「毒咒」、執下D琴書(勁多塵)......PS:昨晚食完放題...今早一上磅!WA....小二好有潛質變肥妹仔!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

eddy兄!多謝通知...咁你跑唔跑美津半馬??   原來.CCM 15/1/2012呀...所以ANDY 走唔甩要入來美濃為長跑網跑友打氣!! (講笑,睇下你D時間啦...小二就一定去ga la!話晒...小二既「哎呀半個師父--坦克兄」都會參賽... (其實係小二單方面叫佢做師父...哈哈哈) 以小二咁既資質...有點影衰佢... (哈哈!)

mil姐:你都知坦克...閒閒地都跑20, 30km...小二一定屎硬lor...小二現時跑到去11-12km...已經叻爆ga la...再加上小二內裡既脂肪重量...總是...點跑...都係咁慢 ...(我指起步...總是一雙腿...快不到...跑的時候..覺得自己好似一隻大笨象...下盤位置及大腿感到好重...唔識形容呀...)

小二今晚煲左紫菜豆腐海鮮湯...好正ga!癲友們一人一碗!!
仲有呀!明早有癲友joe、carman、坦克入去北潭涌跟亮哥一起「長課操」-->(有無講錯個名...哈哈!)
明早勁凍呀..你們要做足熱身、唔好「攝親」呀!!加油呀!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

金金:Xmas 快樂~~在雪地裡過聖誕...happy屎啦!

坦克兄...我知mil姐唔跟車車呀..所以我無提佢個名jar ma...仲有大B哥(好有氣勢既師兄呀!)下星期五可以見面!真開心!
仲有呀...2/1美津半馬...小二想入去做二公呀...跟住你入去...得唔得呀??(小二唔知"訂"呀!)

Mil 姐...咁又係呀...小二一星期先跑一次咁大把...算係咁ga la..加上小二年到5字頭...差不多ga la...呵呵呵

我想日後跑青公....自己嘗試跑到去機場再調頭...我會自己「欣一欣」時間...就算你地返晒去...小二都識路返更衣室...

大B哥...歡迎你入在癲地會留言呀!明早真係凍...你地要著多D衫呀...唔好凍親...你地仲有好多比賽呀!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 henrykyho 於 2011-12-24 22:48 發表
小二姐姐你好!
我冇咩比賽架啦!收山架啦!
你後生加油!

大B哥:如果你日後就到時間...多D join我地跑呀...我地昨晚舉辦了「癲癲地2011青公精準賽」...好開心呀!
我地會突然「塞驚無神」整d「搞作仔」...好過癮ga!!!
我唔後生啦.....「青公癲友隊」...最後生應該係kevin 和andy... 你多d入來呢度吹水留言啦...包你唔捨得走!