香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-25 21:56 發表

我弟弟長期住澳門(番工既關係),間屋好方便的,到時想有氣氛可以搬去沙灘燒,不過,響天台又幾方便架,有水洗手,有電冰箱,有石油氣爐(好快便燒著d炭,唔洗撥扇).......

石油氣+炭...係好危險ga... 應該係用炭精+報紙「狂」撥!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-25 22:03 發表

小二妳好利害呀! 我去台北,兩個星期無跑妳都估到! 叻叻!
兩個星期無乜跑過,真係想快都唔得,對腳唔聽洗,尤其是今日好多斜路。
妳既問題....應該唔係問題,多d人跑同一個人跑既分別而矣,一個人跑係會越跑越慢 ...

亮哥:你讚小二叻叻...咁下次bbq...可唔可以「煨蕃薯」俾小二食呀!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-25 23:29 發表
美白補濕媽屎,笑到我喷飯~~!

早晨呀唔聽話既癲友路人J...jacky...
乜小二講野好好笑咩~~笑酊你噴飯??

不過小二既行為及言語...真係好「小二」lor...哈哈哈!
你既豬頭有無做「媽屎」or「face so」??

ps一:仲有呀...你既大腿「外」側情況點呀?你有無用特x喜xx先??又或者小二用過「奔x」(外國好多人用)
ps二:原先小二想來工展會撐你場...andy說會27/12來...但小二唔好意思「痴」佢來...(小二想去銅x灣既丹麥xx食雞脾呀!!)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-26 10:10 發表

早晨呀 路人J! 今日要去工展會開工嗎? 工展會幾多點開門架? 想而家去行下,早上係咪會少d人?

亮哥:早晨呀!工展會開11點呀!入場費$10元

如果亮哥你去;....可否幫小二買$1 面膜(1-10塊)呀!(今星期五俾番$$$俾你!)
4C45-53==>DR紅酒面膜(1片)==> $1 (每日只有50塊),唔該你呀 ...幫我睇下有無

PS:小二建議亮哥帶定...行李喼OR買送車車...工展會好多野買...仲有路人J 的檔口在糖街入口(威X電器)
你大聲叫「邊個大腿外側痛既...舉手!」咁你就知邊個係路人J!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-26 10:33 發表

笑屎人啦! 驚口快快叫左內側痛咋!
乜工展會有咁多罐頭賣既咩?

亮哥你去;....可否幫小二買$1 面膜(1-10塊)呀!(今星期五俾番$$$俾你!)
4C45-53==>DR紅酒面膜(1片)==> $1 (每日只有50塊),唔該你呀 ...幫我睇下有無

工展會好多罐頭、米、麵、油...好似大型超市咁ga...亮哥,你掃完貨..影d相俾小二睇!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 10:35 發表
早晨各位癲友

早晨呀!癲友di692,昨晚去左食大餐?唔見你蒲頭wor??

升級   69.25%

該用戶從未簽到

kevin在嗎?我地幾日無見你啦!你無事ar ma!?俾d反應我地啦!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 10:48 發表

昨日全日陪隻老虎,去工展會做小四,負責擔擔抬抬,左行右行,左推右撞,同人鬥逼,行幾粒鐘,辛苦過跑一轉青公,所以無晒力,休息一天啦!!
昨日食了好多野,又重磅左,一陣可能去走轉汀九減下先,嘻嘻

di692師兄...你家有老虎,仲有無老虎仔、老虎女呀??哈哈哈!

做男人就要開路俾個老虎行ga la...無辦法...所以男人責任好重大!擔起個家,養妻活兒,唔容易!
小二要向你地致敬!!辛苦晒所有「有家室既癲友」!!

你係工展會食左好多野呀??我上星期五和癲友食放題,食完第二天早上上磅...重左2磅...嚇屎左
然後小二昨日一丁跑青公...要減番個2磅放題!!!

咁究竟你入左乜野貨...搞到要抬餐飽??

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 11:06 發表

係工展會見到好多人地嘅老虎,真係好惡架,橫衝直撞,來勢兇兇,用架手推車開路,我雙腳被"車"輾過數次,好彩平時練得一身鐵布衫功夫,傷唔到我,哈哈!!

好明顯...你隻老虎..應該好...溫柔端莊...

如果俾在係小二....佢地用手推車撞到我....我一定會用手推車...同佢地玩「碰碰車」...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 11:20 發表

小二師妹,重兩磅好濕碎啦 ,跑轉青公無晒架啦!!
買左好多都係食嘅野,老虎鐘意食,我就買左部手提數碼收音機,方面我跑步邊聽邊跑,你知一個人跑好鬼悶架嘛!!

但有D師兄講...跑完輕兩磅,只係流失水份...飲番水...咪又係重番....
我昨天第一次聽MP3 跑步,不過視乎聽乜歌wor...

當小二聽D勁歌...小二會跑快d...仲會「fing埋手tim」(迎面既跑友見到O晒咀)
當小二聽D淒慘既慢歌(梁祝小提琴)....小二又會跑慢D...仲會眼濕濕tim.... (迎面既跑友見到我眼濕濕...又O晒咀)
當然癲友未見過小二眼濕濕...因為小二跟佢地跑...唔帶mp3...
咁究竟聽乜野歌係最好呢?有無D「跑步音樂」介紹下呀?係咪一定要「勁歌熱舞」先最好!!??

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 11:32 發表

唔怪得小二你成日話自己係慢腳,原來真正原因係你經常聽慘情歌,放慢腳步,又要抹眼淚,鬼咁忙,情有可原囉

小二真係好有品ga!小二好溫柔、賢良淑德....
不過.... 小二係「青公癲友隊」最最最慢腳呀...就算聽勁歌都係跑快少少....
但你有少少說得對....小二真係會抹眼淚...又要抹汗....
昨天跑青公...跑到個頭髮好似癲婆咁...咁我又一面跑...一面「扎辮辮」
小二真係忙到嘔...連跑的時候都忙好多野....

小二跑跑下聞到bbq味...又要邊跑,邊聞下..where發出d味....(好好笑)
然後小二跑跑下見到個外國人踩單車(踩去丁x居),小二又跟住佢一起「蘇so」!佢有佢踩、我有我跑!

不過...點解迎面來既跑友(唔識既...)...小二同佢地笑, say hello,佢地唔so 我lor...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 11:58 發表

梗係啦,你都話自己似隻癲婆咁,係人見都你都加快兩錢腳力, 避之則吉啦!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 12:12 發表

唔好發火,你貴為青公癲友會的女成員,似癲婆係這個會的會規我一陣跑轉汀九,都要跟番會規,做番個癲佬先!!

哈哈哈!你唔好笑屎我啦...師兄...最衰你星期五join唔到我地跑...真係好開心ga!
不過你住好近青公咩~~??你都係荃葵青友???
一會小二要做「阿路迫」啦...然又出街掃貨shopping~~!!希望有戰利品啦!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-12-26 12:41 發表

小二我在我在...我尋晚去左BBQ, 瞓到11:00先醒~~

大家好!

mil姐...你去左bb燒...真開心!小二昨晚自己跑青公,然後在家執屋及織頸巾(送俾長者)
mil姐,上次我問過癲友們,佢地說每月一次搞作都可以既...但1-2月,撞正新年及好多比賽...(美記、渣馬...)
所以可能遲D先搞搞新意思....

不過我們將會舉辦「癲友羽毛球日」(由Jacky負責...小二明焗佢!哈!) 及「癲友晨運青公跑+BB燒」(亮哥說弟弟在汀九有屋可BB燒)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-26 13:00 發表
我都訓到成十一點先起身,岩岩食完早午餐返黎咋!
又要陪太子讀書喇。

坦克兄:小二今早6:30起床耍楊家太極24式!
耍完就飲功夫茶....小二既生活好似老人家...哈哈哈!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-12-26 14:10 發表

係呀! 我尋晚入左屯門朋友家天台BBQ, 好正啊! 我好耐無BBQ了...尋晚食得好滿足∼∼∼
得你一個跑青公, 凍唔凍呀?
咁好啦..羽毛球活動就交比Jacky啦! (我地明焗佢架啦! ...

MIL姐,我在下午2:00-4:00跑青公,小二和陽光玩遊戲 ...搞到小二黑左...回家後立即做「美白補濕媽屎」!

好啦!我地一致通過...
Jacky 負責「羽毛球日」
小二   負責「青公bb燒」(同場加映....赤腳跑沙灘比賽...一定俾d貝殼"吉屎")

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-12-26 13:22 發表
各位癲友,午安

午安呀!根拿兄...唔知亮哥而家係咪係...工展會「迫餐屎」呢?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

【小二報告】

「荃」身癲地吹水會...將會舉辦以下活動,請各癲友留意日後公佈:

Jacky           負責「羽毛球日」(地點:荃灣西約體育館)
小二、mil姐   負責「青公bb燒」(地點:亮哥弟弟汀九家)

如癲友可協助上述活動籌備,請與小二班長聯絡!謝謝大家!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-26 14:52 發表
赤腳跑?唔好呀,我好愛護隻腳架!" />" />" />" />

咁穿跑鞋跑沙灘啦...得未???" />" />jg" />  

但...我跑青公的時候...有好多個沙灘....麗都灣...淺水灣...好多個...邊個沙灘最好呀!?
你有無介紹呀...??

咁我地係咪要「咩住」d 燒烤叉、蜜糖、食物、飲品(由荃灣西跑去青公)呀?
然後再轉入汀九...bbq...哈哈哈!
我見d人係由荃灣...一袋二袋...行入去燒!

小二負責「袋住」兩袋面包...其他你地慢慢分...呵呵呵!" />" />

升級   69.25%

該用戶從未簽到

小二要做「阿路迫」啦!然後去「椰樹新城」行街shopping!!
再去食「紅薯粉」.... (希望唔好咁迫人啦!)

各位癲友!今晚再「嗲」~~