香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-1-8 22:13 發表
哎呀~~~~ 車亞文,
有樣野...真...真...真...真...真...真...真...真...真...真...真...真...真...真...真...真係唔好意思~!
星期六公司有事, 所以10/1萬宜長課+BBQ唔能夠出席,
因為係突然工作調動, 今日先confir ...

okay,小弟在萬宜長課的 post 留左個 msg 。

工作要緊,約定下次再跑過 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jonathanmok 於 2009-1-7 23:49 發表

唔係話full口左咩? 我都有興趣架

jonathan 兄,jc 兄因不能出席星期六的萬宜長課 + BBQ,閣下如有興趣,應有位剩,可到新界東萬宜長課 post 留言報名的 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-1-11 11:16 發表
想問一問, 我地有幾多位ching/ctse十八號會跑CCM, 會唔會約埋一齊搭車呢 ?

ee ctse 會跑,不過 ctse 住在藍田,未必同路 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

jeff 同 ee 成日都有比賽既,真係佩服 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-12 13:40 發表

ching... 你既 function 幾點開始? 因為我地係八點開始跑...

應該唔會跟唔住..因為我地會有人殿後陪你跑足全程.....

同意。

升級   0%

該用戶從未簽到

各位各位,今晚同左阿文 ching 通電話,佢話今個禮拜六早上帶我地上墳場呀 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

呢條路線有上落斜,所以都擔心你地兩個回唔到氣第二日跑中國沿岸 ~~
所以我係建議 jeff 同 ee 休養就會好少少 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-14 00:05 發表

我怕呢條路...嚇怕0左第一次 join 我地逍遙團既新朋友... (越跑越少人...)

唔通新朋友仔已經知道我地星期六會探佢地 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈 ~ 正在搵緊地圖 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-14 00:14 發表

日光日白...
小妹都係送到你地去山腳之後自己跑番回家~

ctse 食唔食早餐呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-14 00:17 發表

勞煩你啦...如果一切順利...下星期六再搞一次..如何??
p.s. 萬宜 bbq 果日有位 ching 講0左一個 tko 大 d 既圈.. 車亞文明唔明佢地講緊條路係點 ar?

sorry , i have forgotten .

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我而家諗緊起點終點在哪裏好呢 ? 路程應該幾長好呢 ?
不過計過,入墳場同唔入墳場大約相差 2.5K 到 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

睇黎我要縮短d個行程至得 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

岩岩溫完書了 ~ 而家等我寫番個約跑詳情先 ~

逍遙跑步團,最緊要跑得逍遙!

將軍澳和其他地區的跑友有跑福了 ~ 因為逍遙團出動喇 ~~

將軍出征魔鬼山

第五次約跑詳情:

日期:17 / 01 / 2009 ( 六 )
集合時間:8 am
集合地點:將軍澳地鐵站 A 出口
路線:將軍澳地鐵站 → 維景灣畔 → 澳景路 → 碧雲道 → 油塘 → 途經衛徑入口 → (墳場入口) → 原路折返 → 維景灣畔
里數:約 10.5K / 13K
預計完成時間:1小時 45 分鐘內
難度:** / *** ( 5*為難度最高 )
路線圖:看附件

報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

分組備註:

逍遙派:輕鬆跑、開心跑、逍遙跑 ~ 速度其次,志在以跑會友 ~
鬼腳派:訓練速度,力求進步!享受自我鍛鍊的感覺 ~

* 是次活動由地膽阿文 ching 帶隊

~ 星期六逍遙名單 ~

逍遙派:

13K組

1 ) 阿文  
2 ) chairman    [ 早餐團 ]
3 ) Terrence [ 早餐團 ]
4 ) 火仔   [ 早餐團 ]
5 ) 阿全   

10.5K組
1 ) ee
2 ) Qoo

鬼腳派:是次活動不設此組別。

注意事項:

1. 到時小弟會穿著長跑網跑衣 ~ 請各位 ching ctse 綠衣為記!

2. 溫馨提示 - TKO 早上氣溫比市區低幾度,各CHING/CTSE 明早可穿多件衫,以免冷親 ~

3. 逍遙跑後會一齊去食早餐 ~ 去的話,預帶備費用約 $30 ~~ 謝 ~

歡迎住在將軍澳或其他地區的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-14 23:03 發表

唔好覺得自己慢..我地都係慢慢跑..至少小妹因為通常星期日要比賽..所以星期六點都係輕鬆下..
如果你怕太難既..可以在星期六跟我跑 大約 10k.. 因為上墳場條路比較斜..我未必跟佢地上去..

其實我地唔介意大家既 ...

x2 ~~  hoshanbei ctse 是不是會來逍遙跑呢 ? 同埋會參加哪組別呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-1-15 19:04 發表
唔好意思呀,今個周六未能join 到...但我會一放工就走出去跑ka la

chairman ching ,我報5:35 分個場渣打10k,打算報埋三月八日的城門河10k 呢~~

加油呀 ctse ~~ 上年我跑過城門河 10K,好好跑 ~ 推薦 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-1-16 19:36 發表
我又黎報到...到時會著綠戰衣去" />" />" />" />
但暫定唔上墳埸住,因為最近小腿跑跑下會痛,想睇下到時狀況再決定" />" />" />" />
今次有事不能食早餐了" />" />" />" />hjgh  
我地舊有的團員還未見,活活好似好耐唔見佢 ...

好!支持長跑網 ~

活活好有可能在大陸工作,番唔切黎 ~

原帖由 FION 於 2009-1-16 23:53 發表
我今個星期六有事,十點要到荃灣,我驚趕唔切,今次我出席唔到了,不過我會努力私下好好練習,希望下次會跑快少少,各位俾心機啦

聽日我地會幫 ctse 跑埋一份 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

聽朝阿文 ching 會帶個朋友黎一齊跑 ~~ 難道是王炳全先生 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

ee,明天你應唔應付到呀 ? 隻腳好番d未 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-17 00:24 發表

都唔知係未犯賤.... 軟0左幾日...
今日去0左 gym club 為0左 $500 coupon 跑0左 5 分鐘...
反而跑完之後感覺好0左好多...

似乎在比賽之前一定要逍遙跑去 relax 下.. " />" />

可能你真係唔跑唔舒服。