香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

恭喜靚女非比師姐又攞獎

升級   0%

開心

將軍澳逍遙跑 - 逢星期六早上齊齊..跑..吹..食..

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      18/9/2010 星期六
    集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
    集合地點:  因18/9將軍澳運動場暫停開放, 改為寶翠公園更衣室外集合 (有locker及沖身設施提供)
                   將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)
    建議路線 :  寶翠 > 翠林 > 康盛 > 馬油塘 > 寶達 > 廣田 > 澳景 > 尚德 > PCCW > 寶翠 (實際路線可即場商討)
                      唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊再出發
    里數:      約 13K (加碼請自行相約)
    完成時間:約 1小時45分鐘
    難度:      *** (60%上落斜平路) 逍遙慢慢跑

登錄/註冊後可看大圖

注意事項: 參加者必須 細閱並同意 page 1 post#1 所有活動內容;               

早餐特訓地點:  到時再定

將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
    報名辦法:
    reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

18/9/2010:
    1. JC
    2. 祖祖 (今次仲唔到我做阿二), 調番轉跑好D喎, 澳景上, 馬油塘寶琳落
    3.  烏拉 (話知你邊邊上. 邊邊落. 報左先講)
    4. jogging_cat
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    .......................

升級   0%

開心

JC團長我想問吓今個星期條路有冇得補水架,洗唔洗帶水呢?
    我唔識路架唔該等埋呀。

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 20-9-2010 22:31 發表
    特別通告:

給各位逍遙團友:

早於數個月之前開始, 小弟由於工作/家事及個人的原故, 以致未能兼顧有關逍遙跑的事務,
    對於若干次約跑安排上的遲誤, 引起大家的不便, 實在承蒙大家體諒, 謝謝~

直接一點, 今天 ...
    多謝JC一直以來為大家服務,工作之餘要少心身體,保重保重。

升級   0%

開心

各位師兄師姐中秋節快樂

升級   0%

開心

烏拉,我地支持你。

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 22-9-2010 18:55 發表
    [盟主] 並唔係花名, 而係代表TKO各位隊友對你既愛戴 " />" />

恭喜 [將軍澳逍遙跑盟主] 就任
    " />" /> " />" /> " />" /> " />" /> " />" /> " />" />
    x2恭喜恭喜

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 22-9-2010 18:55 發表
    [盟主] 並唔係花名, 而係代表TKO各位隊友對你既愛戴 " />" />

恭喜 [將軍澳逍遙跑盟主] 就任
    " />" /> " />" /> " />" /> " />" /> " />" /> " />" />
    x2恭喜恭喜

升級   0%

開心

將軍澳逍遙跑 + 特訓 + 購物團

日期:      25/9/2010 星期六
    集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

集合地點:  將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供)
                   將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)
    建議路線 :  運動場 > PCCW > 寶翠 > 翠林 > 康盛 > 馬油塘 > 寶達 > 廣田 > 澳景 > 運動場 (實際路線可即場商討)
    路線圖

唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊

登錄/註冊後可看大圖

注意事項: 參加者必須 細閱並同意 page 1 post#1 所有活動內容;               

特備購物出血環節: 導遊阿祖: "鞋總得要買的. 今生不還. 下世都要還!!" (團友可自行決定參加與否)
                       將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
    報名辦法:
    reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,

25/9/2010:
    1. 烏拉 (跑+特訓+出血)
    2.  jogging_cat
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

唔該吹水行埋一便, 個約跑POST再係咁好難搵番, 烏拉你快D開新POST啦, 唔係就一人一PM聯手叫烏拉開POST。還掂都係, 十月開個新既星期六約跑POST, 開番個九龍東吹水版, 分番開唔好再大雜薈, 好難追POST, 唔係個個都想追POST, 最緊要可以幫到新人呀。

升級   0%

開心

將軍澳逍遙跑 + 特訓 + 購物團

日期:      25/9/2010 星期六

集合地點:  將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供)
    建議路線 :  運動場 > PCCW > 寶翠 > 翠林 > 康盛 > 馬油塘 > 寶達 > 廣田 > 澳景 > 運動場 (實際路線可即場商討)
    路線圖

唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊

登錄/註冊後可看大圖

特備購物出血環節: 導遊阿祖: "鞋總得要買的. 今生不還. 下世都要還!!" (團友可自行決定參加與否)
    報名辦法:

25/9/2010:
    1. 烏拉 (跑+特訓+出血)
    2.  迪迪仔 (跑 + 特訓 + 唔知仲有無血出,因為今日晏少少要去捐血)[唔通聽日得我同盟主二人世界咁益我?]
    3. jogging-cat
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

唔該吹水行埋一便, 個約跑POST再係咁好難搵番, 烏拉你快D開新POST啦, 唔係就一人一PM聯手叫烏拉開POST。還掂都係,十月開個新既星期六約跑POST, 開番個九龍東吹水版, 分番開唔好再大雜薈, 好難追POST, 唔係個個都想追POST, 最緊要可以幫到新人呀。

升級   0%

開心

原帖由 烏拉 於 26-9-2010 18:51 發表
    恭賀 根根. Lulu. Terrysze. ET 荃灣8k奪獎
    x5   

升級   0%

開心

原帖由 烏拉 於 25-9-2010 22:56 發表
    又是完滿的一天

行程一. 跑!
    今日唔知點解跑得好攰. 唔係跑緊個時攰. 係跑完之後成個人散左. 其實到呢一刻精神上都仲有小小未回到.
    又唔係跑得好快呀. 全程拍住阿cat齊上齊落齊到終點. 13k, 時間 1:35:33, 7:21/k
    : ...
    烏拉扣番4分鐘休息應該係 1:31:33,7:0X / k 呀

升級   0%

開心

琴日跑得幾開心,可以同活活、明哥一齊消遙跑,仲有全程都有烏陪跑,有傾有講都幾開心,烏拉仲沿途做我既導遊,幫我認路,對 LEE條路既印象又深刻咗喇,全程約 13K 時間 1:35:53 連 4 分鐘休息,約 7 分鐘 1 K。仲有特訓既時候開兩圍好熱鬧。購物團雖然得Mill 姐一個買到野,但係都無比導遊阿祖罵。講笑咋,祖祖唔好嬲呀。