香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手裝備請教

升級   53.35%

奮鬥
  • 簽到天數: 58 天

爭個水樽仔,雖然係夜跑,補水都緊要嘅,我都係一個夜跑人,口乾起上嚟都有得濕吓口,下下入些粉買,一來嘥錢,二來唔環保。

升級   53.35%

奮鬥

我用緊一個nike臂袋好好用嘅,前面有一格插電話,方便隨時拎電話打,後面有拉鍊格可以放鎖匙、卡同錢,個樣係咁嘅:
    http://www.nikestore.com.cn/product/FC9080-912/detail.htm
    我見到旺角波鞋街同灣仔修頓附近都有得賣,另外,有個唔知香港定大陸嘅運動品牌都向nike哩個臂袋「致敬」出咗個一樣樣,價錢平幾十蚊嘅,我見尖沙咀某樓上跑步用品舖同埋荃灣某跑步用品店都有得賣,如有需要可PM你以上嘅地址。

please pm me the address, thank you!  詳情 回覆 發表於 2013-7-23 22:54
    pls pm me the address..Thanks so much  詳情 回覆 發表於 2013-7-16 00:47

升級   53.35%

奮鬥

帶水嘅有好多方法,我見有跑友係就咁拎住個膠水樽嘅,個人唔建議,因為一來重,二來你冇嘢固定到個樽,好易飛甩,我就買咗一個Nike嘅跑步用腰包,佢左右兩邊各有一個位放一個手榴彈大細嘅樽仔載水嘅,不過假如大熱天時應該唔夠飲,同埋佢啲料好渣,條拉鍊因為我汗大,好快就搞到生銹拉唔開喇!!同系列嘅手榴彈樽仔佢亦有一個獨立款嘅,有層布面包住個手榴彈樽,後面有個位俾你箍住喺手唔會甩嘅,不過同樣,因為容量細,得170ml,一定唔夠飲,濕吓口都可以嘅。
    好多牌子都有出跑步用孭喺身嘅水樽,我諗哩度其他跑友都可能有好多資料,另外,我最近睇中咗一個Salomon出嘅手楂軟樽睇嚟幾好嘅,可惜我周圍搵都冇!可以參考下以下嘅網頁:

http://itsallaboutthevertical.wo ... ydration-redefined/