香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

2009.1.18 終極去馬之老渣全馬/半馬賽前特訓 (37K及20K長課)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

咁我去單車公園租...
到時麻煩 ctse 教小妹點去啦.. 嘻嘻~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2009-1-10 19:37 發表

咁到時真係要睇住小弟, 我跑得實在太慢~~~
仲有無跑成個幾星期...到時一定要大家等等我呀

ching.. 你係跑20k 定係 35k 組 ? 小妹會在單車上支持你的~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ntnman 於 2009-1-8 09:08 發表
Hello,

I want to join 35KM on 18/1, Please count me in! Thx!
But I afraid I can't complete as 上斜冇力, is it very 斜on梅子林?

ntnman

上斜冇力就慢慢跑啦
ching..有無興趣在星期二 or 四入梅子林 pre-trip??
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3012&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-1-10 22:03 發表

好感動呀~~~

我只係跑20k...我驚我跑唔晒呀...因為依加仲有傷~~~

小弟要快d好返join大家先得...

龍龍兄 有傷唔好勉強... 以免傷上加傷

渣打臨近..小心小心...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-13 22:51 發表

x2,  我唸住print定張地圖, 隨身帶住, 唔係一陣迷路, 一邊跑一邊問路, 好似好瘀喎

要唔要搵人旁住你一齊跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-14 16:05 發表

是日有幾位跑手識路上梅子林, 希望大家守望相助.
2. obaanc
5. slowrunner
6. 快活人
7. ram
9. cc
13.Afred
17.小華是也!

另外等小弟去影幾張相POST上來, 令大家冇咁容易迷路.

小妹都可以踩住單車幫幫手 (不過我可能因為跑完半馬而踩得太慢...各高手可能老早爬0左我頭啦... )

btw..我想問大家有咩野想我幫手 ga~ 我當日會踩單車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-15 12:26 發表

建議帶住支水跑, 另帶碎銀八達通作補水之用, 我地runrun ctse會係回程上梅子林時在山腳設有水站同香蕉.

0岩0岩睇到瘋兄既 message..咁補給既形式係一人一水同埋一人一蕉 ??~~

同埋去到梅子林應該差不多完晒個長課..有無其他位置都合適去擺蕉 + 水 ?
獅子橋(孖橋?!) 好唔好呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-15 15:40 發表

當日小弟都會當正比賽咁 , 順便測試下 d 裝備 , 看看有什么須要注意既地方。
不過當日時段會比較多單車 , 尤其是租車特別多 ,
務請大家小心注意

嗯... 果日係假日... 比較多單車遊人....
最好唔好在單車徑跑... 跑番上行人路...
如果大家一定要跑單車徑..唔好平排跑同埋靠左跑~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-15 23:06 發表

我傷左要休息, 今個weekend 跑唔倒啦, 請轉我去support team 啦

schnix ctse.. 當日我同埋 runrun ctse 踩單車兜下..影下相... 同埋打氣..帶佢地跑(可能)

你一唔一齊去租單車 ar?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-15 23:12 發表

唔知隻腳仲可唔可以踩單車哩? 可以既話, 短短地都想踩下 (雖然小妹單車好史, 應該唔多斜路架可?).. 睇下隻腳點過兩日再覆你啦
support team 駛唔駛準備水, 蕉既野哩?

沙田/大埔/馬鞍山  97% 平路 (踩上梅子林另計)

ching/ctse 們佢地自己拎自己既水同埋野食... 到時可能幫幫手影下佢地既相就可以...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-16 12:19 發表

唔識路呀 , 我會2點幾先去起點, 請指點一下點由起點去啦

schnix ctse... 我已 pm 0左我手提電話俾你...到時電聯~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-1-17 18:46 發表
各位師兄師姐,原本想禮拜中間先整轉團年跑,但有感可能無咁多人參加到,我建議擇日不如撞日,就明日圍年啦,唔知各位點睇?

alfred 兄... 聽日咁人齊..當然要圍年啦

不過... 如果大家就到時間..再整多餐春茗又如何...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-17 22:43 發表
想問官塘搭幾號車及係邊到落車架。。

在駿業里有站
89C - 恆安村總站下車
89D - 耀安村下車

有錯請指正

升級   0%

該用戶從未簽到

其實在梅子林擺檔既 ctse 都係傷兵
要同 schnix ctse 講聲唔好意思先~ 因為小妹唔識路... 逼住 ctse 拎咁多野由恆安站行去大水坑站.....

各位練習既 ching ctse..尋日辛苦晒啦..又熱又晒既情況下跑0左 20k-37k... 又幫我地食晒 d 蕉同埋保礦力等我地唔駛拎番去...多謝晒大家..

有得跑有得飲有得食既地方小妹都會盡量到... 尋日真係好開心丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-19 10:18 發表

sue ctse 真是厲害...
相信渣打全馬定能創佳績呀...

只要你地兩位界仔女王拍住上 ...   ching 們應該會跑快好多...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-20 10:34 發表

sub4?? @@

梁兄..你咁大膽去質疑我地既 sue 版主...

升級   0%

該用戶從未簽到

對不起... upload 得有點遲.. (仲要影得唔好... )請慢用
http://picasaweb.google.com.tw/longrun.hk/200911837K20KByEe_tpk#

如需原相..請 pm email 及 file name 給小妹...謝