香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 豆豆媽
打印 上一主題 下一主題

豆豆媽之瘦身日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2009-7-13 10:10 發表
12-7-2009 東薈城shopping+城門黃昏跑打氣+西部通道睇日落+元朗大球場4k

今日訓到日上三杆, 起身食完個早餐(應該係brunch), 就換衫出街街!
第一站係東薈城shopping, 因為上次去過見到d sporty bra好平, 今次打算 ...

豆豆媽尋日行程好緊密喎! 天氣咁熱+曬+去完咁多地方都有恆心跑步~一定要讚呀 !遲D秋涼再加圈數一定無問題! 加油加油 !!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜豆豆媽~完成目標 4K -> 10K 好大進步呀 !!!

每次定左target之後可以完成到, 真係好大鼓勵o架! 今次跑完10圈, 遲D可以再跑多D o架啦! 加油!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2009-8-4 09:19 發表
多謝ching意見, 其實我本人係極之鍾意食飯, 每次都食大大碗再撈汁, 所以體重先急劇上升, 我而家改左食米粉果d, 自覺都ok, 起碼食得飽, 唔會手軟腳軟, 初初我有諗過完全戒澱粉質, 但知道咁樣一定會暈, 所以最後只係戒左飯, 麵包都會照食..

而我幾年前真係完全戒澱粉質, 一日食一至兩餐, 成日都食唔飽, 一食飽就好自責, 又無運動, 雖然真係短時間勁減, 但唔夠半年反彈得仲勁, 仲肥過未減之前.......所以而家我都會就住就住, 首要唔會俾自己餓親先, 運動方面而家都未的起心肝跑更多, 但一星期有一日勁出汗, 發洩一下, 個人都輕鬆左好多!

豆豆媽開始習慣做運動, 慢慢加量再配合飲食,一定可以減到磅+修身o架!

不過食飯真係唔好撈汁...因為好肥o架! 應該戒所有汁,淨食白飯+菜+肉都可以減到磅o既!