香港長跑網  - 長跑長友

樓主: franklcf
打印 上一主題 下一主題

20090802 分齡組半奧運三項鐵人賽及小鐵人三項鐵人錦標賽 - 現已開始接受報名!

關閉 [複製鏈接]

升級   84.4%

該用戶從未簽到

我都做過一次official, 除左小數實習o果班, 其他大部份人都係唔知乜野係三鐵, 佢地唔知係邊到搵唻

佢地係好無heart, 但係佢地要一早去到會場, 零晨4點, 一做做到11,12 點, 幾粒中做緊同一樣野, 如果天氣熱就更加辛苦, 所以我覺得有時都唔怪得佢地

問題的精結係大會的管理, 點樣令到班official覺得自己重要, 令佢地知道一個比賽咩係最重要(呢樣可能總會都唔知), 即使係做義工都可以好有heart。曾經參加Action asia的單車比賽, o果d工作人員都係義工,但係佢地都好有heart,好有交帶, 所以雖然budget有限, 比唔到d咩回報班official,但若大會識比到正面的價值佢地, 做sales最鐘意講的所謂,Mod到佢地有心機做先係重要

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-7-21 15:52 發表

依個係一個通病, 香港人只是識得講錢, 有幾多個知道運動嘅重要性, 除了健康, 還有是堅毅,意志,和恆心嘅鍛練呢 !!
而家d後生仔, 得閒只係識得行街唱K和打機, 睇佢地骨瘦如柴,臉無血色,手無殺之力,完全 ...

有時奇怪到, 一得閒就去行街唱k, 打機反而唔會比人話, 但係一得閒就去做運動, 為自己目標奮鬥,反而會比屋企人叫你唔好掛住玩

升級   84.4%

該用戶從未簽到

大家都對呢場比賽幾滿意,有好多野想講,見度呢個氣氛真係好開心

我今場玩得都唔太差,不過可能係北京玩完未復完,所以今場玩得好吃力, 我的少少分享
http://ginnywong9111978.mysinabl ... p;articleId=1861205

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 13:42 發表

d 人無總會咁強 , 會多 d 外國人玩 , 氣氛無咁緊張 ,
要快 d 買件一件頭衫試下先 , 會省回不少時間

隨左慳時間, 型都型好多啦!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-8-5 00:12 發表
一個失敗感好大嘅比賽,一個難忘嘅經驗。

今次又再一次證明自己太失敗太大意,再加上之前一直唔夠瞓以致到體力完全去唔到自己所定嘅目標,唉…完全失敗嘅比賽就係咁樣結束……& ...

後輪喺安裝時侯原來係一直痴住舊制膠,我係練習都試過,之後每一次都記得檢查

所以唔緊要啦, 一個好好的經驗, 下次咪有進步law

加油!