香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

運動太陽眼鏡集體訂購 留意P.3

升級   81%

該用戶從未簽到

如果配oakley要留意一樣野,多數下面無框o既model或者一塊過o既鏡﹙如上圖所示﹚係配唔到有度數o既鏡片…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-18 16:53 發表
呢幾日望過0下 d 太陽眼鏡, 亦同 d sales 姐姐吹過0下水~
佢地話如果散光太勁, 係做唔到有孤度0既鏡片, 唔知係咪真0架呢??

另外, 買呢類太陽眼鏡有乜0野要注意呀? 或者各位有乜推介??
thank you 大家意見先~ :l ...

其實最緊要岩自己,我自己就唔鍾意o向原本副鏡入面再加個clip裝有度數o既鏡片入去o個隻,因為會distort左你個視線﹙有條邊﹚…

同埋貼面都係緊要o既…因為跑緊o既時候都郁得幾利害…型唔型呢d野好個人…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-19 12:40 發表

呀~ 原來咁多限制0架~ 慘了~

唔慘,available o個d款都夠你慢慢諗

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-19 12:35 發表

我就係有成 300 度散光呀~
但又唔係咁想帶 con....
transition lens 係點0架?? 係咪好似老人家 d 老花近視鏡咁, 上便就 for 近視, 下便就 for 老花咁??

唔係,佢o個隻鏡係會因應外面光線強弱而自動變色,外面越光,副鏡就會黑d