香港長跑網  - 長跑長友

樓主: maonshan
打印 上一主題 下一主題

有無人在馬鞍山經常跑步呀?

升級   81%

該用戶從未簽到

其實如果你想好好保護雙腳,o向呢d咁斜o既地方最好就係上山跑,落山行…
我有時都會o向o個度跑400m至800m上斜,行番落山做recovery…如果長課都唔好勉強跑
因為你點樣控制速度同落腳只會減輕對膝頭o既傷害
比賽另計,你跑得幾快就幾快!

升級   81%

該用戶從未簽到

其實想夜探梅子林都無問題,一路有班跑友逢星期五晚都會o向沙田搞「極速飄移」活動,作為長課,有男有女,亦有部份香港前列跑手參加﹙男女都有﹚…

呢期佢地玩梅子林,由沙田運動場出發,快o既o向梅子林上落跑兩轉,慢o既跑一轉﹙兩轉15km, 一轉12km﹚,有興趣可以join佢地…

詳情﹕

http://www.thaiquain.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=1388

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 44# 的帖子

我舊年join過佢地跑幾次沙田 <->科學園來回15km…﹙我唔係最快…﹚
梅子林就未同佢地一齊跑過…今個星期睇下會唔會join到佢地先…

佢地有高手,亦都有d無咁快o既,同埋如果你跑跑下唔對路,可以跑個short cut,一見第一個回頭就折返咪得咯…

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 49# 的帖子

佢地有人度過由梅子林底﹙有個指出牌﹚開始去到車路盡頭﹙有個消防匣﹚係1,850m,其實仲有得再上﹙o個度大概1km多少少喇…﹚

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 46# 的帖子

放心,我黎緊幾年都應該唔夠呢個紀錄保持者跑o既…佢全馬最快跑過 2:35…