香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

收藏號碼布

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 baki 於 2011-2-12 00:21 發表
    我有一個小習慣,每次長跑比賽的號碼布我都會儲起作留念,各師兄師姐你們有沒有這習慣?
    現儲了二十多塊了,目標在40歲前儲到50塊…
    遺憾的是一塊獎牌也沒拿過(不計渣打個塊)" />" />" />" />

我有儲ga,應該由09年第一個長跑賽黃金海岸15k開始到依家都一塊不漏儲低。

最騎呢係人生第一個公開賽2004年tvb協辦的「香港步步創高峰」跑樓梯比賽的號碼布都有留低,重有容祖兒、郭羨妮、胡杏兒親手係我著住的大會Tee度簽名,之後件Tee當然唔洗la。

升級   0%

開心

原帖由 得得地 於 2011-2-12 19:30 發表

有, 不過, 都是放在櫃裡.
    跑步一年後, 整理過一次, 有約廿塊.
    最近試過數一數參賽數目, 兩年有差不多四十場了.

另外, 有一習慣......
    當然, 每次都會盡量找回比賽相片.   (多謝長跑網攝影師 !)
    再有一習慣 ...

我都係每次賽完發下牢騷寫下blog,談不上有系統了。
    最花時間都係搵相,因為熱心映相的Ching Ctse 越黎越多。
    最正係透過搵相可以組織番當時比賽的情景,好好的回憶。

升級   0%

開心

原帖由 billy_yau 於 2011-2-14 12:26 發表
    我都有呢個習慣架, 除左碼布, 晶片呀甚至寄行李果張紙我都會留返...

我99%都有留低, 只係有一張大人洗衫果陣話我無除到, 佢幫我除左之后掉左

行李紙都儲埋,厲害