香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

港島東跑手報到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-8 21:14 發表
唔錯阿, 去程跑柴灣道(上斜路更豐富), 回程入杏花邨穿阿公岩到愛蠂灣直奔鰂魚涌公園狂奔北角, 咁就完美啦.

登錄/註冊後可看大圖

我都有個諗頭 ----:北角起程 - 維園 - 告士打道 -  龍匯道 - 中環碼頭 - 上環孫中山公園 -
有時間有氣力的話, 一直向西向南跑都得.....可以跑出只半馬.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我住西灣河, 柴灣住咗好多好多年(感覺不太方便,事無大小都要出城咁),

原來係街坊! 我都住左柴灣好多好多年了,搬番出來西灣河才兩年,以前細細個果陣已經住西灣河。
小弟有時間就跑下則魚涌至愛秩灣。見到面打個招呼吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hkstoneboy 於 2012-5-2 18:32 發表
大家好!! 請多多指教...我叫石仔..我在柴灣

歡迎石仔師兄,我以前也是住柴灣,每朝都在小西灣運動場跑圈,你跑開邊度架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-5-2 23:54 發表

亮哥一定打 招呼的....多多指敎阿hgj088" />" />hj

啊呵呵!

升級   0%

該用戶從未簽到

我住柴灣時初期是每朝一早起床(06:00)跑小西灣運動場,因為日日都有人訂場開運動會,到八點前離開,每日都跑12K,後來越來越多公公婆婆一排咁步行,加上練毅行改為跑藍灣半島海旁的海濱、上龍躍徑去大浪灣後回程。