香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   78.4%

該用戶從未簽到

慶五.一國際勞動節,
特別加開布袋澳加班團!
有興趣的師兄/師姐一才逍遊跑!

支持吓先。
可惜個朝已經身在長洲,唔係一定會嚟同你哋一齊逍遙跑!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-4-28 08:17 發表
早晨咁多位 " />" />

尋晚OT到今朝5點, 瞓得3粒鐘又要起身夢遊喇 " />" />

早晨阿各位!
嘩,JC保重啊,遲幾日放假多啲休息喇!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-4-29 22:31 發表
calling 會去430的:

不如大家而家傾定由屯門返黎將軍澳時搭咩車?
可以坐258D回藍田地鐵站
可以坐西鐵到尖沙咀坐98D回將軍澳

我會坐車去中環,唔跟你哋反將軍澳喇。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

今晚個430幾好玩, 可能因為天氣真係唔錯. 今晚有超過100人跑, 食飯都開咗7圍, 大家情緒高漲, 非常熱鬧!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

08.05.2010 將軍澳至布袋澳來回 20.5k (短腳12.5k/15k)

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      08 / 05 / 2010 ( 六 )
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         將軍澳至布袋澳來回 (短腳大清迴旋處士多折返12.5K / 大坳門折返15K)

(沿途沒有水站, 記得帶水)

里數:       約 20.5K (短腳12.5k/15k)

預計完成時間:2小時15分鐘

難度: *** (70%上落斜路) 逍遙慢慢跑

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

(參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

8/5/2010報名:
1. 鳥拉 (未諗店自己跑幾多好. 報左先)
2. Terence (逍遙慢腳,長短到時決定!)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
......................................

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 syhyau 於 2010-5-6 11:12 發表

呢個新手不簡單架!!!

真係唔講得少,年輕又跑得!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-5-7 07:57 發表
狂風雷暴的星期五.......... 大家早晨 " />" />

希望weekend好天啦 " />" />

大家早晨呀!

應該都OK,預報係部分時間有陽光,局部地區有驟雨。天氣可能就熱咗啲,由26至30度呀。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

今朝好大霧,上到山20米外都見唔到,好似係雲入面跑步咁。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

15.05.2010 PTO戒毒所逍遙遊 20.5k (短腳12.5k/15k)

日期:      15 / 05 / 2010 ( 六 )
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         將軍澳至布袋澳來回 (短腳大清迴旋處士多折返12.5K / 大坳門折返15K)

(沿途沒有水站, 記得帶水)

里數:       約 20.5K (短腳12.5k/15k)

預計完成時間:2小時15分鐘

難度: *** (70%上落斜路) 逍遙慢慢跑

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

(參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

15/5/2010 報名:
1. JC (再唔浦頭, 驚大家唔記得我哩個阿四 )
2. chanlouis911 (大坳門) (新手ar)
3. 通利 (毒品呢下野..不可一, 不可再.. 試過一次返唔倒轉頭)
4. jogging_cat (唔黎 d 毒癮發作起上黎點算呀)
5. 烏拉 (有JC帶隊喎, 有同好通利喎, 有拍擋阿cat喎, 仲有追龍...頭louis添! 索啊! 隊啊!)
6. 呀招 (st5c08, 愛上了TKO)
7. iceberg99 (毒癮又起,唔跑返轉,點對得住自己)  
8. AH LI
9. -R- (一於三個窿)
10. mill
11. Terence (跑幾多都係到時先算)
12.
13.
14.
15.
.................

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2010-5-14 09:15 發表

三個窿 系咩呀.....

pto,大坳門, 龍蝦灣

升級   78.4%

該用戶從未簽到

今朝起步時有點雨,地下比較濕滑,但係天氣涼快,跑起黎都舒服。烏拉大有進步,一次過跑咗成20K,去到PTO返轉頭,比心機會愈跑愈好!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-5-15 13:06 發表
對吾住甘多位...今朝公司有事突然要返去...唉...岩岩先回到家...

今朝各師兄師姊跑成點???我出門口時有雨...大家是否有繼續操呢????

你嚟既就可以同校長跑幾個窿!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-5-15 14:49 發表
乜係幾個窿???

pto,大坳門, 龍蝦灣加第四個窿銀線灣。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

多謝咁多位,希望大家都身體健康,長跑長有!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-5-18 17:16 發表
如果行到返去都算係有進步既話的確係有進步的" />" />

你真係進步咗好多呀,記得你起初時跑大圈,現在已經跑PTO,好快就三個O喇!
加油呀!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 st5c08 於 2010-5-18 18:26 發表
各位, 之後可能幾個月我都唔可以同大家一齊練跑啦
醫生話我除左十字韌帶傷左, 仲有髖關節
叫我盡量唔好行同跑..

休息多啲,唔知可唔可以游水,得既話就游住水先啦,反正夏天游水仲好玩啦!
你咁後生,休息下,好快冇事架!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-5-19 22:15 發表
22.05.2010 TKO自殘戒毒團愈甘愈跑幾個窿 20.5k (短腳12.5k/15k)

日期:      22 / 05 / 2010 ( 六 )
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, ...

我應該嚟唔到,仲係長洲未出嚟,大家跑得開心啲喇。我自己朝早會係長洲環島跑。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-5-19 22:15 發表
22.05.2010 TKO自殘戒毒團愈甘愈跑幾個窿 20.5k (短腳12.5k/15k)

22/5 報名:
1. JC (大家估吓, 我今次會唔會又放飛機呢........ )

JC再唔嚟就會做咗TKO既飛機王。
不過真係好似成個月冇見喇!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

其實你哋今日個個都跑得好好。濕度高又猛太陽,跑得完已經好好。
大家都係趁未太熱之前跑多幾轉喇!
遲下再熱啲跑,隨時會中暑。

升級   78.4%

該用戶從未簽到