香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

14.12.2008 第七屆「樂善盃」30k 慈善賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我個心仲係1516,又想輕裝上路希望跑快d考驗吓,但係又未試過路同埋唔清潔沿途補給夠唔夠。都係等我收集多d資料諗清楚再決定。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-25 09:47 發表

唔好意思丫..大圍 ching... 睇錯0左以為係瘋 ching  出 post.... " />" />
你仲有兩個星期時候著軟佢.... " />" />" />" />" />jhk
唔知呢對鞋對 ching 上蚺蛇同埋落米粉頂有無幫助呢.... " />" />
ching 記得報告一下關 ...

希望對鞋幫到我順利完成比賽,唔會受傷就得啦,到時一定報告比ctse參考吓。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-25 10:39 發表

俾個參考你...
上年我朋友係背包黨 (即係四個幾小時完成果堆).. 佢用背包+水袋咩0左 2L 寶礦力去完成比賽
途中不用補給...

未知今年天氣及 ching 既體質係點... 以上只作參考...
小妹應該用背包.. 水+ 寶礦 ...

唔該使ctse既寶貴資料。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-25 18:14 發表
25th , 26th  and 27th 可以去取號碼布啦!
大圍兄,對 Salomon 要操吓先得啊!星期六來轉蚺蛇尖啦。
我有個腰Bag俾你。

登錄/註冊後可看大圖

頭先放工去咗攞完返來啦,我都知對鞋要時間著軟佢先得,所以聽晚我都諗住會著佢來慢操吓,難得有ching帶路星期六應該冇問題呀,咩時間係邊度等呢?
p.s. 頭先去攞選手物資仲有個小插曲,話說我係mtr去緊觀塘途中攞封通知信出來睇既時候,隔離有個著住西裝既後生仔即刻問我係咪參加咗而家去攞選手包,佢話佢都參加咗仲係同公司幾個同事一齊參加,不過佢今日放工有野做諗住聽日先去攞野,咁我地就開始吹水,我地好多野都好相似o架,原來大家都有玩長跑而家佢啱啱Nike個時間同我差唔多,就連跑半馬既時間都差唔多,今次又係第一次玩樂善盃,唯一好唔同係佢只係2x年紀果個group。我開頭以為佢第一次玩都係諗住行,點知佢同我講佢taeget3'30跑完希望攞到背包同風褸,初時聽到我都一個突,之後諗係我自己報名果時都係咁諗,點知越諗反而越冇信心。而家聽完佢咁有信心我都比佢感染到一於搏一搏3'30跑完佢。
傾到呢度佢因為到站要走,好彩佢留咗張咭片比我,頭先send咗個e-mail比佢請佢過來吹吓水,睇吓14/12比賽果日有冇機會怕住佢一齊跑一齊創造傳奇啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-25 23:20 發表
So 我咪又少個 chances。
星期六通常早上9:30 - 14:30, 如果Frist time, may need 6 hours to finished.
有興趣星期五call我.
有2個bag, which would you like?

wayne兄:
ching有使準備,仲係種子跑手,一定好大機會啦。
邊個bag都冇所謂呀,多謝你先,星期六一定去呀,我星期五call你約地方等啦,我要準備d咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-26 01:38 發表

ching 你地pre-trip 整個30km??? or 某一段?會出長咀嗎?

另外,我想問比賽當日係咪好似毅行者咁多人架??我驚行到大浪灣之後行錯分丫路

我估wayne兄係諗住pre-trip全程,ctse係咪都有興趣?如果係可以send個短訊比wayne兄留contact。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-11-26 09:39 發表

大圍兄,關鍵是上山同落山,如果能上山時唔停,同埋能快步落山,3'30" 有機會,但因為要跑泥路,小心"咬"柴...

巴兄,多謝提點,我會小心,希望對新戰鞋可以保護到我對腳啦。
係wor....ching今晚會唔會過來一齊上梅子林,我都想搵ching指點吓落斜既技巧。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-26 17:04 發表
就星期六30/11 9:30AM北潭涌巴士站等,最遲10:00AM出發,Full Version。
行装盡量輕便; 早餐盡量豐富。
請準備:
1:起輕背包或腰包,
2:2L 水或以上,(用腰包的可能要手握多700ML)
3:起輕風褸,黑 ...

wayne兄:
星期六係29/11,我報名先,有ching帶路冇有怕啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-11-28 02:00 發表
hehe~i also join this event! I know that the route before the first check-point is quite steep and irregular, so I may slow down on those difficult/up and down terrain and only jog on smooth route...a ...

ching之前玩過未?今年plan咩時間完成呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-28 12:42 發表

當日行程預算6小時,很多斜路和碎石, 我地平路同落斜都會跑, 上斜就會急步.
如果有上山下海同完成半馬既experience, 24KM 應該難你唔倒,last 6.5KM可以打的。
以下是行程分段:

北潭郊遊徑(平路+上斜山 ...

wayne ching:
明白使到時我會盡跟,希望可以係預計時間完成。
聽朝9:30北潭涌巴士站等,有咩電聯啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-11-28 19:40 發表
I also plan to run on down-slope and flat route and walk for up-slope. However I am quite weak in "uneven, rocky" downslope and may make it extra slow (as Monkey dunno how to walk downslope~ )
Ho ...

ching, add oil together.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-29 19:25 發表

大圍兄..今日 pre-trip 好唔好玩丫...

btw..今日天氣好好... 個 view 一定勁靚啦

ee ctse:
風景真係好靚,成個天仲一粒雲都冇,今為我地10:00am先出發太陽係正頭頂都幾熱。
不過講真我都冇咩時間/精神欣賞風景,妳都知我未玩過啦,所以要集中精神應付上上落落既碎石路同埋果d長命好很斜路。
不過我同wayne兄因為聽日要跑迪士尼半馬,所以決定(留力)去到西灣亭算數,其他野係度唔重複啦,去我個blog睇啦:
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=1453&goto=lastpost#lastpost

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 eyeonme 於 2008-12-4 21:28 發表
我都有報名呀  攞左號碼布 同衫呀  個號碼布 真的是布來呀 好特別呀

同件衫都幾好呀 黃色

到時見大家 師兄呀 仲有個多星期咋

係呀...我都係練過一次咋,之前又未玩過都有少少擔心架。
咁 ching/ctse 呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-5 23:30 發表

ching..你既 target 係幾多 ar?
小妹第一次參加... 祝我好運... " />" />

ee ctse大家咁話啦,我最驚係一邊山一邊緣崖果d,我一到咗果d地方好自然個身會唉埋山邊,到時會唔會有人爭位唔小心推咗人落山呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-9 11:22 發表

ee - 落山真是要小心D .
有D 參賽者為左爭取更好成績落山時吾會"故" 及安全.會推開人群..

邊個推我....我推返佢....最多攬住一齊仆!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrunrun 於 2008-12-10 13:35 發表

我都有參加,但就真的伯被人推落山,想攬住一齊仆都攬唔切!

攬唔切都要抆腳....點都唔可以放過佢!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-10 14:25 發表

言則俗語有云:唔理好醜, 但求就手,
但你要知, 你係大圍ching, 唔係大包圍ching喎. 哈哈
小妹當日出戰大埔, 我在家中等你o地好消息啊!! 加油呀!!!!

大家咁話啦....sue ctse記得跑兩分鐘,可能有獎攞!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 00:23 發表

我推!!!

迪迪,妳想推邊個?如果妳推我...小心我攬住妳一齊仆呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-12 10:59 發表
話時話, "碌"會快過"跑"喎大圍ching, 唸唸佢啦
btw, 迪迪 + ee, 我當日會到大埔跑10k, 回來後上網等你地好消息呀
加油!!!!  

sue ctse都要加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 11:25 發表

ching 跑得咁快,點會0係我身邊出現丫~~ " />" />

目標係最尾果段平路,仲有力跑返終點" />" /> 真係想帶少d野...

sue 10k 加油啊~~~

ee加油~~

圍圍 一路順風!!hgjD115" />" />hj

迪迪都要小心d,如果我好彩冇碌落山,就係終點等埋妳地返來開大食會啦,不過我會食住先,食飽飽就走先