香港長跑網  - 長跑長友

樓主: MJ576
打印 上一主題 下一主題

MJ Running blog (2013全馬)

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜使呀,MJ兄卒之都開BLOG真係好,祝ching越跑越快,長blog長有。

升級   0%

該用戶從未簽到

MJ兄: 見你有條練跑路線 上環信德 <---> 數碼港,ching係咪都係上環返工呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2009-1-12 23:02 發表

大圍兄,
只不過小弟家住上環區啫, 由信德到堅尼地城 (2.5K) 再由域多利道->數碼港->華富消防局 共9.5-9.7K, 沿途風景好正" />" />

聽落好吸引wor...咁啱我係信德返工架, 唔知有冇機會跟ching跑返轉呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-1-13 13:57 發表
   MJ, Stanley, Stephen, Tai Wai, Sue Ctse, Cookie Ctse and others all improve a lot because of hard training.

I seldon have my training run, therefore I improve noen or little and race ...

我反而覺得blurmax兄每次比賽都可以好享受咁完成賽事仲難得,小弟有時跑得太多都會有唔想跑既時候。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2009-1-14 21:28 發表
渣打全馬倒數 : 24日

今日無任何 training, 主要係要頭番一兩日先, 希望係里個星期內再做一轉 30K 以上長課.
主要係要練吓耐力, 因為小弟自覺耐力不足  

MJ兄,星期日一齊過來馬鞍山操長課啦,可以同其他ching做下group pacing呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2009-1-20 16:02 發表
渣打全馬倒數 : 19日
休息咗一日後, 今早覺得可以繼續跑吓, 于是就開始由上環沿干諾道西->經城西道->新海旁街->轉入加多近街(共3K到)->再入域多利道->沿域多利道->轉入沙灣徑->再經數碼港道(艾美酒店)- ...

MJ兄:
你呢個月既里數好厲害呀,但係因為唔清潔你之前幾個月既訓練情況,要注意渣打臨近,里數不要加得太急否則容易受傷。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2009-2-1 23:58 發表
今日係城門水塘水霸參加咗4.7K越野賽, 10點鐘開始分組出發, 同組的參加者唔係好多, 不過他們都相當怏. 由於係越野賽的關係, 我都以5分一K 的步速去完成個, 回終點係23分30秒(正正就係 5分1K).

距離S ...

MJ兄, 小弟同你情況應該差唔多, 上兩個星期已經跑得好少, 來緊最後呢個星期主力都係養傷.
我都做好心理準備, 渣打如果到時跑跑下腳痛(我估計多數會), 會咁都唔諗盡量放輕鬆咁跑, 希望可以用意志頂到返點終, 做到咩時間都唔係太重要, 你都一樣要做好心理準備呀, 加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2009-2-14 15:32 發表
2月12日

渣打全馬後, 第一次跑番, 以 上環至域多利道, 再折回, 大約 16.5K 時間用咗 1時35分到. 感覺到雙腳肌肉都重係好繃緊,無 乜力......

2月14日

在公園內, jog咗 7.5K 時間 37'51

MJ兄:
祝你復操大吉,期望又可以跟你一齊比賽。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2009-2-15 19:31 發表

大圍兄,

3月8日見喇

好呀...大家一齊FUN RUN~