香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 monsterjoe 於 2010-10-12 12:59 發表
    今日巧熱呀, 不過連續隔日操佐四日, 腳仔開始適應到長時間不停咁跑, 雙膝亦無赤赤痛既感覺, 黎緊開始將會加15MINS, 為佐唔想腳仔出事, 一有乜衣郁就即刻停跑休息。

恭喜你新 blog 開張大吉

睇黎我都要好似學你咁,要迫自己不停練跑以適應雙腳慢慢沒有酸痛的感覺
    以往我就係一見這些情況,就好容易放棄

目前我暫不能好似你地咁,可以計埋圈速,始於要慢慢加里數至為重要。
    希望大家都能夠成功,能夠把跑步作為投資自己一生的事業。

升級   100%

開心

原帖由 monsterjoe 於 2010-10-12 14:16 發表
    聰仔你錯喇, 千祈唔好有逼自己去跑到唔酸痛, 係要訓練, 各人有各人既方法去練, 如果係逼自己先跑到唔酸痛, 咁就違背佐跑步既意義!!

咁我又唔係不情願的"迫"自己去跑
    現在的我去練跑都是"心甘情願"的,只是期望要怎樣才是跑得持久啫......?!

升級   100%

開心

原帖由 stephenyau 於 2010-10-12 20:08 發表
    [quote]原帖由 阿聰 於 2010-10-12 18:57 發表

登錄/註冊後可看大圖

咁我又唔係不情願的"迫"自己去跑
    現在的我去練跑都是"心甘情願"的,只是期望要怎樣才是跑得持久

Stephen, 你想同我講甚麼啊 ?!

升級   100%

開心

哈哈
    祖祖,似乎你今個星期都開始操超過10K 既路程,以睇下自己既耐力喎?!

升級   100%

開心

原帖由 monsterjoe 於 2010-10-16 23:48 發表

我19/12 有隻半馬, 要開始操練架喇, 唔係跑唔郁呀

努力 !!
    我下星期都開始試下抽一次去跑超過10K 既路程先

升級   100%

開心

你已連跑左兩日,已經唔係懶啦
    如果你明晚都跑埋,你就可以做到"連跑三日不言休"的境界呢?!

你現在可以練pacing , 但我仍只能夠去加里數,跑得幾多得幾多,唉.......

升級   100%

開心

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-8 11:29 發表
    將軍澳大大大圈係一條好好跑, 我又最鍾意跑既路線之一, 又可以操到斜路, 長度又剛剛巧大約15K既路跑道, 差D既就係有D地方要過馬路, 今晚係第三次跑, 唯一係今次同世外高人陪同(車仔), 之前睇車仔既操練, 知道今晚係我 ...

你呢段路線,真係要跟你跑一次先

起碼澳景頂之後既路線我全部未跑過,如果跑得完,滿足感都幾大

升級   100%

開心

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-25 01:04 發表

多謝小西華, 呢場PB得好辛苦, 好多體能既訓練仲未足夠, 跑跑下成日都好想停下, 不過好彩當日都無放棄,
    睇黎都係以前係無做運動所致, 所以黎緊以後都會留意番體能既訓練 !!

祖祖,你都進步得好快喎?!