香港長跑網  - 長跑長友

樓主: LIKINWO
打印 上一主題 下一主題

2010北京國際馬拉松

升級   6.84%

該用戶從未簽到

各ching, 網上報名時有以下問題, 請大家幫幫手.

是否在這網上報名?
http://www.beijing-marathon.com/cn/index.html

证件类别: 填什麼
號碼: 填什麼
项目名称          马拉松(Marathon)        90元/人
技术芯片押金        100元/个

最後是付款問題:
银联电子支付
支付宝帐户支付
應用那一個, (我2個都沒有)

大家報名及付了款? 謝謝

升級   6.84%

該用戶從未簽到

ching. 國內支付寶看了很耐都唔明點用, 我沒國內銀行戶口唔知點入錢?

http://www.taodot.com/
選之後付款, 用這香港支付寶網付rmb190, 可以嗎? 但北馬沒給銀行帳號, 點比?

gchanch兄, 銀聯網上付款, 是否不能用香港的銀聯雙幣信用咭而都要用回國內的網上銀行.

謝謝

升級   6.84%

該用戶從未簽到

亮哥
証件要揀護照,號碼是回鄉証號碼,郵編是999077 (之前號碼是說選其他, 還有郵編不是00852?)
今晚回去看看個團先, 謝謝.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

剛付款, 北馬update了可用香港的visa付rmb190, good.
個團3680, 好像貴左d, 如國內出發, 亮哥,會否有好介紹, 只要平便可, 可否之後post一post你們的行程, 如能join埋你們一起出發便太好了, 再謝.
件衫選了中碼, 會否好大件呢?

升級   6.84%

該用戶從未簽到

支付状态    支付失败:拒绝  
我以為今早支付成功, 查過銀行沒有hold數, 剛剛再試了數次都支付失败.
我試左3張visa, louis兄, 你成功付款後有沒有跑手號碼及登記成功証書?

升級   6.84%

該用戶從未簽到

多謝大家, 昨天已用已visa驗証過的中銀咭付款成功.
我的號碼都是108XX, 大家到時行程如何, 跟團 / 結伴?

現在的天氣咁HOT, 最多都是跑到25km已不想跑

升級   6.84%

該用戶從未簽到

不如請已報名的,或打算報名的師兄/姐在此報一報,大家可以相約在北京! 大家加油啊!

已報名:
1. gchanch (FM #10570)
2. chanlouis911 (FM    )
3. LIKINWO (全馬 10859)
4. 李健文 (全馬 10858)  
5. laputa99 (全馬 10842)
6. KFC (全馬 10846)
7.
8.
9.
10.

打算報名:
1. allanccl 亮
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

LINKINWO師兄, 請預埋小弟吧, 坐京港直通車來回, 10月22日出發, 10月25日離京.
及是否可以shares房間:-
訂了"安怡之家賓館(前門店), 據網上資料, 賓館鄰近天安門, 方便前往起點及翌早觀看天安門廣場升旗禮. 標準房價錢RMB200/日. (謝謝)

或者都整個報名表, 如何?

升級   6.84%

該用戶從未簽到

香港飛RMB2260大約=HKD2600, 加3晚酒店HKD700, 總值HKD3300
亮哥介紹果個團=HKD3680(全包)
坐火車要12個鐘(唔知頂唔頂得住, 有無人試過?), 火車來回+3晚酒店約HKD1700
最後有沒有人熟北京的路可做導遊呢?

升級   6.84%

該用戶從未簽到

如坐車來回, 星期6下午取了選手包後行天安門附近如奧林匹克公園, 故官, 皇府井大街, 星期日下午可否有時間行長城和夜市, 星期一早上行埋儀和院或水立方/鳥筡後去火車站, 得嗎?
大家行程點? 需要買大陸八達通嗎?
另外有咩地方有好野食....

升級   6.84%

該用戶從未簽到

今天去到金鐘買來回車飛8折, 他們說回程10月2x號只餘很少位, 大家如考慮坐車出發便這星期內好去買飛了. 決定玩耐d 22號去29號回程.
http://www.chinesehotels.org/Bei ... _Qianmen_Hotel.html
這間酒店好像仲平d, rmb138, 唔如同建和兄果間如何?

升級   6.84%

該用戶從未簽到

內有衙生間, 是否即豪華型, RMB220, 如多20元有得沖涼無問題,
和兄, 你自己之前訂的RMB200好像沒有得沖涼, 不如你取消再訂過有得沖涼好喎.
我和" 老鬼 " 師兄23號入住, 27號走, 住4晚. 謝謝
" 老鬼 " 師兄, 星期一至二一同去行景點吧, 我第1次上京,一切靠你了.

和兄, 我回程飛是29號, 考慮多1星期是否改27號走, 否則之後我自己訂間cheap野138住2晚, 後面果條街, 好像好近.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

和兄, 謝謝, 收email