香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-19 17:27 發表

haha~你上次形容左LA...好似你咁架嘛鋼條身形AR MA~RIGHT? 我閃LA

我邊算係鋼條型呀........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-20 00:38 發表
bonbon師姐~~
如果好想約埋我~~
可pm我連絡方法~~
thx

亞K K哥呀....你又換畫呀...
你甘開到口,天生善良既bonbon想唔約你都唔得啦.....
係咪呀,bonbon??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-20 00:36 發表
傻鴿(諧音'鴨')師姐

原來你係咁樣諗我ga~~

隻衰貓已爆妳大鍋了~

<<正字時間>>
係大"鑊"...."鍋",一般係用黎形容鍋爐....

升級   100%

該用戶從未簽到

SSP街坊小隊下次跑步練習:
日期: 26/11/2008(星期三)
時間: 8pm
集合地點: SSP泳池門口
路線: 未定
里數: 大約15-20k

跑步出席者:
1. witchycatcat
2. bonnie
3. kin

賽事完成後小隊將一齊到SSP宵夜

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言

注解 : (多謝kin ching補充)
SSP泳池: 近麗閣村
香港九龍深水埗荔枝角道733號

熱情如火 :
柏園茶餐廳 Pak Yuen Restaurant
長沙灣順寧道寶熙商場地下3號舖 (順寧道,永隆街交界)
2729 3336

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

SSP街坊小隊下次跑步練習:
日期: 29/11/2008(星期六)
時間: 5:30pm
集合地點: 荃灣西約體育館門口
路線: 沿海既路(唔記得路名)
里數: 未定

跑步出席者:
1. witchycatcat
2. bonnie

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-20 10:38 發表
不如去過第2間la…成日熱情如火…唔厭咩?

如果各人在長沙灣運動場果邊, 可以去咸濕戲院旁果間~如果係返去swimming pool 既..可以去虫虫(松記)隔離果間, 即係上次我地breakfast 果間la~~其實反正我地今次會去虫虫 ...

好呀.....我地決定飛左"熱情如火".......
今個星期五(21/11)既跑步後,我去一齊去"咸濕茶餐廳"(正名叫新星茶餐廳)宵夜啦,lee 間野即是在虫虫隔離.....
甘明晚bonbon及V V記得提or帶亞K K去"咸濕茶餐廳"啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-20 10:56 發表

NONONONONONONO~~~~咸濕茶餐廳~~~是近長沙灣運動場的~
近虫虫的是虫虫茶餐廳, 即是我地上次breakfast 果間, 唔同ka~ e + 係咪去虫虫茶餐廳ar

我唔識去咸濕茶餐廳架喎................要kin or 大圍帶路至得...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-20 11:10 發表
有無搞錯..咸院(stand for 咸濕戲院) 都唔識..係咪ssp 之友來架…ssp landmark 來架wor

咩呀....人地冰清玉潔,行過街睇到d核突野都會掩埋眼架...
咸濕戲院我又點會識喎........................

升級   100%

該用戶從未簽到

報告:
昨晚終於見到傳說中既kk ching啦....好感動.....我個d山頭霸王報名費終於有頭有主啦....
kk 同fung sir都算係一見如故,惺惺相惜既....
佢地為左隊長一位你推我讓,又為左隊名大費思良...
我同joe ching見狀,當然俾了唔少意見啦,如下:
1. 無汁力量隊 (vs to JC Power Infinity)
2. "羅"米池小隊
3. 奸爸嗲隊
4. 獨木舟保安隊

大家有咩建議俾佢地....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-20 12:03 發表

冇見到當時人好難比意見wor,如果用名來改既,可以考慮:
"K" 馮配 or
馮"K"配
"K"要用中文果個字,我唔記得個字點寫。

是否應該"豐畸配"
豐 stand for fung sir
畸 stand for 畸形既kk ching

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-11-19 19:59 發表
大圍,kin兄
請問那裡可以放物品及沖涼?

大圍 or kin ching,
2884 ching係之前個頁問你地野呀....
你地reply佢呀...
tks!

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-20 12:18 發表

我地會係保安道體育館存物,約咗7:00pm長沙灣MTR等,ming2008 Ching係咪一齊?
想問吓....咸濕茶餐廳有咩招牌咸濕野好食? quote]

應該係ming 2884 ching至真呀...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-20 12:32 發表
保安道體育館??近邊架????係咪街市樓上AR?

係呀....街市樓上...
宵夜地點改係虫虫茶餐廳啦....大約10pm啦...
ok嘛各位?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-20 12:32 發表

登登登~~
正字時間......................應該係大費思量

我個隊名就係

就係

就係

就係

買完個午餐再公佈

懶....神.....秘..

升級   100%

該用戶從未簽到

大家lunch未呀....
食左d咩...?

我就如常吃了corn flake大雜薈啦..

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-11-20 13:36 發表

大圍c hing, 我明日都會來 ,可唔可以等埋我呀?

好呀,人強馬壯.....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-20 13:24 發表
點算AR~改地點WOR~~~有無SSP 之友 SUNDAY 去 跑NIKE KA~~~~~又好似有車改道.....查實果度係咪好偏僻架?????

點架.....我唔識路架...
V V....你快d find out點去同埋去邊度呀.....
我跟住你架咋...........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-20 13:33 發表

妳地而家先知呀? 全世界都預咗 SSP Twins果日會出現幫手影相架,千其唔好令fans失望先好。

我想問下:
1. nike個10k究竟會有幾多個唱片公司既artist參賽架...?
2. 當日唱片公司會唔會預早係某一個point集合架..for影下相及叫下口號甘....
3. 除左SSP twins,仲有無唱片公司既staff做攝影?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-20 13:41 發表
hahaha.................LUNCH食咗 奶油包, 奶皇包, &THEN 波羅包, 包晒.....

食甘多包....................?
肥死啦....