香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   53.45%

該用戶從未簽到

開張大吉

升級   53.45%

該用戶從未簽到

cookie ctse, 今日我見到你衝線, 好快呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

我去睇比賽咋
Ctse 又唔留低一齊照
下次練跑, 你跟住ching , 我跟住你跑啦, 希望可以跑得快d

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:29 發表
12月21日 (Sun),參加人生第1次的15km race...
朝早起身時覺得今日好warm,但到達北潭涌凍到嘔...
幸而開跑之時太陽出來了,天氣亦冇咁凍...
而且仲愈來愈曬.,愈跑愈熱,差點暈倒.. @@
之前都知道今次條路難跑, ...

1:21已經係好快架啦
斜路要用好多大腿力, 可以試下玩多 D 踩樓梯機

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:50 發表

多謝schnix的提議...
等我下次做gym時試玩下樓梯機~

前幾日我玩左45mins 踩樓梯機, 之後個日, 大腿+’機位置好酸痛, 即係代表個D 位置仍需多訓練
你既時間已經好過好多ching ctse 架啦, keep going!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-27 23:03 發表
25號行完山後,休息了一日,雙脾仍感酸弱...
但眼見其他人咁努力練跑,我也要努力向上...
去了跑馬地運動場跑 ~ 1060m x 2; 1400m x 9
熱身2圈 x 1060m : 4'57", 5'11"
正式8圈 x 1400m : 7'01", 7'09", 7'11",  ...

時間好快呀!
下次試下頂埋個幾個圈啦, 你一定得架, 跑馬地D 圈好快就完成一個架啦! 不過要小心一點, 比賽前對腳要有足夠休息

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2009-1-5 12:26 發表

曲奇跑手咁既進度, 下次有機會140, 一諗起自己就要落多幾銀重努力先得!" />" />

15K 比賽後, 我都有提議CTSE SET 渣打TARGET 為1:45
現在我覺得1:40 CTSE 絕對可以呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-5 10:53 發表

" />" /> 佢一出~我就買黎試(7-8年前)
重一次買左2包!
點知飲左一半…………已吾想再飲!!!
我好明白你感受!

尋日我都有囉住IN JELLY 跑, 我覺得個提子味淡淡地, 好似果汁咁, 唔口渴, 幾正呀
我就10K 後跑下飲一啖, 跑下一啖, 唔會一次過飲好多
其實效用唔知係咪真係咁大...反而我覺得最大效用既係水同保礦力

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 11:04 發表

我都驚自己有恆心去跑多d長課...
盡力而為啦...

COOKIE CTSE
試下係GYM D訓練大腿力啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 14:05 發表

記得06年第1次跑10k跑過西隧...
入了隧道後行居多..
07年就能"跑"哂成條隧道,但之後的上天橋的上斜位真是攞命呀..
上斜的部份全是急步行...
感覺上次尖鼻咀那條勁斜的斜路感覺就似西隧出口o個條囉...

07 我渣打10K 都係行住上天橋, 當時覺得無咩啦, 身邊個D 人都係咁行者
08 半馬再去到哩個位, 我下決心點都要跑住上, 跑得好慢都好, 如果比自己輕鬆地過左, 之後既路段自己既鬥志會弱左,
當你發覺自己過左哩段仲頂得住, 你會對之後既路段有信心

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-8 15:07 發表
4/1 (Sun):美津濃半馬 (21km), Casual Hiking (貝璐道 - 山頂道 - 華富) < 2hrs..
5/1 (Mon):跑步班 - 主打 interval: 400m x 5  = 2km
7/1 (Wed):跑圈@運動場 (Line 6 ~440m) x 20 = 8.8km + 30mins踩健身單車 ...

好勤力呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-13 08:03 發表
可能星期六晚慢上鳳頂,今日我的雙脾只感微累...
上堂前在跑馬地運動場跑圈1060m x 4...
Time: 4'57", 5'15", 5'23", 5'28"
跑o個陣見到阿Sir也有練跑,佢果然勤力...
今堂的主打是跑interval,跑1個大圈 (1400m ...

Time: 6'12", 6'22", 6'21", 6'19"
好快呀, 我一定跑唔倒哩個速度

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-13 12:11 發表

衝圈嘛..
我係跑完1個圈,休息一會後才跑...
要我keep住這時間跑幾個圈..
相信我都冇咁o既力氣呀..

1400M
有無話可以休息幾耐架

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-5 11:41 發表
外遊2個星期,今日我才開始復跑,這亦是我渣打前最後一跑...
由香港仔慢跑來回灣仔峽,然後跑了一段布力徑...
與之前一樣,雖然未能跑畢全段上斜..
但出乎意料比之前堅持耐左,捱多左上斜...
今日大概跑了8km...

加油COOKIE CTSE, 祝渣打得到好成績

升級   53.45%

該用戶從未簽到

Cookie ctse, 上次都叫你set 渣打target 1:45 , 以你既實力, 點會唔得哩

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 11:36 發表

cookie ctse如果今年進度理想,都真係有機會攞到金章~

係囉, 而家已經去到145, 140之內無問題啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 11:29 發表

多謝7兄...
我在下個月起應可能跟跑會有規律地練習...

Cookie ctse, 我覺得女子半馬去到14x, 半馬已經無難度, 可以考慮升班
但全馬對耐力體能既要求好高, 要能"好好享受"一個全馬真不容易
我都同意, ctse 可以在黎緊既時間, d 著重體能訓練, 如果體能訓練得好, 我相信ctse 絕對有實力挑戰全馬並取得好成績

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-13 12:32 發表

我都係... " />" />
但係自己練.... 我無經驗... 唔想再受傷

x2

升級   53.45%

該用戶從未簽到

cookie ctse, 明天加油呀!!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

恭喜晒COOKIE CTSE