香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Left3
打印 上一主題 下一主題

澳門國際馬拉松賽

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-12-6 17:35 發表

咁你尋日跑完有冇沖涼架?" />" />

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-6 18:07 發表

小師妹...我都有同一個問題想問架la...

兩位,沖涼同洗手可以係兩樣野黎加!
嘻嘻小弟論盡,經常整親手腳之後睇跌打要膚藥,醫師話呢度/個度唔可以濕水,一樣可以沖涼而唔整濕手腳架,或舉高手腳,或用膠袋笠住,總之有心就得啦!
唔之咁樣可唔可以解答兩位既疑問呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-7 08:38 發表

吾俾真火起。。。又串!!!
當時我問佢大會負責人在那,果男人話lee度我話事。
火又起多次。。。膝頭痛住捱到返黎話冇!!乜野佢話事!

我話我要你上司吾係你,佢話冇
我話gum我上台叫mic,佢話你夠薑咪上 ...

我有些朋友,佢地有人為左留返一塊作記念,或者嫌放係後面阻風,都係帶左一塊係前面,跑完半馬都有相同問題,佢地用另外既方法解決左,不過唔係度講啦!當日同行的前輩,解釋俾我地聽點解一定要前後兩塊布都要帶上,係唔想俾機會一些人一開二,即係分俾另一朋友一人一塊號碼布,攞兩次毛巾及牌,令後面真正有俾報名費既跑手咩都無!所以先堅決執行呢個規矩,而t-shirt 係跑完全馬運動員先有。

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-7 09:31 發表

我有些朋友,佢地有人為左留返一塊作記念,或者嫌放係後面阻風,都係帶左一塊係前面,跑完半馬都有相同問題,佢地用另外既方法解決左,不過唔係度講啦!當日同行的前輩,解釋俾我地聽點解一定要前後兩塊布都要帶 ...

講啦講啦講啦!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-7 09:40 發表

講啦講啦講啦!!!!

唔好啦!費時其他人有樣學樣啦,或者貪念一起,對其他後面返黎既跑手就不公平架啦!
香港人真係好醒目架!下次有同樣既問題,唔駛去搶咪啦!我再教你啦好唔好?

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-7 09:47 發表

唔好啦!費時其他人有樣學樣啦,或者貪念一起,對其他後面返黎既跑手就不公平架啦!
香港人真係好醒目架!下次有同樣既問題,唔駛去搶咪啦!我再教你啦好唔好?

好好好 x 100000000000000

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-7 09:58 發表

好好好 x 100000000000000

都想問候吓,你同比因跑完全馬家好恢復成點呀!今年跑完渣馬,第2,3日落巴士同落樓梯時,酸到呢!幾乎爆粗咁制!你地又如何?

升級   100%

該用戶從未簽到

http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/944201/2010

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-7 10:05 發表

都想問候,你同比因跑完全馬家好恢復成點呀!今年跑完渣馬,第2,3日落巴士同落樓梯時,酸到呢!幾乎爆粗咁制!你地又如何?

我就跑緊已經扭親膝頭,琴日就睇左跌打!
醫師話吾太差,睇二至三次及休息二星期應該好番
但cannot操得太猛烈及多!怕膝頭未完全好番又傷過!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-7 10:05 發表 都想問候吓,你同比因跑完全馬家好恢復成點呀!今年跑完渣馬,第2,3日落巴士同落樓梯時,酸到呢!幾乎爆粗咁制!你地又如何?

年年都差唔多係咁,見怪不怪啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-7 10:58 發表

我就跑緊已經扭親膝頭,琴日就睇左跌打!
醫師話吾太差,睇二至三次及休息二星期應該好番
但cannot操得太猛烈及多!怕膝頭未完全好番又傷過!

知道你當日不幸踩到水樽,以致未能做到目標時間,好可惜!捱左成十幾k ,意志士都好犀利。係呀,忍吓腳,傷勢好轉先再操係明智既抉擇!讚呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-12-7 10:59 發表

年年都差唔多係咁,見怪不怪啦!

當日見到你坐係地下向我伸手,仲以為你想同我來個熱情既擁抱添,原來你係起唔到身,搞到我幾乎表錯情!

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-7 11:24 發表

知道你當日不幸踩到水樽,以致未能做到目標時間,好可惜!捱左成十幾k ,意志士都好犀利。係呀,忍吓腳,傷勢好轉先再操係明智既抉擇!讚呀!!!

意乜鬼志。。。剩係覺得自己超低能!
不過今次真係要忍忍腳因為連條都扭到所以想跑都冇能為力!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-12-7 01:38 發表

閣下的經歷,小弟都試過了,小弟傻傻地,以為得一張號碼布,扣了在胸前,以為OK,點之,跑完去到終點,佢話無得傾,呢個無尾牌,呢個無!,火都黎埋,幸好開跑前有平兄提醒,點解有兩塊號碼布,我當時回答話一前一後,但問,點解我得一塊既?才卒一卒,發覺原來自己將兩塊當一塊扣在胸前,跑完後,給他一串,當然發佢圍,我話,係咪要一前一後先得架,我咪一前一後囉,佢咁惡,想食左我,我不慌不忙,話,這前面號碼布既後面,咪有另外一張號碼布囉,佢即刻啞左,過左10秒dead air,才說,俾佢啦! 終於都拿到,不過佢地真係可恥! 之後小弟在終點映相,俾佢趕,小弟已經申請左採訪証,個肥婆惡到得人驚,不過小弟未見過惡人,無驚過,佢撥婦罵街,我當佢癲婆,十分鐘後,佢口乾了,才問她,應該係邊度映呀? 我申請左採訪証架! 佢都好無品,再繼續鬧,無計,又等,小弟以前上班習慣左,鬧完啦嘛,問:我可以企響邊樹映呀? 佢死死地氣話,果邊啦! 跟住,我都唔明係邊度先可以映,楊采尼既fans(費X事Charles),繼續映,佢繼續鬧,最後捉我去放在圍攔內映,原來仲正! 見到好多人無後便號碼布都無得俾紀念品,連鬼佬都無面俾,掛了在頸上的紀念獎牌也給搶回。 所以閣下節哀吧!

亮哥,我好鐘意你處理問題既解決方法!
711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 438# 的帖子

我四年前第一次參加
    塊布是深色
    仲要脫色的
    搞到我前後衫褲都是顏色
    之後就改了淺色了

不過我要跑全馬
    一定會參加的

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

有相睇啦! 映得唔靚,又映得好少網友,請諒!

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=13564&goto=lastpost#lastpost

升級   61.1%

該用戶從未簽到

推bug bug

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-12-7 16:06 發表
    有相睇啦! 映得唔靚,又映得好少網友,請諒!

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=13564&goto=lastpost#lastpost

Thank you 亮哥!!!

Nice Photo ar.............