香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lingling
打印 上一主題 下一主題

明年一定要參加全馬;.........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lingling 於 2009-3-17 00:02 發表
哇, 離開一會姐, 估唔到我開個topic咁熱鬧, 真是冇意思, 要各位師兄師姐多多提點我師妹我, 其實個目標已有3年, 每年跑完個半馬個心就想下年跑全馬, 無奈小女子好怕d 香港夏天, 就怕怕, 所以總是等到秋高氣爽時先訓練 ...

小妹都上緊工聯會~ 都唔錯...ctse 可以在下季報名... 學下基本功...
如果要跑全馬, 就要在之前一年開始準備... 夏天練習對耐力反而事半功倍
其實呢度有幾位 ctse (包括我)都會針對全馬做練習... 但因為小妹隻腳未完全好番.. 所以仲未開始
我地既邪神兄星期 5 七點在跑馬地有一個分享自虐聚會.. 歡迎報名參加...." />" />

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 slowrunner 於 2009-3-16 19:22 發表

「明年一定要參加全馬」
lingling, 好! 你有這顆心,已經成功了一半! " />" />

但為何要明年? 今年不更好嗎?

「有咩方法又快又唔晒用太多時間?」 ... 有...

有些馬拉松限時7小時或更久,差 ...

slowerrunner, 多謝你, 因為今年要準備, 明年先可以有好個準備去跑, 我每年都只是參加渣打......

升級   23.16%

該用戶從未簽到

哇, 離開一會姐, 估唔到我開個topic咁熱鬧, 真是冇意思, 要各位師兄師姐多多提點我師妹我, 其實個目標已有3年, 每年跑完個半馬個心就想下年跑全馬, 無奈小女子好怕d 香港夏天, 就怕怕, 所以總是等到秋高氣爽時先訓練, 於是每年都是跑半馬, 今年真是要比心機啦, 如是下定決心去跑,

我份人真不是個跑步發燒友, 要join了比賽, 先至會push自己去練, 所以要跑全馬, 就一定不可以等報了名先跑, 我會努力架

我平時都是在馬場練跑, 貪夠長, 又可以計下跑了幾多, 不知各位有咩好介紹

男跑手一定多過女跑手啦, 我都是講下姐,

我未參加過d跑步course, 不知工聯會果d好唔好

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

慢慢黎啦~~又唔洗咁急於決定既
    得閒黎下我地d約跑~~跑跑下ok~先再決定跑唔跑全馬都仲得~又唔係只係得一年有得跑

升級   13.2%

該用戶從未簽到

「明年一定要參加全馬」
    lingling, ! 你有這顆心,已經成功了一半!

但為何要明年? 今年不更好嗎?

「有咩方法又快又唔晒用太多時間?」 ... 有...

有些馬拉松限時7小時或更久,差不多10分鐘一公里! 以你的底子,再加練下長課,比賽時慢慢跑或行,就掂咖喇。 其實外地內地都有好多馬拉松,它們許多方面都比香港渣打好得多。

卻要留心以下警告:
    1. 在比賽途中留意身體狀況,如有不適便應考慮終止作賽。
    2. 跑完後你好可能會上了全馬癮 ,到時就最好照他們說那些什麼打穩基礎、三長二短了

加油!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 16-3-2009 17:29 發表

查實睇下lingling ctse有乜目標時間啦..
    若然係諗住在5.5小時內完成,訓練度又唔駛咁多o既...

暫時每星期兩次長課, 年尾跑幾次半馬, 睇吓時間再調整操練進度, 一步一步上.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 16-3-2009 17:24 發表

三長兩短太嚇人吧! 又唔係目標sub3.
    今晚齊齊去鄧記練"衫長褲短"算啦!

各位C兄/C姐今晚慢慢練, 小妹今晚又黎唔到喇 , 唔好意思Ling C姐離左題添.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 16-3-2009 17:28 發表

小弟晌鄧記經已見過Gill 師姐既倩影,只係小弟生得唔夠英俊,師姐眼尾都唔哨下小弟o者~~

應該唔係C兄講既原因, 皆因無帶近視鏡, 微埋眼沖所以見唔到好多C兄/C姐.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-16 17:26 發表

查實小弟同lingling ctse 一樣懶惰...從未試過一週五課...

不過Gill ctse 咁快,就算小弟有咩三長兩短都只有跑在ctse 背後~~

查實睇下lingling ctse有乜目標時間啦..
    若然係諗住在5.5小時內完成,訓練度又唔駛咁多o既...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-3-16 17:24 發表

都唔係好驚嚇啫, 好似未同花花公子跑過, 搵日走番轉先...花花公子C兄.

小弟晌鄧記經已見過Gill 師姐既倩影,只係小弟生得唔夠英俊,師姐眼尾都唔哨下小弟o者~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-3-16 17:21 發表

咁花花公子想點練, 飛短留長課.

查實小弟同lingling ctse 一樣懶惰...從未試過一週五課...

不過Gill ctse 咁快,就算小弟有咩三長兩短都只有跑在ctse 背後~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-16 17:19 發表

嬌師姐,ling ctse 想完成咋喎,咁都要三長兩短~~

小弟都係閃啦,交番俾各位"師姐"討論~~

三長兩短太嚇人吧! 又唔係目標sub3.
    今晚齊齊去鄧記練"衫長褲短"算啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 16-3-2009 17:21 發表

花子兄..你怕俾 gill 妹嚇到.... 三長兩短

都唔係好驚嚇啫, 好似未同花花公子跑過, 搵日走番轉先...花花公子C兄.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-16 17:19 發表

nc 姐..好嚇人丫...

係喎...

你地繼續la... 我都係時候閃... 去過到喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 16-3-2009 17:19 發表

咁花花公子想點練, 飛短留長課.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-16 17:19 發表

花子兄..你怕俾 gill 妹嚇到.... 三長兩短

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-16 17:18 發表

maybe SC(standard chactered) runner ?

(just kidding.. 希望 ctse 唔好介意)

未加入長跑網時我都係....

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kenneth 於 2009-3-16 17:14 發表

SORRY﹗小弟八掛而已,CU。hgjD103

多得Lingling ctse引發大家討論, 攪熱個女子區.
    多謝咁多位參與討論, 盡訴心中情, 希望咁多團"跑火"冇燒親新會員Lingling姐.

升級   0%

該用戶從未簽到

個答案實在好多人想知...