香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

毅行 --感激無限+終極狂想 短片 ~~在第107頁 ~~

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝Terry靚相包膠! 好正呀! ....咁好記性既你!

雖然有人話係呢排醉心音樂...份包膠行咗D...

升級   100%

該用戶從未簽到

今次個包膠平淡左少少

係西灣山頂派檸檬靚女係我朋友仔,
達我朵嘛, 佢會送多d 檸檬比你地

升級   0%

該用戶從未簽到

我一直都係從十卜口中得知Team B的消息。
而家睇到呢份包膠,又進一步感受到你們的喜悅 !
來年再加多一把勁 !

升級   0%

該用戶從未簽到

份報膠超贊呀

升級   55.65%

該用戶從未簽到

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-11-23 20:19 發表
E! 点解Terry 同 亞Po 行行下條褲對調左架!
Terry 原來係起點短褲, 終點變左tight褲
Po 原來係起點tight褲, 終點變左短褲
中途攪野黎
http://images4.fotop.net/albums4/sw/2010_11_19/DSC013 ...

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-11-23 22:54 發表

ONON要睇下佢地是否夠多才多藝才合資格呀?~~

奇奇, 我都要去學 按摩, 煮飯 & 考車牌...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kc@ruby 於 2010-11-23 22:51 發表

D超卜十卜要onon 審批架

ONON要睇下佢地是否夠多才多藝才合資格呀?~~

升級   82.35%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-11-23 22:23 發表

Terry, 下年你毅行再encore...
再搵多d超卜十卜你~~

D超卜十卜要onon 審批架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-11-23 17:53 發表

毅行辛唔辛苦 ? 都係個句: 都唔知幾好玩.又好招呼,可唔可以日日玩毅行?

Terry, 下年你毅行再encore...
再搵多d超卜十卜你~~

升級   0%

該用戶從未簽到

onon
你嗰支係咩噴霧黎ga

升級   0%

該用戶從未簽到

咩你地咁多探子呀

升級   0%

該用戶從未簽到

E! 点解Terry 同 亞Po 行行下條褲對調左架!
Terry 原來係起點短褲, 終點變左tight褲
Po 原來係起點tight褲, 終點變左短褲
中途攪野黎

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

終於出包膠啦, 比十個勁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-11-23 17:52 發表
2010-11-19 毅行報告

有人話另一半要同佢行一次毅行....我就話,如果你另一半要同你行一次毅行,不如飛佐佢

贊成~

升級   0%

該用戶從未簽到

正 正 正 正...........

升級   0%

該用戶從未簽到

CP7, 係CP7檢查完,到了戲肉: 攻打”針草帽”,又係上到媽媽聲。.行完針山,天開始光了,有D陽光,身體暖了很多.上草山前見到有個私人補給站,ONON記起華哥細妹Rebecca係義工之一,馬上行過去打個招呼,吃一片超厚花心醬多士再加一杯熱薑茶。多謝晒!! 上草山一段,基本上我係訓住行…雙腳有D軟。上斜路一定用雙臂,大力撐雙杖,扯個人上去…死下死下回到鉛礦坳. 見到阿寶一早已經到了,係度訓覺 .探子再回報:北寒兵團,食了樹皮,功力大增,已經18小時左右完成!.仲一吐怨氣,作低敵人….恭喜晒! 北寒兵團的佳績振奮人心! 我地眾志成城,準備打大佬--大帽山!

登錄/註冊後可看大圖

CP8, 打大佬比想像中輕鬆,三爬兩已經到了山頂,再放鬆腳步跑落山.途中行到死下死下的其他隊伍投以羨慕的眼神 : 仲跑得! 好利害!!  我地沾沾自喜,但心諗, “真正利害的隊伍一早已經衝線了” 落山係好多Z形的路,但中間有好多直徑.我地一定唔會錯過! 其實飛鵝山,有一段直徑,起碼走少3K,但大家就堅持行正路. 我地係只會行小直徑個種人,如果要行大直徑,不如坐的士.山腳下見到KC黎陪跑. 終於去到荃錦坳,成村support已經霸了台等大家. 我地換上長跑綱件衫,準備衝線影靚相.啦啦淋食完野上路.

登錄/註冊後可看大圖

CP9, 再有P統,連MARIE再加入陪行! 基本上後面的24k全平路沒難道了.可以就快到終點,大家盡情跑返去.令人竟外的係偉雄, 平時一開始就墮後唔見人,今日都狀態大勇,緊隨其後.搞到我想行快兩步,訓下覺的時間都沒.Marie都係真人不露相,竟然可以跟上大隊….利害! 中段有個檢查站,我去茅厠一"貓”低.嘩 ! 差D碟落屎坑俾水衝走. 原本兩只小腿想抽,馬上搵ONON佰支噴霧消下乳酸! 佢支噴霧可以好快去乳酸.真係好掂!成程我起碼用了5/6次.要大量入貨! 係檢查站佐車手又加入.一行9人浩浩蕩蕩直奔終點! 終點前,大家梳靚個頭,綵排過終點個POSE….GO!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

最後大家輕輕鬆鬆,以26小時內完成.!!
SUPPORT竟然準備了BANNER歡迎…. 又有香檳, 十分感激.
沒你地出$又出力的支持,我地唔會輕輕鬆鬆完成 !! 請受我地4人一拜!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

毅行辛唔辛苦 ? 都係個句: 都唔知幾好玩.又好招呼,可唔可以日日玩毅行?

Photo in
http://www.fotop.net/sw/2010_11_19

升級   0%

該用戶從未簽到

2010-11-19 终極無限.報告
今日終於到了! 心情出奇地放鬆.

出發前: 8點鐘,ONON的叫床聲準時叫到,食完早餐, 揹住成十幾KG的袋出發去兩日一夜的毅行豪玩團. 9點3係石塘咀街市門口見到ONON,偉雄同左車手,左車手的大大尋日有D唔舒服,但佢仍然黎接大家,十分感謝.唔知佢回家會唔會俾人扭耳仔!

一車四人,再接了阿寶,大家直去北潭涌. SUPPORT隊伍已經供侯多時.
見到一大村熟悉的跑友,忍唔住吹下水,影下相. 係北潭涌登記完,帶上手帶.上路

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

CP1 : 港島老實人B隊同C隊可能係多參加跑步比賽的關係,分秒必爭,一早上線霸頭位.起步聲一響,大家衝出去,撞鬼咩,跑10K呀!….一去到轉彎位,見唔到相機, 我地即刻收油. 正常返. 我地行行跑跑, 跟住四小龍尾,到了東霸,飲一啖水,就琴上西灣山.中途見有人暈低了,等待救援,心諗佢真係醒目,咁快可以歸家.可憐的我仲要捱90K…西灣山頂有美女請食檸檬……好酸 !! 我地落西灣山好有氣勢,全程跑落去…..輕鬆到達CP1. 見到當日俾熱豆付花我食的事頭婆.好想屈返碗凍冰冰的豆付花,不過無時間…..

有人話另一半要同佢行一次毅行....我就話,如果你另一半要同你行一次毅行,不如飛佐佢.

登錄/註冊後可看大圖

西灣山頂有美女請食檸檬西灣山頂有美女請食檸檬

登錄/註冊後可看大圖

CP2, 好易走的一段路,沿途風景一流,行下跑下.十分寫意.最衰係沙灘走一後路, D沙入到成鞋都係.唔小心處理,好易起水泡. 平時練習係逢水站/士多必停, Hea番半個小時,今日就好似時運高,睇唔到水站/士多, 直行直過.強 ! 未到天黑已經到了CP2, 到達CP2時,我地成個明星咁款, 速行,KC,SIMON係咁影相,我地當然擺返個專業MODEL姿勢啦. 大家食個美味的飯團,仲以為係LOR記用佢一雙小手,帶有少少手汗,親手握添! 原來係來來買的.

登錄/註冊後可看大圖

CP3, 來來加入做SUPPORT,揹一大袋背囊:流動音响+流動食物庫+物資庫.好堅 ! 一開始成段都係上山. 黃昏下幾百人琴上山頂,場面好壯觀! 基本上大家步伐一致,前面有人頂住,快唔到;後面有人推,慢唔到;係遙望遠方上雞公山的山路,好似一條火龍直飛撲山頂,場面震撼.!落雞公山,大家聽住李克勤的紅日,壯志激昂,感染了另一隊人,兩隊人高聲和唱,仲有一個人打住DISCO的閃光燈.感面搞笑. 好似Halloween.成村嘩鬼飛落山.到了CP3,個度張燈結彩,好有中秋節FEEL! SUPPORT熱情招待, ,牛肉飯, 可樂,糖水,一早READY, 打個眼色已經有人伺候, 又按摩,又揼骨,….. 速行問我感覺如何,辛唔辛苦: 唔係嘩! 辛苦? 都唔知幾好玩.又好招呼,可唔可以日日玩毅行? 由於我地比預定時間快了好多. Miss 了MARIA的靚湯,有少少遺憾…

登錄/註冊後可看大圖

CP4, 依依不舍地離開SUPPORT,又再上路,直奔基維爾營,阿寶又瀟一套棍法醒一醒神. 凌晨12半已經到了CP4,我只右腳唔生性,中途”咬"了幾下.馬上去醫療站,”責”住佢,

登錄/註冊後可看大圖

CP5, 經過飛鵝山,到了一段落山斜路,好似夜冷市場,路邊擺滿私家車,地上鋪好報紙,食物,煮食爐放在上面,好豐富! ONON流晒口水,得個睇字,只好快些JOG落山. 到了上畢架山一段路真係好辛苦,又斜,石級又大. 幾時上完?抬頭一望,見到頭頂仲有光, 頂~~,差D想暈.再行多兩步,已經到了平路,原來方才的光係月光. 到了雷達站的CP5,好凍,飲了好多杯熱華田.探子回報,A隊13小時左右已經完成了第8段,北寒兵團真係好堅! 睇黎18小時左右應該可以完成.!…唉!我地仲係中途捱世界,今次真係風水輪流轉~~ .

登錄/註冊後可看大圖

CP6, 離開CP6的一段30分鐘落山路,落到膝頭好痛….. 我地比預定時間快了3小時到了大埔道,搞到華哥要3更半夜起身,去M記買早餐,再加上私家強勁的薑茶,飲落去,舒服晒∼∼∼, 再加上一支禁藥,有返戰意再上路。華哥,由始至終,你都估我地唔到! (其實我自己都估唔到!). 五個人,有時大家的步伐未必一致,甚至離開視線範圍,我地會大聲哮叫,互相呼應 ,震盪山野,係一種默契,相互鼓勵, 又可以醒神! 旁邊D人以為我地傻佐……好快到了CP7

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

------------

升級   0%

該用戶從未簽到

Terry咪掛住彈琴呀...快D交包膠呀!