香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 細明哥
打印 上一主題 下一主題

細明 ~跑步拾趣~

711MF 該用戶已被刪除

升級   66.4%

該用戶從未簽到

25/11   天水圍運動場
   熱身2圈之後跑5k
  2'12
  2'10
  2'08
  2'09
  2'09
  2'11
  2'10
  2'11
  2'10
  2'09
  2'06
  2'05
  1'02
  (27'00)
26/11     荃灣一鄧記 (約23k)  出席ching  leung, 7兄, 平兄, 我 4人
        荃灣碼頭起步
        0一1k  熱身約 6'30 1k速度
        2一5k  約      6'00 1k
        6一10  約      5'30 1k
        11k後見leung兄,7兄開始加快至4'XX 我同平ching感覺不妙決定唔跟2個快腳(鬼腳7同無影腳 )
        大約6分鐘1k拍跳跑回鄧記  時間2'14'15(平均約5'50 1k)
   p.s.  跑長課平ching同我速度差唔多,以後可以多啲拍住走,重有師兄體能相當唔錯!勁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-11-25 01:27 發表
21/11 是日越區支持ssp街坊小隊,由ssp一大圍
          去程 49'45 (6人一齊跑)
          回程 40'09 (由巴迪高,大圍帶跑)
          全程13k都係斜路
24/11 是晚1800約跑波羅山 (7兄,ken兄,平兄,小弟4人)
    ...

ming兄:
唔知條波蘿斜同徑口路比邊條咁d呢?以後有機會一齊練過,話事話而家咁多區都開始搞小隊練跑,我以前真係諗唔到玩長跑可以咁熱鬧咁好玩。

升級   0%

該用戶從未簽到

明兄同7兄二位簡直係跑山高手啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   66.4%

該用戶從未簽到

21/11 是日越區支持ssp街坊小隊,由ssp一大圍
          去程 49'45 (6人一齊跑)
          回程 40'09 (由巴迪高,大圍帶跑)
          全程13k都係斜路
24/11 是晚1800約跑波羅山 (7兄,ken兄,平兄,小弟4人)
          由鄧記慢跑至波羅山腳約12分鐘
          山腳至山頂約12分鐘
          步行落山,慢跑回鄧記約10分鐘
          再跑6圈 1'57  2'01  2'00  1'58  1'56  1'55

升級   66.4%

該用戶從未簽到

20/11
晚上1925趕到鄧記,沖沖換衫,來不及熱身便跟會操,
是日玩 1k 6分連休x5之後休10分鐘再4k
因為唔記得帶錶,時間是教練提供及問差唔多步速ching
4'24
4'29
4'34
4'34
4'33
21'19 (4k)
跑完後同kenneth,平ching,leung2002往新威睇新鞋

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

多多指教

各路英雄,

黃某有嘢想請教, 我每週同埋個friend, Bonnie 一齊跑, 逄二, 四, 六, 約跑咗30k啦,由6月份開始練啦, 於是謄粗粗, 報咗半馬, 我咃是不是唔識死呢? 點跑會好D. 多多指教.

星期四我哋會由美孚出發, 沿路跑向荃灣公園(西約室內運動場)再折返, 約埋你, 不見不散, 一見即散.

Tarry
    (長跑初姐)

升級   66.4%

該用戶從未簽到

18/11/2008
        藍地<=>屯門碼頭  14.5k
        去  39'46
        回  40'54
       total 1:20'41  (5'33/k)

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-11-17 12:03 發表
    0.0 真可惜~~~ming兄來緊有咩賽事
    祇係報左渣打半馬喳!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

0.0 真可惜~~~ming兄來緊有咩賽事

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-17 11:17 發表

catcat:
    妳會唔會遲鈍咗少少呢?而家先覆一個星期前既貼,我11/11咁同妳地跑完law,仲跑到腳都腫埋呀。

ming ching:
    加油呀!來緊Nike一齊PB啦。
    我無報nike啊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-17 10:47 發表

大圍次次都話黎,但係吹水成份居多......." />" />fgj

catcat:
    妳會唔會遲鈍咗少少呢?而家先覆一個星期前既貼,我11/11咁同妳地跑完law,仲跑到腳都腫埋呀。

ming ching:
    加油呀!來緊Nike一齊PB啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

ching加油....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-10 17:20 發表

大圍ching..你係唔係ka...係來就報名la

大圍次次都話黎,但係吹水成份居多.......

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

師兄好野~~~睇黎nike可以50"搞掂

升級   66.4%

該用戶從未簽到

16/11 休息左3日,今晚想試吓跑快小小,由藍地至工業村來回7.5k
              去程 0'19'05
              回程 0'17'37
              共0'36'42 (每k 4'53)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-13 23:45 發表
    用冰"呼",尤其是膝頭,另外有冇用米拿式拉筋?如未,快d再鬆鬆。
    收到!
    睇嚟要改稱叫ken大夫