香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

黃昏@下白泥 傻瓜機亂影遊

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

小弟劣作, 多多包容
    http://picasaweb.google.com.hk/giftowner/WhiteSand?feat=directlink
    +1 0
    上一篇︰nikko太陽眼鏡下一篇︰有無人有無nike + d chip 來計跑步?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 WinggniW 於 2009-9-3 10:02 發表

runrun 師姐~去白泥唔洗上山落山o架! 一齊去啦~

一言為定!

升級   0%

該用戶從未簽到

9月12日(SAT): Wing, Terry, runrun

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,赤子, laputa99, runrun

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl, laputa99, runrun,ee

升級   0%

該用戶從未簽到

9月12日(SAT): Wing, Terry, runrun

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,赤子, laputa99, runrun,

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl, laputa99, runrun

赤子師姐改左9月20日無名,...會唔會係唔得閒呢? 我幫你改番岩先~等你CONFIRM呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-9-3 09:52 發表

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,赤子, laputa99, runrun,

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl,赤子, laputa99, runrun

去白泥影日落,駛唔駛上山落山大上 ...

runrun 師姐~去白泥唔洗上山落山o架! 一齊去啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-3 09:40 發表

.....奶野....唔該WING CTSE.....
    唉...報了名東區跑...但又想上山...

我報左國慶, 但係又極之想上山...

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl,赤子, laputa99, runrun

去白泥影日落,駛唔駛上山落山大上大落架?
    如果唔駛嘅話,我都好想去,因為未去過白泥,聽人講嗰度日落好迷人的!

我嗰3日都可以。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-3 06:51 發表

9月都無31號....你睇錯月曆啦!!!

佢地梗係揀第2日唔洗番工先上山啦, 所以你上鳳凰山之後要極速落山趕去比賽

.....奶野....唔該WING CTSE.....
    唉...報了名東區跑...但又想上山...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-3 01:06 發表

yes ...露出一大片沙灘,應該幾靚

睇完Terry d 相,小弟揀9月20日喇!

9月12日(SAT): Wing, Terry

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,赤子, laputa99

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl,赤子, laputa99

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-3 00:36 發表

我都報左10.1東區比賽...30/9上山沒問題 !  仲有31/9個日休息

9月都無31號....你睇錯月曆啦!!!

佢地梗係揀第2日唔洗番工先上山啦, 所以你上鳳凰山之後要極速落山趕去比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

2007....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-2 22:52 發表

Parco爸好Pro呀!
    其實認真d黎講,天文台公佈既水漲或水退時間都幾準的,只要睇番相對應既地點,如果想知下白泥既水漲或水退時間,要睇番佢附近即係尖鼻咀既流水,初一、十五係朔望大潮,d潮水水大時會漲到最高,蓋 ...

yes ...露出一大片沙灘,應該幾靚

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-2 23:01 發表

咪係囉~~~我報左10.1...佢地9.30上山,我一定參加唔到

我都報左10.1東區比賽...30/9上山沒問題 !  仲有31/9個日休息

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

你哋騎劫了我個post   , 我.....預埋我一份

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl,赤子, laputa99

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl,赤子, laputa99

升級   100%

該用戶從未簽到

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl,赤子

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl

升級   0%

該用戶從未簽到

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry,Allanccl

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-2 22:52 發表

Parco爸好Pro呀!
    其實認真d黎講,天文台公佈既水漲或水退時間都幾準的,只要睇番相對應既地點,如果想知下白泥既水漲或水退時間,要睇番佢附近即係尖鼻咀既流水,初一、十五係朔望大潮,d潮水水大時會漲到最高,蓋 ...

從以上天文台既尖鼻咀潮汐圖表,得出以下資料:
    12/9 是農曆七月廿日 最大潮:0130時2.6M,最低潮:1100時0.5M,中大潮:1800時1.4M,中低潮:2100時1.4M
    13/9 是農曆七月廿一日 最大潮:0300時2.5M,最低潮:1200時0.5M,中大潮:2000時1.45
    20/9 是農曆八月初二日 低潮:0600時0.5M,大潮:1100時2.5M,低潮:1800時0.5M,大潮:2300時2.5M

咁樣睇黎,9月20日下白泥睇日落最適宜,旁晚1800時水退到好出好出,露出一大片沙灘,應該幾靚。

唔該晒亮哥+PARCO爸解說!

9月13日(SUN): 法蘭, Wing , Terry

9月20日(SUN): 法蘭, Wing , Terry

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-2 23:00 發表

奇哥,要行夜山喎,第二朝十月一日有比賽,唔通你一個都無報?

咪係囉~~~我報左10.1...佢地9.30上山,我一定參加唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

奇哥,要行夜山喎,第二朝十月一日有比賽,唔通你一個都無報?