香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林暫停 - (17/6 星期三改於沙田運動場自由練習)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 cc 於 2009-5-11 11:24 發表

林主.....mill ctse講緊個間....唔係我地依開個間丫~~j" />" />jk

mill mill 上次是去陳根記,但我地去開是樂園。
    可以帶mil mill 去試吓樂園嘅!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-11 12:52 發表

mill mill 上次是去陳根記,但我地去開是樂園。
    可以帶mil mill 去試吓樂園嘅!

runrun ctse:
    好耐冇見呀,妳對腳點呀? 聽晚會唔會過來運動場jog下或者踢下腿,之後一齊食宵夜啦~

升級   100%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-12 10:21 發表

runrun ctse:
    好耐冇見呀,妳對腳點呀? 聽晚會唔會過來運動場jog下或者踢下腿,之後一齊食宵夜啦~" />" />

真係好耐冇見呀!呢輪差唔多晚晚OT,連去做gym都去唔到。
    對腳都係咁上下,時好時壞,但就算唔痛,我都會聽話抖多幾個月
    唔跑住,希望能徹底康復。
    聽晚應該都要OT,希望遲啲到6月時好啲,可以去做gym再過來同
    大家一齊食宵夜啦!

星期二你跟泰基操interval點呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-12 10:33 發表

聽晚應該都要OT,希望遲啲到6月時好啲,可以去 ...

星期二晚灣仔場真係好熱鬧,淨係泰基一齊衝果班都成3,40人,跟左兩晚都係習慣下先唔會谷得好行住,而家計劃一星期衝一次圈,如果星期二跟唔到泰基就會搵日自己補返數。

升級   41.4%

該用戶從未簽到

回復 321# 的帖子

大圍 Ching,

Yes, you are right. I'm really busy recently. Being "tortured" by my work, I'm really tired both physically and mentally.

The momentum of wearing my running shoes is decreasing. My weekly length has dropped to below 30km

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 超人阿四 於 2009-5-12 14:01 發表
    大圍 Ching,

Yes, you are right. I'm really busy recently. Being "tortured" by my work, I'm really tired both physically and mentally.

The momentum of wearing my running shoes is decreasing. My  ...

阿四ching:
    冇計架啦...就當係賽季之前既調整期啦,最緊要工作順順利利,長搵長有。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-12 10:33 發表

聽晚應該都要OT,希望遲啲到6月時好啲,可以去 ...

runrun:
    你對腳仲未好晒呀~~~~?
    小心保重,期待你快d重出江湖..

升級   70%

該用戶從未簽到

5.13 夜探梅子林跑手名單
    1.  圍圍
    2.  cc
    3.  catcat
    4.  街坊鄭
    5.  Riffalo
    6.  Daniel
    7.  wongc
    8.  Mill
    9. Esther

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Esther 於 2009-5-13 13:15 發表
    5.13 夜探梅子林跑手名單
    1.  圍圍
    2.  cc
    3.  catcat
    4.  街坊鄭
    5.  Riffalo
    6.  Daniel
    7.  wongc
    8.  Mill
    9. Esther

歡迎 Esther ctse,今晚見啦~

升級   100%

鬱悶

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-13 09:30 發表

runrun:
    你對腳仲未好晒呀~~~~?
    小心保重,期待你快d重出江湖..

" />" />

多謝catcat關心,我都好想快D好翻,
    可以同你地一齊跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

CC及各位:
    今晚你地幾點到呀~~?
    我7:15pm左右就到啦,你地等埋我才好出發呀~~

仲有,我唔記得帶鎖頭呀....

升級   100%

開心

今日如果早收工都想尼走番轉!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-13 14:38 發表
    CC及各位:
    今晚你地幾點到呀~~?
    我7:15pm左右就到啦,你地等埋我才好出發呀~~

仲有,我唔記得帶鎖頭呀....

我諗住會做夠熱身同埋踢腿,8:00pm先出發。

升級   0%

該用戶從未簽到

5.13 夜探梅子林報告

出席跑手名單:
    1.  圍圍
    2.  cc
    3.  catcat
    4.  街坊鄭
    5.  Riffalo
    6.  Daniel
    7.  wongc
    8.  Esther
    9.  前進

琴晚未夠7:30pm去到運動場,catcat一早已經到左但係冇換衫係看台傾電話,其他人仲未見於是自己換衫慢跑5圈熱身先,除左cc、前前、MillMill之外其餘跑友們先後亦到達及自行熱身。
    我跑完5圈熱身之後,本來諗住帶大家練習下神腿6式先出發,點知冇咩耐性既catcat踢完第一式已經唔想踢坐左係地下度,過左陣仲係咁問有冇人陪佢出發先,可能其他人見佢太煩於是陪佢先行出發,我自己一個留係度踢腿順便等埋其他未到既跑手。前前唔知幾時已經到左係度跑圈熱身,到我完成使神腿6式之後冇幾耐cc就到,因為估計MillMill應該唔會來而cc話唔會上梅子林,咁於是我同前前就出發跑向梅子林方向,去程一路跟住前前步速跑,去到過左雙橋冇耐就見到冇上梅子林回程既catcat同wongc。到左梅子林上斜既時候,前前開始發力高速係咁衝,我係原全跟唔到比佢越拋越遠,上到一半路程度就見到行緊落斜既其他跑手,佢地見到我之後就掉頭向上斜方向跑,佢地真係唔話得陪我跑多半轉上斜反而我回程返運動場果陣等埋大家真係唔好意思。
    回程拍住前前慢jog落斜,去到路口就開始加速跑返運動場,沿途都係死跟前前步速,其實要跟住前前呢d快腳一d都唔輕鬆,有時間唔中同佢傾兩句計亂左呼吸就會跑得好辛苦下。
    返到運動場都覺得幾攰下,catcat、cc同wongc一早已經cool down完係度吹緊水,其他人好快都返到來,大家一邊cool down拉筋一邊吹下水,跟住就沖涼換衫一齊過對面冬菇亭食宵夜。

P.S. 宵夜期間大家講起今年來緊既比賽,提到毅行者既時候Esther佢都話好有興趣想試下玩,哈哈...點知前前一話行山小腿會粗即刻縮沙。

升級   100%

該用戶從未簽到

嗚嗚......我昨晚跑完後,直至而家,左腳膝頭後面大脾位條筋,一曲腳或橋腳"時,郁到佢就好冤及痺~~~點解會甘架~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚個跑好辛苦呀,可能我停左成個多月無跑,天氣又熱....
    一路跑額頭一滴滴汗甘,又口喝~~
    好在後半段有wongwong陪跑,佢一路同我講下美容心得,等我可以捱番終點~~

仲有~~~~~原來我唔記得還locker key呀~~袋埋返屋企~
    有無邊個ching/ctse可以順路代我還key呀~~?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-14 13:10 發表
    嗚嗚......我昨晚跑完後,直至而家,左腳膝頭後面大脾位條筋,一曲腳或橋腳"時,郁到佢就好冤及痺~~~點解會甘架~~~

妳而家知點解叫妳做多d熱身同踢腿先跑啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-14 13:13 發表
    昨晚個跑好辛苦呀,可能我停左成個多月無跑,天氣又熱....
    一路跑額頭一滴滴汗甘,又口喝~~
    好在後半段有wongwong陪跑,佢一路同我講下美容心得,等我可以捱番終點~~

仲有~~~~~原來我唔記得還locker ke ...

我可以幫妳還.....係既妳星期六比條key我啦~