香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

沙田科學園 Splash n Dash Race 2 , 早餐及合照

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

http://www.revolution-asia.com/Events/Niseko_Fresh_Powder_Splash__n_Dash_Aquathon_Series/Niseko_Fresh_Powder_Splash__n_Dash_Aquathon_Series_Race_2.htm

TA member, HKD 160.00
可以試下件 3

+1 0
上一篇︰請超版或高層處理下一篇︰從來未見過有單車友理會既標誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-5-31 13:14 發表
Challenge 1500m swim & 10km run 游咁長頂唔順呀.......

Sprint 375m swim & 2.5km run 卓卓有餘, 但好唔抵.....

朝早jog 過去都得, 咁近我屋企~

咁近, 玩啦
佢又無半程玩架喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-31 15:28 發表
好吸引喎,好耐冇游水啦,唔知趕唔趕得切.

係呢,唔知有冇贈品呢?

贈品就無啦 , 泳帽係 (2XU), 完左每次唔同,
可能有泳鏡, power bar 之類。
係就快 d download form, 寄出, 惊佢好快滿咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 drexler 於 2010-5-31 15:34 發表
ar...果日去左KL Marathon ,玩唔到tim

唯有下次, drexler hing, + 油,
馬拉松我覺得辛苦好多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-31 16:16 發表
你地係咪online登記,收HK$12手續費

我郵遞咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-1 14:41 發表

好主意!! 但有冇人看車??

踩車去方便好多, 係喎唔知有無人看車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-6-18 10:00 發表
嗯,即係下星期先公布
唔該晒∼∼

過左數實有得玩架, 如果到時無名, 可以 send email or 直接 call Nerida

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-23 19:41 發表

呢個賽事我無報喎, 若果有車踩, 會嚟看車

但果日天氣麻麻, 游水跑步應該無問題,
但踩車又要睇果朝點啦!

rockiec hing, 改左 8:45am start 呀,
所以我地可能會晏少少到, 但應該好易認,
我地會着新 3

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-6-23 19:39 發表

secret

o米扮神祕

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-6-24 09:11 發表
淨係睇頭場南韓vs烏拉圭, 睇完12點前瞓教, 尾場美國vs加納太夜, 睇埋第二蕉比賽肯定暴斃and上埋報紙     

阿尾你堅.......真係堅, 90+ 先入一球, 手名出線,
5 使對得角。
袋鼠唔係頭長書4蛋俾日耳曼, 刀5使出局

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 09:40 發表

我唔著新3啦........ 件3 太細了, 個吊帶位好似比之前試的中碼較短. 著左扯住扯住, 游水可能會好辛苦. 所以當日應該只著3t褲+網3.

咁要織體啦
今次改左游 3 laps @500m 喎,
咁我地什么時间出發 ?
今埋早餐去 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-24 12:26 發表

loud 兄, 擺車時間係咪要早啲? 8:00
擺車地點? 公厠側邊?
踩車時間? 你地游完+跑完+轉項都要個半鐘
最快都要10:30 開始踩係咪?

使唔使出新post 講個時間同地點?

rockiec hing, 今個星期日應該唔踩住, 現在創新路好似唔可以再操車了, 警方不再勸喻返回單車徑,
而係出告票。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-6-24 13:50 發表

唔係嘛?!
創新路無得踩我就大鑊喇!! 不過我諗夜晚無事ga

d 豪宅開售, 遲早都無得踩架啦,
我諗住遲下星期日可能踩去元朗 - 來回
都有 40km, 6:00am 我見青山公路都無乜
大車, 應該可以操下車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-6-24 13:52 發表

咁大件事?

discuss 好多chings 咁提
另外 14.6.2010 阿 rr1.2 開了條 thread :-
" 引用至 discuss rr1.2 ching"科學園~已經唔比踩單車
[按此打開] [隱藏]

星期四晚科學園比賽終點位, 泊了一部警車, 警察先生向每一位單車手口頭警告, 說: 側邊有單車徑的馬路, 不可以踩單車.
下星期起執法, 唔知各位有無收到通知呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 16:11 發表

呢條路都幾多小巴果喎!! 佢地揸車都幾亂黎果bor!! 我寧願踩新娘潭. 不過果邊早上又成日有成串長的跑車拉龍, 有時都幾危險.....

而家可以點算?? 遲d會唔會連翔東路都封埋架?????!!!!!!!!

o個 d 跑車既死氣喉响聲, 好有壓迫感,
其實如果 d 小巴取消分紅制度, 會唔會改善 d 駕駛態度 (我估都好難)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-6-24 16:12 發表

唉, 連最基本嘅科學園都唔比踩, 香港可以練車嘅地方真係買少見少     
其實喺單車徑踩仲危險, 又唔快得, 因為好多初哥鍾意玩對頭車, 我上就係咁炒左鑊金     

單車徑比踩馬路危險 10 倍以上

升級   0%

該用戶從未簽到

start list 巳经出左, 大家注意開賽時间及圈數
challenge 2 laps > 3 laps.

集合及早餐合照團.....科學園 大家樂 OK ma?
1. loudspeaker ( 早餐 )
2.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-6-26 18:51 發表
唔知玩唔玩得成?

Loud兄 & Kopo兄,約埋一齊出發嗎?

由於天氣惡劣關系,明天可以的話大家可以上 revolution asia 有沒有取消,
因為根據過去經驗,他們就算當天有雷暴警告,也會照去但是會等到天色好小小
也會照比賽,如果它的網沒有宣布,大家可以照去看看可能有得照玩。
希望天日會好天。

升級   0%

該用戶從未簽到

今天果然好大雨,還有黃色暴雨警報,好在是玩完之後。
件新 tri suit, 5 知是不是穿不慣,遊左 750m 之後下下
括到肩膀好痛, 以為轉右臉換氣,但是又輪到右面括,
沒法止好停下拉下拉鏈, 可能要穿多幾次先 5括 ?
今天不算大浪,時間算滿意,跑到 9.5km, 膝蓋又有小小痛。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-6-28 12:15 發表
唔知幾時有結果呢?

琴日Start的時候唔記得按錶,所以唔知確實游出咩時間,Schnix話大約41'(賽前預計45')
到上水後終於記得按錶,但隻錶濕左海水後失靈,想記錄跑的時間都唔得,Schnix話大約43'
加埋轉項約2', ...

馬王第一玩就遊 1.5k, 算 5 錯,遊海要多 d 經驗,好多時都有陰影因為能見度好低,
遊多幾次你會發覺遊海好好玩,沒有遊池哪麼單調。