香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

請推介 經濟 三鐵RB

升級   95.6%

該用戶從未簽到

單車一寬三大, 買架車平d 跟住留返d 錢買頭盔,鞋, lock踏, 如果真係預6000,
你架車 4000-5000 好喇, 如果唔係實超出預算.....

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我都係初哥, 都係用左lock 踏無耐

lock 踏 lock 鞋一定要買, 無左佢只可以 "踩" 單車, 唔可以 "轉"單車~~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2010-6-3 15:59 發表

咁即係呢一千蚊係必需品啦
踏我就明白係唔同, 不過鞋都有特別? lock鞋同跑鞋分別在於?
我剩係睇過lock踏既相, 搜尋lock踏又搵唔到資料.........
請問有無相關既資料同相? 例如邊隻牌子既型號抵玩?
唔該晒

d 鞋貴起上黎幾千蚊對都有, 最平就幾百蚊就買到, 當然一分錢一分貨啦, 不過你係學生哥買平0個d玩住先啦
lock 踏都係, 睇價錢吧

lock 踏lock 鞋就係將對鞋"扣"實係腳踏上面, 好似一公一乸咁, 所以其實係要一套咁用, 用lock 踏就一定要用落鞋
你去單車鋪一睇就明, lock 鞋下面有幾個螺絲窿, 到你買左個lock 踏時就會送埋個 "扣" 俾你裝上對鞋到