香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

心跳錶問題

升級   0%

該用戶從未簽到

請問 PUMA 心跳錶 OK 嗎?

請問 PUMA Cardiac II、PUMA Cardia 和 PUMA BEAT 有什麼分別?

Sales 也答不上來,只是說 PUMA Cardiac II 新一點和大一點。

謝謝。

升級   0%

該用戶從未簽到

GARMIN 大約幾錢?邊度有得買?

GARMIN 測心跳準嗎?同 Polar 比如何?可否游水用?

其實手機都有 GPS ,有得記錄軌跡,唔一定要用手錶。

但測心跳功能,手機就一定冇。

所以才考慮買心跳錶。

太貴又買唔起。

謝謝。

升級   0%

該用戶從未簽到

原來 Polar 最平果隻,心跳帶冇得換電池,有得換電池的都好貴。

最後買了 PUMA Cardiac II,都算 OK,我同時用 Nike+ 波鞋加感應器接 iPod Touch,跑完後,iPod Touch 同 PUMA 心跳錶顯示的卡路里都是一樣的。

PUMA 心跳錶上面有條能源BAR(紅色燈),輸入年齡、性別、體重、最高和最低心跳率等資料後,就可以顯示心跳率強度,全滿就表示過快,一格就表示過慢,過慢或過快都會有響聲提示。

六百幾蚊都算 ok,唔算太貴,都算幾好用。