香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

1/7 翔東路100km大遊行

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

一齊黎起錨勒!
+1 0
上一篇︰放 asics TARTHERGALE(TJR241) -速度訓練/競賽用跑鞋下一篇︰2013 毅行S32 小學生

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2010-7-3 12:19 發表
多謝各位鐵人朋友當日O既幫忙, 連醫院個護士都問點解我O的傷口咁乾淨 XD!!
&
多謝大家關心, 少少皮外傷+屈親手, 過幾日應該無事架喇^^

我亂洗一通咋,
這次意外那架大巴開得都幾快又痴得很近,下次有車過你時,淡定D.keep 住踩。

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝各位鐵人朋友當日O既幫忙, 連醫院個護士都問點解我O的傷口咁乾淨 XD!!
&
多謝大家關心, 少少皮外傷+屈親手, 過幾日應該無事架喇^^

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2010-7-2 19:35 發表

可能佢第一參加, 所以有de唔習慣

各位ching ctse

大家討論吓勾車既技巧同埋應有既道德
唔知大家可唔可以分享下經驗呢?

勾車一般靠左拉成一條車龍
每架車相隔不多於一呎
頭車頂風約500-1000M, 視乎各人體力而定
頭車完成頂風後靠右讓第二架車頂上, 自已就溜後到龍尾
第二架車頂上前可看看咪表, 盡量keep住個速度, 唔好比佢趺或太快
因為角色轉為頂風車時會較費力, 咪表數字比自己感覺更客觀

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原來有意外, 希望受傷ctse 早日康復~~

今次黎唔到真係好可惜

升級   4.74%

開心
  • 簽到天數: 1 天

多謝各位昨天指教, 有機會又要同大家踩下.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-7-2 18:14 發表

估唔到我地和平既遊行人士都受到咁暴力既對待 還路於民呀!jg" />" />h

X3!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   44.74%

該用戶從未簽到

Paul哥,
    原來令公子叫victor仔,個日見佢好似無乜笑容
    希望係熱得滯變左樣而唔係玩得唔開心啦
    不過最緊要都係大家踩得安全

我自己本身自己操,都係近排先開始跟咁多位師兄師姐操
    其實想請教下勾車既技巧同埋應有既道德
    唔知大家可唔可以分享下經驗呢?
    費事唔知頭唔知理做左D破壞規矩既事

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-7-1 20:45 發表
    今天個老外給 愉景架巴士 high 到,首先希望 ah bee ctse, 和 他快的恢復好返。
    架巴士過我個時都好近呀,大車我通常會收慢等它過左先加速,它好快切線,
    我沒記底車牌,d 老外都話要寫去 愉景灣投訴他,可惜大家沒 ...

估唔到我地和平既遊行人士都受到咁暴力既對待 還路於民呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

Bee ctse 早日康復

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2010-7-2 11:23 發表

踩得好開心, 好累, 
    第一圈差de由迪士尼第一個回旋處返轉頭,好在有rockiec ching 叫住
    因車放係東涌,先由東涌踏入橋底,并認識各位 ching, ctse,後來個大合照,
    本來稔住係兩圈,自己計錯,於是踏佐兩 ...

下次泊係橋底, 方便好多
    第一次, 踩左兩個半圈已經唔錯!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-7-2 10:58 發表
    你地好近亞, 禁熱都踩到100km
    我都要用對r500折磨吓先已先

佢地真係好 "莖" 呀 ! 我得 73km 咋
    熱到出汁, 今次無勾車, 體力 drop 得好快,
    水起馬飲左 2 litre.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   21.55%

該用戶從未簽到

你地好近亞, 禁熱都踩到100km
    我都要用對r500折磨吓先已先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-2 09:38 發表

聽講尋日Rockie 兄好勁,去到化境~~

裝埋 lock 踏同埋 aerobar 唔得了...

rockiec hing, 已经玩到出神入化, 如果玩出好成績, 可以問下代理揾贊助,
    做佢代言人。
    陳日第 3 轉响對面見佢同 Jason, Justin 和另一位ching...勾住車, 真係好快,
    輕輕松松又 100km...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-7-2 08:55 發表

到時就要睇下你同jason的翔東路大決戰啦!!!

聽講尋日Rockie 兄好勁,去到化境~~

裝埋 lock 踏同埋 aerobar 唔得了...

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-7-2 06:38 發表 希望Bee ctse和鬼佬早日康復, 更希望各位司機大佬, 讓一讓我地依D單車仔, 唔好大蝦細

x 2

Jason, 我都踩左94+ 不過AV得27+ 因為同個朋友六點已開始.
    另外, 有位著Zoots既ctse好利害, 我最後—圈差不多全程要食佢風尾