香港長跑網  - 長跑長友

樓主: timmywwc
打印 上一主題 下一主題

毅行2010-0351 1822@香港長跑網Y隊

升級   100%

該用戶從未簽到

今日見到兩條蛇....係麥3見到條蛇bb 6-7寸長左右
係麥4開頭上馬路個度...見到條蛇尾入緊去草叢....
睇條尾既粗度....應該有3-4尺長

升級   100%

該用戶從未簽到

22/8 3-8雙凹又黎科之....希望食得晒
早上8:00西貢的士站等
小強有神秘禮物分派
出席人員
1.
2.
3. 天鬼嘍囉
4.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-22 23:12 發表

果位小姐係唔係阿嫂呀?你地真係恩愛者~你要比心機練東馬呀!!!加油~

我今日脫隊自己行,好彩行得晒又無跌落山(今次我又跌左o野...)

又趺野??趺左d咩呀??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-22 23:29 發表

跌左個膠樽仔呀...好彩唔值$...

點解次次你地都見到靚女,我次次都係見到Osim only?其實係唔係你地行到有幻覺?

呢d就係行得慢既好處喇~~明未~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-22 23:45 發表

頭先隊長係唔係o係針頂望完個靚女就下肢谷硬晒,賣老抽

當然啦~~好彩我定力夠

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-26 23:08 發表
28/8(六) 農曆七月行夜山之"~四~至~八~"...希望唔好撞o野...

晚上20:00於沙田港鐵站集合,食飽飯就坐299上路...帶:電筒(後備電),足夠水,少量食物&念彿機...

出席人員:
1. Timmy隊長
2. 推摸人小強(呢次 ...

我會好辛苦架

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-8-26 23:23 發表
嘩...你地件衫好正呀....  

後面仲正呀~~不過無相睇

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-27 10:28 發表

KF,唔洗驚! 如果你真係咁唔好彩,夜晚行山時見到天鬼(披頭散髮又著住紅裙)撲向你度,就用下面呢道符啦!!!

登錄/註冊後可看大圖
?ib_____D ...

呀~~好辛苦呀

升級   100%

該用戶從未簽到

28/8夜操麥4-8
是日中午時分元朗豪雨連連,心諗咁大雨今晚有機會取消行動喎
到我收了工回到家中4點左右,小強打黎提我7點係沙田等
ok照原定行情進行啦......又要行爛泥路...
去到沙田鐵路站,等齊人就去食個晚飯先...去左食大大碗既菜飯&大大碗既例湯
跟住就去7仔補水(得500ml水,我&小強只好每人補2支,即係1L水)
就出發去搭車
去到水浪浪8:15...去放低小小野8:20就出發喇
一路行一路行,發覺路面唔係咁濕喎....原來西貢呢面冇乜雨落....
可能天氣還是不太好...操山人數比較少....行左成晚都係見到小貓3兩隻
是晚氣溫都算涼快...飲水量相對比較小啦....
完成第4段只係飲左1支500ml,係沙田凹補返500ml山水...小休再上獅子山
之後5,6段都算輕鬆咁完成....一路行一路不停食小食,算係保持到比較好既狀態
去到金山補山水位....都係飲左半支水....補返滿先算........
去到城門燒烤場,中休補水.....同預料一樣水已賣清光,只得返茶小姐&可樂先生
咁我就一定係呢度整返罐可樂飲架啦.....隊長本身都想飲,但係被小強禁止左
終於都要上去我覺得全晚最難行既一段....針針到肉既針山喇
一路行上去....一路出汗,未到一半已經全身濕透了,水亦都明顯飲多左,已經飲左差唔多半支
幾經辛苦,終於都上到針頂,享受著涼風時,小強就話唔好停繼續行...一停仲辛苦喎....
魔鬼教練咁講....只好聽命啦
一路落一路落....就到左草山喇....呢段比較易行,只要慢慢不停咁行就行過喇
落到去公廁....洗一洗面拉一拉筋....就上去打大佬喇....
上到去亂石陣....本來高清既視線開始模糊...
過到亂石陣,能見度只係得返10-20m左右
一路行....差d迷了方向,好彩仲見到條路...
慢慢行慢慢行...終於都到馬路喇...終點在望
慢慢行上個波波度....無想像中辛苦...可能有涼風啦
上到頂行幾步,順返條氣就慢慢跑落去喇...一路跑一路跑...
越跑越順喎咁就一直跑到落去士多啦....已經見到小強輕輕鬆鬆地休息中.......
總算完成左麥4-8....之後就搭車落荃灣飲茶食早餐....
每人一個排骨飯,一大碗粥&抄米+大量點心一齊食

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-29 20:36 發表

鬼揞眼迷路後兜來兜去都望唔到條正路, 徙左好多時間, 我都話呢個月行夜山邪架啦...

阿鬼快左好多" />" /> , 關唔關七月陰氣盛事架(?)...

你真係夠晒資格加入迷之隊伍喇~~來回走左4次個路口都睇唔到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-29 20:36 發表

鬼揞眼迷路後兜來兜去都望唔到條正路, 徙左好多時間, 我都話呢個月行夜山邪架啦...

阿鬼快左好多" />" /> , 關唔關七月陰氣盛事架(?)...

都係多得魔鬼教練咁耐以黎地獄式既操練得返黎既成果啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-30 10:04 發表

真係好怪呀,我打完個電話話你知我迷左之後就見返條路啦...(驚...)" />" />ghj

好彩你係打比我咋.....如果你打比圍圍,仲迷多兩錢重呀~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 2010-9-4 17:15 發表
今日路經油麻地PROTrek,見到上次毅行講座攤位的HOKA-Time to fly,立刻走入去試試,一試之下覺得好輕、好OK,
再經老板(講座講者之一)親身日本毅行試後推介,再加八折,便破了成千银財
...

隊長聽日唔好行咁快呀~~我對510追唔到你對HOKA架

升級   100%

該用戶從未簽到

今日操山....無言......又爆左....只行了1段就收工囉

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-9-5 18:27 發表

今日見你著我都覺得怪怪地, 我諗未必個個人啱著, 今日你出事唔知關唔關對鞋事?

圍圍行到邊呀???我諗應該唔關對鞋事....應該係果3個黃色快腳太快
令到隊長整傷左腰

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-9-5 19:31 發表

食曬頭半隻老麥,見到好多高手...Total: 9粒鐘18分...好Q熱又無搽防曬,過2日實甩皮痛到hi hi!!!

行行下電話無電...行完o係獅子亭食完豆花同餐蛋麵都唔見你地,好彩大圍兄話我聽你地一早走左...唔係有排等...

唔怪之得打極都打唔到比你啦....下次唔好喇

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-9-5 20:15 發表

去到獅子亭都想打比你地,但係又記唔起你地個電話no.,等左大半個鐘我都覺得唔對路...

呢個星期我會背熟你地的電話no.架啦,至於記得差電呢家野,你地都係唔好對我有好大期望....

你叫圍圍打比我嘛~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-9-5 21:46 發表

唔使打啦,我地一齊係沙田凹鬆人~

呀~~~無人性呀~~唔打比我問我食唔食餐旦麵

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-7 00:24 發表

個班應該係解放巾黎架~~因為有人係北潭凹見到佢地架車~~個車牌係解放巾車牌~
係阿~~佢地全部都係小朋友~~上年2隊8個人~最大個個廿歲@@

@@.....有咁強勁既support team.....果然係勁呀

升級   100%

該用戶從未簽到

12/9操山報告
原本星期六晚進行4-10既行情,因落下&有可能行雷既關係,改星期日進行101-200
早上小強先生打比小弟,約7:30沙田凹巴士等
準時到達地點,小強話打的上去...我就話不如行上去啦,當熱身
咁就行上去,點知都要行半個鐘 ...上到去拉一拉筋,就8:05出發
因為多雲冇雨既關係,一路行都好舒服
由沙田凹到bbq場用左1:59:22之後小休食d野飲可樂
當我拎豬肉干出黎食既時候...有隻猴子行過....我就請佢食一件啦
點知佢拎黎嗅一嗅就放返落地行左去....仲望一望我地先走
咁我地就唔理佢繼續我地既行情...上去今日最辛苦既山"針山"
慢慢咁行到7段入口...小強就話要用40分鐘上到頂,好~試下啦
一路行上去...一路見到好多人行緊上去....行下行下...到頂喇~36分鐘到頂
上到頂,唔休息繼續行落去...一路行,就咁過左草山喇...去到公廁3:32:16
準備打大佬,係時候拉拉筋...唔多休息囉,繼續去~
一開始上,就有小小雨,上到亂石陣收左雨喇...原來係過雲雨~
行下行下,到左馬路位喇~仲係好好天喎~今日真係好好彩,繼續行上波波度
上到波波度,開始跑落去喇....跑唔夠幾步,即時落大雨...完全濕透
一路跑一路跑....落到1/3左右開始聽到雷聲...小強就話跑快d囉
一路拚命跑...離開呢個暴雨&雷電既大帽山頂...到小食亭5:09:40
因為全身濕透...所以我地即時叫個杯麵食,暖下個身先
當我地食緊麵時,身邊有個師兄問我係咪天鬼...
依點解有人識我既??唔通我得罪左人我唔知??
原來係tko一位師兄黎既...佢係度等緊其他隊友...
吹左一陣水...食完杯麵...就出發喇...
可能因為食完野回得返d體力,係9,10段都用半行半跑既狀態進行
一路行一路跑...係ok既情況下去到竹林喇....一段沈悶既路段
係竹林呢段幾乎用全跑黎完成...我跟下跟下...都開始爆爆地,只係用意志黎跟
幾經辛苦,終於走出竹林喇....係時候慢慢行回一回氣
之後都一路行一路跑....終於就黎去到大棠停車場上面個閘口喇
係呢個時候,我個mp3機開始播著"長跑長友 2009毅行團隊"隻歌
我地即時為之一震...開始快速,一路跑一路跟著唱"從前我未想過,原來我有大把貨"
用住一個極之高漲既情緒完全左今日既行情...到達大棠bbq場公廁8:02:35