香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   78.3%

該用戶從未簽到

TKO 毅行A及B隊加油,祝早日揾齊隊員正式開操。兩隊都有好成績。
X7

升級   78.3%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊K隊訓練5:  
日期:T隊:24/7/2010 (星期六)   K隊:25/7/2010 (星期日)
集合時間及地點:7:30am於黃大仙地鐵站售票大堂內(近E出口空地)
                        (若想一齊吃早餐者請於7:00am於黃大仙中心大x樂快餐店食住等)
行程及預計時間:
1. 黃大仙地鐵 - 麥5沙田凹入口   (約1.8k)  0:25
2. 麥5沙田凹入口 - 大埔道         (約7.3k)  1:45
3. 麥6, 大埔道 - 城門水塘          (約4.6k)  0:50  (休息約10分鐘, 有士多補水)
4. 麥7, 城門水塘 - 鉛鑛凹          (約6.2k)  2:00  (休息約10分鐘)
5. 麥8, 鉛鑛凹 - 大帽山荃錦公路 (約9.7k)  2:10  (有士多供隊員大吃大喝, 有厠所更衣)
                                     (全程約29.6K) (7:10+休息約20分鐘) (約3:00pm到達終點)

備註: 1. 不需帶太多水, 約1.5L已足夠, 因城門水塘有士多補水, 請帶備補給品如麵包, power gel等.
          2. 若天晴請自備防晒用品, 包括帽, 黑超, 防晒霜等, 所有物品應用有胸帶及腰帶小背囊盛載, 行李越輕越好.
          3. 建議帶人字拖及衣物於終點替換.         

4. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:
T隊:
1. 大雄
2. 明
3. 牛牛
4. iceberg99
5. 哈利
6. -R- (各位高人射住射住)
7.
8.

K隊:
1.
2.
3.
4.
5.
6.

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   78.3%

該用戶從未簽到

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-7-24 17:08 發表
R 真係唔野少 " />" />

昌真係唔少野

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-7-24 22:38 發表

隊長叫你地寫報告, 竟然响度扯貓尾...

不如等我寫...

經過上一次行1,2段的體會, 覺得休息咗1個鐘, 真係好浪費,
所以今次的起心肝, 由頭到尾唔休息, 保持蟻行狀態,
結果係用 ...

落完針山無耐繼續往草山進發時, 迎面見到昌哥同Rockie一齊行緊, 我好突然地佢地點解會係我面出現
而佢地又若無其事話我點解過咗佢地頭又唔知, 咁我就知佢地係行錯路喇

話說係城門水塘佢地早我差不多5-10分鐘出發, 我一路上針山, 見到Sammy佢重同我講話昌哥係前面.
我就繼續行, 去到2/3見到山頂位時但又見唔到有類似昌哥同Rockie ge 人係前面. 我就心諗: 你倆條友駛唔駛快得咁緊要呀
唯有繼續, 去到山頂之後梗係望下山腳見唔見佢地啦. 又唔見, 唔通連往草山個截石屎路都過埋, 真係好堅吓喎, 駛唔駛片得咁盡呀
原來大家都唔係行緊同一條路

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-7-26 00:07 發表
24/7 T 隊小量照片....

http://hkwise.selfip.com/photo

user: longrun
password: longrun

Thank you

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-7-30 22:19 發表
大棠度假村,是否會有沖身設備?

有, 但不是開放給公眾使用

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-7-30 23:04 發表

CHING, 個度好似係唔開放架, 比賽時先俾參賽者入去, 平時要係佢地既營友先可以, 咁佢地既設施我諗應該唔會開放俾人用了, 要出番元朗先有得沖

燒烤場有公廁, 可以用水抹吓身先

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-7-30 23:58 發表

R校長, 你帶隊操呀? 我諗操個時應該行唔到入去吧, 要比賽日先開營地度閘, 自己操山時要行BBQ 旁條車路一路行番出去 " />" />

我聽日唔跟佢地操呀. 個營地平時唔入得去架

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-7-31 00:19 發表

唔係, 平時入得, 但要係正門入, 因為比賽條路其實係經佢地既後門入(好似係一度GREEN既鐵閘), 咁佢地平時係CLOSE既, 比賽日先開放, 平時自己操山去到入唔到架,(我記得舊年佢一轉路線係TW 既WEBSITE 有相介紹埋架, ...

既然入得去, 可唔可以沖個涼先走人呢

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-7-31 00:32 發表

唔會啦, 因為佢唔係GOV野, 要登記同埋唔係一個大既PUBLIC SHOWER咁, SO 偷唔到雞架

哦, 明白了

升級   78.3%

該用戶從未簽到

希望大雄隊長身體無事, 身壯力健

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-8-17 23:28 發表

謝校長! 聽晚可能會嚟同你飲杯, 不過係以茶代酒!

好呀, 明天見

升級   78.3%

該用戶從未簽到

場面十分驚險, 好彩各人無事.
遇到危險即時退出, 十分明智, 又有大雄同停雲做緊急拯救隊, 做得十分好

升級   78.3%

該用戶從未簽到

TKO 做得好, 恭喜晒各位