香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010北京國際馬拉松

升級   0%

該用戶從未簽到

colemen兄會跑北馬?

升級   0%

該用戶從未簽到

佢個網今日都未通喎,應該無咁快滿既。

2010北京马拉松网站正在建设中……敬请期待!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2010-6-29 18:35 發表

亮哥,

若果時間許可, 今年會去, 當然要減好 D 個肚腩先........

跑唔跑這個,閣下最好都係減好 D 個肚腩先,哈哈!
今日去跑吧網頁睇過,佢地話北馬係10月17日,之前仲以為係10月24日添。
本來想去上海玩完世博,才去跑這個馬拉松,而家諗下d期先得了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 2010-6-29 21:08 發表

北馬應該是10月24日,中國國際旅行社現接受外國人報名,香港人也可報名

Link:
http://www.cits.com.cn/citsonlineWeb/switchdo.do?prefix=/marathon&page=/b2c/Welcome.jsp

唔該晒Gilbert兄!  都係等官方網頁正式開放才報名。

*A non-refundable registration fee is USD 60 (450 Yuan)                   per person for full marathon or USD 55 (400 Yuan ) per                   person for half, 9km and 4.2km marathon.
*USD 16 (100 Yuan)will be charged for speedchip deposit for full races, please refer to "points of attention" for more information.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-6-30 16:21 發表
亮哥,請問長鴻會否有北馬跑遊團?

Sorry! 閣下轉數比我高,未問,過左假期才問,相信他們會有北馬團的。不過小弟無打算跟他,因為想去上海世博後,才去跑這個,佢個團一定唔會去兩個地方的。Anyway,假期後會問長鴻的,謝謝提醒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-6-30 16:21 發表
亮哥,請問長鴻會否有北馬跑遊團?

問過長鴻了,佢主要係幫泰基搞團的,北馬佢地唔搞團,會搞11月跑韓國團,已經開始報名,七月尾或者額滿即止,詳情可以去泰基網頁睇睇。
至於北馬,已經有一個盲人體育會幾十人包團去跑北馬,我地可以搭單,3日2夜或4日3夜連機票,無行程齋跑團(跑完可以自己join本地遊去玩,但係機票日期無得改,因為係團體票,平d)。價錢未有。過幾日佢有價錢就會通知小弟。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-7-13 10:40 發表

亮哥,

小弟心急,請問有進一步消息嗎?

另外,其實起步地點附近有什麽酒店呢?

odinmusashi 師兄,還未有進一步消息啊!

可以上
攜程網
Motel168
7DaysInn
找找合心的酒店,住起點附近也好,不用太早起床。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-7-13 14:28 發表

謝亮哥。

小弟在網上做了點search,發現很多香港跑手對京馬的評價也不太好,例如安排亂、洗手間不足、空氣差等。

師兄又有何評價?

他們全部講真話,全是事實! 50年不變,無得改善。
但係在全市最靚風景景點跑,吸引力依然好大,小弟今年好大機會再去跑(約90%)。

升級   0%

該用戶從未簽到

引用:
原帖由 allanccl 於 2010-7-6 11:13 發表

問過長鴻了,佢主要係幫泰基搞團的,北馬佢地唔搞團,會搞11月跑韓國團,已經開始報名,七月尾或者額滿即止,詳情可以去泰基網頁睇睇。
至於北馬,已經有一個盲人體育會幾十人包團去跑北馬,我地可以搭單,3日2夜 ...

原帖由 cc 於 2010-7-15 17:18 發表

亮哥..........呢個你去唔去?" />" />" />" />" />jhk

小弟十一月要蟻痕,韓國....一定唔去跑了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-7-15 17:26 發表

睇左韓國馬拉松.........佢地只有FM同10K咋" />" />  去到咁遠..........我想試吓半馬嘛" />" />

不過,北馬既半馬係無晶片,証書係手寫時間,無乜記念價值喎! 考慮清楚先啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-7-15 17:34 發表
亮哥:我會報北馬...

黎緊大家點安排??是否自已上網報左名先???

好的,網上只得個人及多人報名,無得團體報名(要好多人才可),大家各自報名先,如果報唔到再搵小弟吧!
聽講好多人報,要快手d!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-7-15 23:33 發表

亮哥................我講緊ge係韓國馬拉松吖.............

我知道呀,cc 師妹,都話左小弟11月要行蟻行(毅行),我d隊長隊友唔會放我去跑架啦! 十月北馬同佢地講完數,佢地放小弟一馬,就係一馬(只可北馬囉)咁多架咋!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kfc 於 2010-7-16 15:49 發表
各ching, 網上報名時有以下問題, 請大家幫幫手.

是否在這網上報名?
http://www.beijing-marathon.com/cn/index.html

证件类别: 填什麼
號碼: 填什麼
项目名称          马拉松(Marathon)        90元/人
技术芯片押金        100元/个

最後是付款問題:
银联电子支付
支付宝帐户支付
應用那一個, (我2個都沒有)

大家報名及付了款? 謝謝

个人报名流程图

登錄/註冊後可看大圖

证件类别: 揀 其他
號碼: 填 回鄉咭號碼

最後是付款問題:

支付宝帐户支付

未有支付寶,可以去開一個,唔洗錢。
開通支付寶看右下便。

還有問題,請再問。謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-7-16 08:53 發表
各路師兄,可否推介一些酒店給小弟?上網搜尋,實在花多眼亂。

望曾跑京馬的師兄指點迷津。

可以上
攜程網
Motel168
7DaysInn
找找合心的酒店,住起點附近也好,不用太早起床,小弟都會揀天安門附近,起跑當日近起點,之後也可以去遊覽,方便d,不過,近天安門的酒店係貴d架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kfc 於 2010-7-16 15:49 發表
大家報名及付了款? 謝謝

這是私人問題,無人會答的,況且,有些人還未決定啊!

可能只有小弟回答:這個馬拉松,小弟一定會報跑全馬!

閣下的網名和小弟的隊友差一個字母,你很喜歡去這快餐店嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

有三日同四日團可以參考下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-7-18 23:48 發表
Tired...but cannot make it wor...

Louis師兄可以搵上述旅遊公司代報,搵Joey(周小姐)就得架啦。收少少手續費(約十零廿蚊)而已,由佢地報名也不一定要參加佢地既團的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-7-18 23:48 發表
Tired...but cannot make it wor...

要用i.e.上網先得,其他Firefox等等一率唔得,証件要揀護照,號碼是回鄉証號碼,郵編是999077。
祝師兄報名成功!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-7-21 17:51 發表
亮哥,

跟團會否代取選手包?
又有否自由行package?

跟團一定會代取選手包,跑完有專人幫你拿証書、取回晶片按金等等一條龍服務,好正的,小弟廈馬試過這間旅行社,非常掂,才推介給大家。

自由行當然可以,不過就自己頻撲囉。這旅行社無自由行package,由自己搞。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kfc 於 2010-7-21 18:05 發表
亮哥
証件要揀護照,號碼是回鄉証號碼,郵編是999077 (之前號碼是說選其他, 還有郵編不是00852?)
今晚回去看看個團先, 謝謝.

係! 小弟收到最新資料便post上黎 ,以前收錯料的,請原諒! 郵編是999077,如果唔信,可以去google search 打香港郵編,999077代表全香港。証件只可揀護照,沒有其他給閣下揀。國藉揀中國。

如果唔想煩,可找長鴻代報。